FEESTDAGEN PERSOONLIJK

Lang leve de Koning! Ideeën voor Woningsdag

27 april 2020

Het zal een Koningsdag worden om nooit te vergeten. Niet omdat je zo vreselijk hard gaat feesten in de stad of een recordomzet haalt op de vrijmarkt. Deze dag zul je je altijd herinneren omdat je ‘m noodgedwongen thuis doorbrengt. Wat kun je doen om er in en om je woning toch een feestje van te maken?

Organiseer woningsspelen – zoals de Koningsspelen op school maar dan gewoon in je eigen huis en tuin. Speel (oudhollandse) spelletjes als koekhappen, spijkerpoepen, eilopen en zaklopen.

Eet een oranjetompouce – Volgens jaarlijkse traditie eten we elk jaar op Koningsdag een oranjetompouce. Dat zal dit jaar niet anders zijn.

Steek de barbecue aan – We hebben alle tijd om ook van het avondeten een feestje te maken. Bovendien wordt het dit jaar ook nog eens heel mooi weer. Wij hebben geen barbecuespullen in huis (al zou het me niets verbazen als we die op het laatste moment nog gaan inslaan), maar wat is er leuker dan met z’n allen genieten van lekker eten en een biertje? Op de koning!

Kijk naar de koning via internet en tv – Check Koningsdagthuis.nl even want daar zie je allerlei toffe highlights van Koningsdag Thuis: een boodschap van de koning, Meet & Greets, BN’ers, live optredens (onder andere vanuit het Rijksmuseum) én digitale kleedjesmarkten. Vanmiddag om 16:00 uur zal een nationale toost worden uitgebracht door de koning. En wij proosten vanuit huis natuurlijk allemaal mee!

Dit bericht bekijken op Instagram

‘Leve de koning, rosé rosé rosé, wij proosten mee!’ 👑🇳🇱🥂 . Een vervolg op de vorige creatieve uitspatting kon niet uitblijven. En daarom bedachten deze acht knappe dames en ik er eentje met een rood-wit-blauw tintje. . Vandaag heffen we het glas op onze koning. En stiekem ook een beetje op onszelf en op jullie, omdat we het toch allemaal maar even doen in deze gekke tijd. Geniet van deze mooie zonnige Koningsdag, lieve mensen! Maar doe het dit jaar veilig vanuit je eigen huis 🧡 . Wie proost er mee? . . . #levedekoning #koningsdag #proost #proostopdekoning #koningsdag2020 #woningsdag #roodwitblauw #wijnen #wijnlovers #quarantine #quaranwine #quaranwijnen #momlife #metime

Een bericht gedeeld door Monique van Moonoloog (@moonoloog) op

Neem deel aan een online vrijmarkt – Vul je kleedje op VrijMarktplaats of zet oude spulletjes op de weggeefhoek op Facebook. Heb je tocht een beetje het idee van een vrijmarkt, maar dan veilig vanuit huis.

Geniet van een extra vrije dag – Tja, hoe je het ook wendt of keert… we hebben natuurlijk ook gewoon een extra dagje vrij. En zo aansluitend aan het weekend én met mooi weer is dat best fijn. Geniet er dus van samen met de mensen die je liefhebt 🙂

Wat gaan jullie vandaag doen?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.