PERSOONLIJK

Lise is 4 jaar! | Een brief van mama

20 november 2017

Wekenlang keek ze er naar uit. Haar vierde verjaardag. En gisteren was het dan eindelijk zover. Nadat we de dagen ervoor allemaal een keer ziek waren geweest was het even spannend of het grote feest wel door kon gaan, maar gelukkig voelden we ons allemaal goed genoeg en hebben we er een mooi feestje van gemaakt. Zoals elk jaar rond haar verjaardag schreef ik Lise een brief.

Lieve Lise,

Grote meid dat je bent. Echt, de afgelopen weken lijk je ineens zo enorm veel groter te zijn geworden. De dingen die je zegt, de soms bijdehante maar o zo grappige reacties en je zelfstandigheid. Sinds gisteren ben je geen peuter meer, maar een echte kleuter. 

De afgelopen periode was erg druk. Voor ons, maar zeker ook voor jou. Zo nam je afscheid op de peuterspeelzaal én bij de gastouder. Dat vond en vind je best moeilijk en dat is natuurlijk ook niet gek! En afgelopen week ging je voor het eerst wennen op je nieuwe school. Daar was je weer even heel klein. Maar wat deed je het ontzettend goed! Je vond het spannend en liet dat merken, maar hebt geen traan gelaten en ging samen met de meester kijken wat je leuk vond om te gaan doen. Toen ik je aan het eind van de ochtend kwam halen waren jullie buiten aan het spelen en had je twee meisjes gevonden om gezellig samen mee te spelen. Toen je me zag kwam je heel blij op me af gerend. Wat was ik trots! 

Ik kan niet geloven dat het alweer vier jaar geleden is dat we jou voor het eerst ontmoetten. Na een bevalling die zich onverwacht toch wat vroeger aandiende dan verwacht. En tegelijkertijd hebben we al zoveel meegemaakt samen dat vier jaar eigenlijk ook weer kort lijkt. Sinds een jaar ben je niet meer het enige kind in huis. Je bent dol op je broertje Quinn, of zoals jij hem af en toe zo grappig noemt: ‘die lieve boy’. Natuurlijk was het – zeker in het begin – wennen om niet meer de onverdeelde aandacht te krijgen, maar inmiddels ben je daar helemaal aan gewend en vraag je direct waar je broertje is als je hem niet meteen ziet als we thuiskomen. 

Gisteren was de dag van het grote feest en kwamen al je vriendjes en vriendinnetjes en lieve familie op bezoek om je vierde verjaardag mee te vieren. De Jip & Janneke taart en cupcakes die we speciaal voor je feestje hadden laten maken, maakten het feest compleet. Omdat het bezoek was opgedeeld in een ochtend- en middageditie werd er twee keer gezongen en mocht je ook twee keer de kaarsjes uitblazen. Geweldig vond je dat! Toen we ’s middags zaten te lunchen zei je al dat je ‘de leukste verjaardag had van de hele wereld’. En daar doen we het voor!

Op naar je vijfde verjaardag! Maar laat die nog maar even wachten hoor. Eerst maar eens rustig wennen op de basisschool en genieten van je leventje als vierjarige. 

Ik hou van jou!

Veel liefs, 
Mama

Lees hier de brieven die ik schreef voor Lise’s eerste, tweede en derde verjaardag.

3 Comments

 • Reply Nicole 20 november 2017 at 06:26

  Ah wat een mooie brief. Vier jaar alweer.. bijzondere mijlpaal is dat ook.

 • Reply Janske 20 november 2017 at 07:31

  Het was een mooi feestje! Een echte mijlpaal. Mooie brief!

 • Reply Els 20 november 2017 at 20:35

  Gefeliciteerd! en nu lekker naar school

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.