PERSOONLIJK

Leuke dingen die op mijn planning staan

29 mei 2019
Monique zijaanzicht

De voorpret is soms nog leuker dan het uitje of de vakantie zelf, hoor je weleens. Daar ben ik het niet helemaal mee eens, maar ik kan wel heel erg genieten van ergens naartoe leven. Nadenken over wat ik aantrek of wat er allemaal mee moet bijvoorbeeld. Wat er dan zoal voor leuks op mijn planning staat de komende tijd? Nou, dit zoal!

Midweek weg

Binnenkort heeft Lise een lesvrije week, die ik omdoopte tot ‘junivakantie‘. Spontaan besloten we een paar maanden geleden om die week een midweek weg te gaan. Naar het allerfijnste plekje van Nederland – althans dat vind ik – Zeeland! Hopelijk hebben we lekker weer en kunnen we misschien al een middagje op het strand liggen. Is het minder goed weer dan is er een overdekt zwembad op het park en weten we inmiddels wel waar we moeten zijn voor binnenspeel-avonturen. Maar laten we hopen dat dat niet nodig is!

Drift festival Nijmegen

‘Moon, heb je 8 juni al wat te doen?’ Een snelle check in mijn agenda zei me van niet en zo werd ik door een lief vriendinnetje op de gastenlijst gezet van het Drift festival in Nijmegen. Ik ben er nog niet eerder geweest, maar de verhalen klinken goed. En met een drankje, fijn muziekje en hopelijk een zonnetje erbij kan zo’n dag sowieso niet meer stuk. Ik heb er zin in!

Guus Meeuwis

Vaste prik zo halverwege juni is het concert ‘Groots met een zachte G’ van onze enige echte Guus Meeuwis. You love it, or you hate it, zeg ik altijd. Maar men, ik hou ervan! Ik zou eigenlijk met mijn broertje en schoonzus gaan (want M behoort helaas tot de andere categorie 😉 ) maar door omstandigheden kunnen zij niet mee en heb ik twee leukerds van vriendinnen gevraagd om mee te gaan. We staan in de golden circle en ik weet nu al dat dat een heel fijn feestje gaat worden.

Wijnproefavond

Een paar maanden geleden was ik met mijn broertje bij ‘Met de fles op tafel‘ in het Parktheater. We kregen toen de lekkerste speciaalbieren voorgeschoteld met bijpassende gerechten. Binnenkort is het tijd voor de wijn-versie van deze avond en daarvoor neem ik vriendinnetje Charlotte mee. Dat wordt sowieso lekker én gezellig! En uiteraard zal ik daar ook weer een aparte blog over schrijven.

Verjaardagsbarbecue

Begin maart ben ik jarig. Qua weertype niet de meest gunstige maand en zeker niet als je van buitenfeestjes houdt. Daarom verplaats ik mijn verjaardag al een aantal jaar naar een datum in mei of juni. Het blijft natuurlijk altijd afwachten of het dan warm en droog is, maar ik begin alvast met duimen dat we eind juni een gezellige barbecue kunnen organiseren.

Concert At Sea

Vorig jaar waren we er niet bij, maar wel op vakantie in Zeeland en baalde ik zó enorm dat ik dat nooit meer wil meemaken. Haha. Er niet bij zijn is prima, maar dan ben ik liever gewoon in Eindhoven of op een andere locatie ver van het festival-terrein. Concert At Sea heeft een speciaal plekje in mijn hart. De sfeer op dat festival is niet te omschrijven en moet je, vind ik, gewoon zelf ervaren. Alles valt of staat wel met het weer, want ik heb ook eens twee dagen kou staan lijden in een poncho. Maar met mooi weer op de dijk, met uitzicht op zee, de meeuwen die boven je vliegen en de ondergaande zon… O ja, en de muziek natuurlijk! M en ik zijn er dit jaar twee dagen bij en de tweede dag sluiten er nog twee vrienden aan, die na afloop bij ons op de camping blijven slapen. Ik kijk er enorm naar uit!

Ouderwets stapavondje

Toen ik laatst met Charlotte een paar uurtjes Koningsnacht vierde, besloten we dat we een keer echt zouden gaan stappen samen. Of, nou ja, ‘echt’… We wilden in elk geval graag een nieuwe datum prikken. Door onze volle agenda’s komt het er pas in juli van, maar dan hebben we in elk geval de tijd om over onze outfit na te denken. En waar we heen gaan, want ik gok dat 80% van de kroegen afvalt omdat het publiek minstens 15 jaar jonger is dan wij… Haha!

Zomervakantie in Zeeland

De vakantieplannen waren voor de jaarwisseling al gesmeed. We hoefden er niet lang over na te denken en besloten weer naar Camping de Julianahoeve in Renesse te gaan. Die camping heeft gewoon alles wat we zoeken en nodig hebben. Het chalet waar we verblijven is wel anders (en splinternieuw!), dus daar ben ik erg benieuwd naar. Ik durf niet te hopen op net zulk prachtig weer als vorig jaar, maar doe het stiekem toch.

Weekend weg met mama

Elk jaar ga ik een weekend weg met mijn mama. Vorig jaar ging ook mijn tante mee en reisden we af naar Alkmaar. Dit jaar gaan we naar Overijssel, in de buurt van Deventer. Toen we vorig jaar een weekend verbleven op Landal Twenhaarsveld, wist ik dat ik mijn moeder mee wilde nemen naar die streek. Met de kinderen erbij kom je er toch minder aan toe om de omgeving echt te verkennen, dus hopelijk hebben we daar tijdens ons weekend genoeg tijd voor. En natuurlijk gaat er ook lekker geshopt worden!

Heb jij ook zoveel leuks op de planning staan de komende maanden? Waar kijk jij het meest naar uit?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.