FEESTDAGEN PERSOONLIJK

Kerstmis 2014 – een terugblik

27 december 2014

kerstmis2014

Ik beloof bij deze dat dit het laatste kerstgerelateerde artikel is. Voor dit jaar dan. Het leek me leuk even kort terug te blikken op kerstavond, eerste en tweede kerstdag. Het was dan wel niet meer de eerste kerst met Lise, maar wel de eerste keer dat ze zelf ook min of meer bewust heeft meegedaan. En wat was het leuk!

Kerstavond

Woensdag overdag was het nog behoorlijk stressen geblazen. Ik moest nog in de stad zijn voor wat dingen, er moesten nog boodschappen worden gedaan en tot overmaat van ramp had ik de nacht ervoor maar 2 uur geslapen. Geen idee waarom, maar heel irritant. Eind van de middag ben ik een uurtje gaan liggen. Lise was toen bij m’n ouders. Even later kwam M uit zijn werk en kwamen mijn ouders en mijn tante met Lise ook naar ons. We hebben volgens onze traditie soep, worstenbroodjes en kerstbrood gegeten. Lise smulde ook van een klein stukje worstenbrood 🙂

We hebben televisie gekeken en om 22.30 uur ben ik met mijn ouders naar de kerk gereden waar  om 23.30 uur de nachtmis zou beginnen waarbij ik met mijn koor moest zingen. Daar aangekomen bleek de hele mis live op (lokale) televisie te worden uitgezonden. Haha! Gelukkig ging het wel erg goed. Ik genoot van het zingen en van het heerlijke kerstgevoel dat je krijgt als je ’s nachts de kerk uit stapt en weet dat kerstmis echt is begonnen.

Eerste kerstdag

image-9Ik was rond half twee thuis op kerstnacht en heb heerlijk geslapen tot half negen, toen Lise het tijd vond om wakker te worden. We gingen naar mijn ouders, waar later die dag ook mijn broertje en schoonzus en mijn tante naartoe kwamen. We deden spelletjes en verzorgden samen het kerstdiner. M en ik waren verantwoordelijk voor het nagerecht en maakten Cranberry Crumble. Mmm… heerlijk! Doordat de voorbereidingen van alle gangen nogal veel tijd in beslag namen, zaten we pas rond twaalf uur aan het dessert. Heerlijk dat dat op zo’n dag niets uitmaakt.

image-6

Na een potje Triviant, dat M won terwijl ik heel lang aan kop lag (grrr), was het tijd om naar huis te gaan. Lise lag natuurlijk al uren in bed en omdat we het zonde vonden haar wakker te maken om naar huis te gaan, besloten we haar te laten logeren.

Tweede kerstdag

M had om half tien zijn wekker gezet en toen pas werden we ook wakker. Lang geleden dat we zo lekker konden uitslapen! Daarna was het toch wel een beetje stressen geblazen, want we moesten het huis nog aan kant maken en aan de slag met alle hapjes voor deze tweede kerstdag. De familie van M kwam namelijk op bezoek. Zij vieren kerst altijd met (veel, heel veel) cadeautjes, dus die kwamen ook allemaal mee. Van 14.00 uur tot 17.30 uur zijn we bijna non stop bezig geweest met cadeautjes uitpakken. Vooral de kindjes werden flink verwend. Lise kreeg onder andere een uitbreidingsset van Little People, een jumping koe, Duplo, een rugzak en voorleesboekjes.

image-2

Lise had het trouwens super goed gedaan. Ik ben zo trots op haar! Ze kroop nieuwsgierig rond, lachte veel en zat lekker te smullen van de hapjes die ze kreeg. Ze ging ook zonder mopperen naar bed voor haar middagslaapje.

En nu is het alweer 23.00 uur en lig ik lekker met een dekentje op de bank naar de voorstelling van Ronald Goedemondt te kijken, die nu wordt uitgezonden op tv. Kerstmis 2014 was mooi!

Hoe kijk jij terug op de kerstdagen?

13 Comments

 • Reply Linda 27 december 2014 at 08:29

  Klinkt erg gezellig allemaal. Lief dat ze zo verwend is.

  • Reply Monique 27 december 2014 at 22:46

   Dat was het zeker ja 🙂

 • Reply Daantje 27 december 2014 at 08:30

  Wat zag Lise er enorm snoezig uit met haar jurkje en haarband! Love it 😀

  Hier is de Kerst vrij rustig verlopen. Eerste Kerstdag bij mijn ouders gevierd en tweede met mijn schoonfamilie. Het was beide erg gezellig, ondanks dat ik van tevoren erg opkeek tegen tweede kerstdag (door omstandigheden)

  • Reply Monique 27 december 2014 at 22:47

   Haha I love it too 🙂 Jouw kerst klinkt ook heel gezellig. En fijn dat tweede kerstdag achteraf toch mee bleek te vallen.

 • Reply angelique 27 december 2014 at 09:38

  Klinkt alsof jullie super dagen hebben gehad en dat jullie meisje goed verwend is. Hier ook een mega verwende peuter maar oh zo trots op hem dat hij het zo goed deed

  • Reply Monique 27 december 2014 at 22:48

   Ja zeker! Verwennen hoort er een beetje bij he. Super dat je ventje het ook zo goed gedaan heeft!

 • Reply Odile 27 december 2014 at 14:42

  Je zag er echt prachtig uit Monique! En Lise, wat een plaatje in dat blauw met dat lieve haarbandje! Ik denk dat ik haar toch wel graag als schoondochter wil hoor! Hihi..
  Mooi dat jullie zulke fijne kerstdagen hebben gehad, nu knallen het mooie jaar uit! We gaan snel een keer afspreken! X

  • Reply Monique 27 december 2014 at 22:49

   Ohh dankjewel <3 Haha die aanvraag had je toch al eens gedaan? Staat nog steeds genoteerd hoor 😉 Jij ook fijne kerstdagen gehad met lieve Maxim? En dat afspreken staat ook genoteerd! Doen we snel! X

 • Reply zomersproetje 27 december 2014 at 16:44

  Klinkt erg gezellig. Wat een verrassing dat er een cameraploeg (Omroep Brabant?)was. Wordt het nog herhaald?Dan ga ik zeker kijken:-). Vraag me af of ik jouw koor al eens heb zien optreden.x Marij

  • Reply Monique 27 december 2014 at 22:51

   Nou dat was zeker een verrassing! Het was Omroep Nuenen, nog net iets kleiner dan Omroep Brabant en ik geloof niet dat het nog herhaald wordt… Woon je in de buurt, omdat je dat denkt?

   • Reply zomersproetje 28 december 2014 at 09:48

    Eindhoven 😉 daar woon ik, dat staat ook bij jouw profiel.x

    • Reply Monique 28 december 2014 at 14:51

     O wat toevallig! Daar woon ik ook ja 🙂

 • Reply Dorien 30 december 2014 at 09:54

  Wat zagen jullie er prachtig uit.
  Altijd weer een feestje om je blogs te lezen..

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.