OUDERSCHAP PERSOONLIJK

Lise 3,5 jaar (en een beetje) | Een brief van mama

26 juli 2017

Eigenlijk was Lise afgelopen mei 3,5 jaar, maar om de een of andere reden is het er niet eerder van gekomen haar een brief te schrijven. Maar overslaan doe ik het natuurlijk niet en dus verschijnt ‘ie gewoon twee maandjes later. Hoe leuk is het als ze straks haar brieven allemaal zelf kan gaan lezen? Onderaan deze blog vind je de brieven die ik schreef toen ze 1, 2, 2,5 en 3 jaar was.

Lieve Lise,

Meisje, wat word je groot! Dat is echt iets dat ik meerdere keren per dag denk. Als ik je zie lopen, als je een bijdehante opmerking maakt of als je heel geconcentreerd met iets bezig bent. Je bent nog een peuter, maar begint voor mij langzaamaan al een echte kleuter te worden. De struggles waar je een jaar geleden nog mee worstelde, dat je bijvoorbeeld niet zo goed wist wat je wilde en heel boos werd, zijn bijna helemaal verdwenen. Dat vind ik vooral fijn voor jouzelf. Je kunt inmiddels heel goed duidelijk maken wat je bedoelt en ik kan jou beter uitleggen waarom sommige dingen niet op de manier kunnen zoals jij ze wilt.

Je hebt een flinke verandering meegemaakt het afgelopen (ruime) half jaar. Je bent namelijk grote zus geworden. En wat voor een! De meest lieve, trotse en zorgzame grote zus die Quinn zich maar kon wensen. Je knuffelt hem de hele dag door, zegt lieve dingen en als hij er even niet is omdat hij boven een dutje doet vraag je waar hij is. Wat je soms nog wel lastig vindt is je speelgoed met Quinn delen. En dat snap ik. Het is ontzettend wennen als alles opeens niet meer van jou alleen is. Maar ik weet zeker dat het je steeds makkelijker af zal gaan. Nu Quinn kan zitten speel je al weleens met hem en dat is zo mooi om te zien. 

Nog maar een paar maandjes en je gaat naar de basisschool. Dat voelt voor mij echt als een enorme stap en ik merk ook aan jou dat je het spannend vindt. Toch weet ik dat je er steeds meer aan toe bent en dat je het ontzettend leuk gaat vinden op school, net als ikzelf vroeger. Door je een beetje mentaal voor te bereiden hoop ik de overgang niet te groot te laten zijn. Het scheelt in elk geval dat twee van je vriendinnetjes al op de basisschool zitten. Als we het over hen hebben zeg je dat je ook graag wil. Maar dat het een spannende stap is begrijp ik best. Hopelijk kun je rustig wennen en kunnen papa en ik je daarbij helpen.

Tot die tijd hoop ik extra te kunnen genieten van alle tijd die we samen hebben. Ik werk momenteel niet buitenshuis en dat zal tot en met mijn afstuderen niet veranderen. We kunnen er dus nog lekker veel op uit. Soms gezellig samen, andere keren met Quinn erbij. Binnenkort gaan we een treinreisje maken met z’n tweetjes. Dat plannetje hebben we gisteren samen gesmeed. Ik kijk er nu al enorm naar uit om met jou op pad te gaan, lekker ergens te gaan lunchen en wat te winkelen. Even wat moeder&dochter quality time en nieuwe herinneringen maken!

Hou van jou!

Veel liefs,
Mama

 

Lees hier mijn andere brieven aan Lise:
1 jaar
2 jaar
2,5 jaar
3 jaar

1 reactie

  • Reply Essma 26 juli 2017 at 11:08

    Wat zal je dochter trots zijn als ze de brieven kan lezen! 😉💕

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.