PERSOONLIJK

Lise is 6 jaar! | Een brief van mama

19 november 2019

Elk jaar wanneer 19 november nadert denk ik terug aan deze periode in 2013. Toen ik voor het eerst zwanger was en nog totaal onwetend over wat me te wachten stond. Met 14 december als uitgerekende datum had ik er helemaal niet op gerekend dat ik bijna een maand eerder dan verwacht moeder zou worden. Maar Lise vond het hoog tijd om de wereld te ontdekken. Dat kleine meisje van destijds iets meer dan vijf pond is uitgegroeid tot een lieve, leuke en bovendien kerngezonde meid. Vandaag viert ze haar zesde verjaardag. En zoals elk jaar schreef ik haar een brief.

Lieve Lise,

Zes jaar ben je alweer. Voor jou kan het allemaal niet snel genoeg gaan, terwijl het voor mij soms best iets langzamer mag gaan allemaal. Zes jaar alweer… Toevallig vroeg je me afgelopen weekend nog of je geen kleuter meer bent als je zes bent. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat niet eens weet. Wat ik wel weet, is dat je nog een half jaartje lekker bij de kleuters van meester Bart blijft en pas na de zomervakantie naar groep 3 gaat. Ik ben echt blij dat we de keuze hebben gemaakt je een jaar langer te laten kleuteren. Vooral omdat ik zie en hoor dat je het ontzettend naar je zin hebt in de klas. Het mooie rapport dat je vorige week mee naar huis kreeg bevestigt dat maar weer eens.

Je bent een lief, gevoelig en geduldig meisje. Op school speel je meer met jongens dan met meisjes. Gelukkig zit je beste vriendje nog steeds bij je in de klas. Bijna elke week spreken jullie na school wel een keer af om samen te spelen. Jullie zijn echt twee handen op één buik en dat is prachtig om te zien. Ook met Quinn kun je steeds beter samen spelen. Nu hij drie is en jullie al wat makkelijker met elkaar kunnen communiceren merk ik dat het samen spelen makkelijker wordt.

Begin dit jaar zijn we gestart met zwemlessen. Die eerste weken in badje 1 vond je ontzettend spannend, maar mede dankzij het engelengeduld van badmeester Joost en jouw eigen doorzettingsvermogen kreeg je steeds wat meer vertrouwen in het water. Tot je aan het eind zelfs de beste van het badje was en je de andere kinderen mocht laten zien wat ze moesten doen. Wat was je trots! Inmiddels zit je in badje 2 en ga je bijna naar badje 3. Ik zit elke week weer vol trots langs het zwembad toe te kijken hoe serieus je oefent en hoe goed je je best doet. Het maakt mij niet uit hoe lang het allemaal duurt, zolang jij het maar naar je zin hebt.

Je hebt zoveel meer zelfvertrouwen gekregen het afgelopen jaar. Je staat steeds iets meer op je eigen benen. Dat merkten we bijvoorbeeld afgelopen zomervakantie, toen je gewoon zelf besloot op je fiets achter het animatieteam aan te rijden. Ook fietste je met vriendinnetjes al helemaal zelf naar speeltuintjes op de camping. Voor ons wel even wennen, maar ook ontzettend mooi om te zien. Naar school fietsen doe je soms ook al zelf. Natuurlijk fietst papa of mama dan nog naast je, maar je doet het toch maar even op je eigen fietsje door de stad.

Je hebt een grote fantasie. Dat merken we in je spel met andere kinderen, maar ook als je creatief bezig bent. Je tekent en knutselt erop los. Je fijne motoriek wordt steeds beter. Wat jij verzint tover je probleemloos op papier of je maakt er een heel knutselwerk van. Bijna dagelijks kom je met de mooiste creaties uit school.

De kleinste dingen kunnen jou gelukkig maken. Ik hoop dat dat nooit verdwijnt. Samen naar de speeltuin, een ijsje halen, of samen bouwen met Lego. Natuurlijk geniet je ook met volle teugen van grotere dingen zoals een dagje weg of een vakantie. En helemaal bijzonder was onze hotelovernachting samen, die we van plan zijn elk jaar te herhalen.

Lieve Lise, van harte gefeliciteerd met je zesde verjaardag! Ik kijk uit naar een nieuw levensjaar waarin ik je nog verder zie groeien, ontwikkelen en genieten. Elke dag met jou is een feestje!

Ik hou van jou!

Liefs, mama

Lees hier de brieven die ik schreef voor Lise’s eerstetweede, derdevierde en vijfde verjaardag.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.