FEESTDAGEN PERSOONLIJK

Jaaroverzicht 2014 – juli tot en met december

28 december 2014

In plaats van de gebruikelijke Snapshot Sunday, vind je hier de twee laatste zondagen van het jaar een overzicht van mijn hoogtepunten van 2014. Een beetje cliché misschien, maar ik vind het aan het eind van het jaar altijd leuk om even terug te kijken voor ik weer fris het nieuwe jaar in ga! Vorige week kon je de maanden januari tot en met juni bekijken en vandaag is het tijd voor de tweede en laatste helft van het jaar. Kijk je mee?

Juli

juli

Het zelfstandig zitten ging steeds beter, maar Lise had nog nooit buiten, met haar beentjes in het gras, gezeten. Tot de keer dat ik haar in het park uit de wagen tilde en zo in het gras zette. Ze vond het leuk! En ik heel bijzonder.

In juli ga ik altijd met een vriendin die in Nijmegen woont naar de Nijmeegse Zomerfeesten tijdens de Vierdaagse. Zo ook dit jaar. Het was een super gezellige avond! De hele stad is dan een groot feestterrein met verschillende podia, parken waar leuke dingen worden georganiseerd en nog veel meer. Echt een aanrader!

Augustus

augustus

Het was een paar keer erg lekker weer en daarom konden we lekker gaan picknicken in het park! Lise genoot daar echt van en ik natuurlijk ook. Meestal was het trouwens niet eens echt picknicken, maar nam ik gewoon wat fruit mee voor ons beiden en gingen we even een uurtje in het park zitten.

In augustus is het ook altijd kermis hier in Eindhoven. Natuurlijk namen we Lise dit jaar mee voor haar allereerste kermis-ervaring. Ze ging mee in de draaimolen, maar begreep er nog niet veel van. Dat zal volgend jaar wel anders zijn! Ik ging trouwens ook nog met M en daarna met mijn vader in de octopus. Het was lang geleden dat ik daar in was geweest, maar wat een lol. Geweldig!

September

september

Eind augustus vertrokken we naar Zeeland voor een weekje welverdiende vakantie. We gingen naar Center Parcs Port Zélande. Ik vond het best spannend hoe het zou gaan met Lise, maar ze deed het heel goed. En zo’n huisje is toch wel erg knus 🙂 We zijn onder andere naar het strand geweest, hebben gezwommen in het subtropisch zwemparadijs en hebben wat plaatsjes bezocht. Een heerlijk weekje waar ik nog regelmatig aan terugdenk! Ik ben benieuwd waar we volgend jaar zomer heen zullen gaan.

Oktober

oktober

Begin oktober hadden we een bruiloft en namen we Lise mee. Tijdens de ceremonie sliep ze (perfecte timing!) en later tijdens de receptie heeft ze lekker gespeeld op een kleedje in het gras. Ze genoot zichtbaar van alle aandacht die ze die dag kreeg en M en ik genoten lekker mee 😉

Op dierendag gingen we voor het eerst naar de dierentuin. We hadden nog vrijkaarten liggen voor Dierenrijk, dat is een dierentuin hier vlak in de buurt. Lise vond vooral de loslopende geiten erg leuk en de speeltuin viel ook goed in de smaak. Het was ook nog eens heerlijk weer, dus wederom een topdag!

November

november

November was een belangrijke maand, want Lise werd 1 jaar! Zo’n bijzondere mijlpaal… We vierden het de zondag ervoor. Ze vond het toch wel spannend met zoveel bezoek, dus ik mocht niet van haar zijde wijken. Toen iedereen naar huis was, bestelden we sushi en mocht Lise ook proeven. Toen was ze weer helemaal haar vrolijke zelf.

Op haar verjaardag zelf, een woensdag, was M lekker vrij en gingen we met z’n drietjes zwemmen. Daarna gingen we de stad in om een lekkere pannenkoek te eten. Het was zo’n intiem en knus dagje. Precies zoals we vooraf hadden bedacht.

December

december

En toen was het alweer december! We vierden eerst Sinterklaas, waarbij Lise haar Pietenmutsje natuurlijk niet mocht ontbreken. En een paar weken later was het kerstmis en gingen we alledrie in onze mooiste kleren op familiebezoek. Hoewel Lise nog niet begrijpt wat kerstmis is, liet ze wel duidelijk merken dat ze de gezelligheid die erbij hoort heel erg leuk vindt.

Dat waren ze. Mijn hoogtepunten van 2014 in vogelvlucht! Ik neem ze allemaal mee naar het volgende jaar, waarin we hopelijk net zoveel van die mooie herinneringen gaan maken! 

3 Comments

 • Reply angelique 28 december 2014 at 09:37

  Wat gaat het toch snel he? Prachtig overzicht weer…Oh je schrijft trouwens in je voorstukje dat we vorig jaar het overzicht konden zien van januari t’m juni maar ik denk dat je vorige week bedoelde 😉

  • Reply Monique 28 december 2014 at 14:46

   Het gaat zeker snel ja… Dankjewel! Haha oeps, goed gezien! Heb het aangepast 🙂

 • Reply Mieke 28 december 2014 at 22:43

  Wat leuk om zo terug te kijken. Ik ben gek op jaaroverzichten. 🙂
  Zo leuk ook, al die zomerse foto’s.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.