PERSOONLIJK

Lise is 5 jaar! Een brief van mama

19 november 2018

5 jaar

Haar vierde verjaardag lijkt nog maar zo kort geleden, maar toch is Lise vandaag alweer vijf jaar geworden. Bizar! Zelf vond ze het overigens helemaal niet zo snel gaan. Wekenlang heeft ze de nachtjes tot haar verjaardag afgeteld en vandaag is het dan eindelijk zover. Het ‘grote mensenfeest’ was afgelopen weekend al en haar kinderfeestje viert ze komende woensdag. En vanmorgen mocht ze natuurlijk trakteren op school! Zoals elk jaar rond haar verjaardag schreef ik Lise een brief.

Lise 5 jaar | Een brief van mama

Lieve Lise,

Zo ga je voor het eerst naar de basisschool en zo zit je er alweer een jaar op! Wat is er veel veranderd zeg, het afgelopen jaar. Vond je het eerst nog best wel spannend (logisch natuurlijk), heb je nu helemaal je draai gevonden. Je hebt vriendjes en vriendinnetjes gemaakt, gaat elke dag met plezier naar school en komt aan het eind van de dag enthousiast weer naar buiten gerend. Meestal met een mooi kunstwerk in je handen.

Thuis hou je van gezelligheid. Van samen dingen knutselen, vadertje en moedertje spelen of lekker op de bank een film kijken. Er komt zo nu en dan ook een vriendje spelen en soms spreek je na school af bij een ander kindje thuis. Soms mis ik je dan wel hoor, maar ik weet dat je het naar je zin hebt en dat is het belangrijkste. 

We zijn het afgelopen jaar naar best veel pers-events geweest voor mijn blog. ‘Feestjes’ noem je dat altijd. En dat zijn het natuurlijk ook, want als kinderen welkom zijn dan wordt er ook een feestje van gemaakt. Ik vind het bijzonder dat ik die dingen samen met jou mag en kan doen en hoop dat er het komende jaar weer veel leuke dingen op ons pad komen.

We vierden je verjaardag afgelopen zaterdag voor de familie. En woensdagmiddag is je kinderfeestje. Je allereerste kinderfeestje! Dat is voor ons (papa en mama) ook best spannend. Maar het wordt vast heel gezellig. Toen we vanmorgen op school je feestje mee mochten vieren vond ik dat heel speciaal. Jij als het stralende middelpunt en alle kinderen uit je klas in de kring eromheen. Er werden vijf kaarsjes aangestoken en vijf liedjes gezongen. Ik zag je genieten van de aandacht. En je zong niet mee, want er werd immers voor jou gezongen. Daarna mocht je natuurlijk trakteren. Cupcakes, want die vind je zo lekker. Gelukkig hadden we er precies genoeg gemaakt!

Vanmiddag gaan we samen knutselen voor Sinterklaas. Met een stukje taart dat we nog over hebben maken we er gewoon nóg een klein feestje van.  

Love you!

Veel liefs,
Mama

Lees hier de brieven die ik schreef voor Lise’s eerstetweede, derde en vierde verjaardag.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.