PERSOONLIJK

Inspirator Kluun

6 oktober 2011

Vandaag bezocht ik met een collega-webredacteur het Congres Webredactie in de Jaarbeurs te Utrecht. Een dag die bestond uit inspirerende workshops, maar ook uit een aantal plenaire sessies. Een van die plenaire sessies was een monoloog van Kluun, met als titel ’taal als tool’.

Ondanks dat ik twee van zijn boeken heb gelezen én de film ‘Komt een vrouw bij de dokter’ heb gezien, heb ik Kluun nooit een erg sympathieke gast gevonden. En dat gevoel werd tijdens die sessie nog maar eens bevestigd. Hoe ik tijdens zijn praatje ook mijn best deed om iets van charme te ontdekken, het lukte me niet. Ik irriteerde me zelfs aan zijn manier van praten. Dat schreeuwerige en niet bang om overduidelijk ook nog even reclame te maken voor zijn boeken. Nee, eigenlijk heb ik niks met Kluun. Hij is fysiek gezien niet groot, maar dat weet zijn ego ruimschoots te compenseren. Ik hou niet van mensen met een te groot ego.

Ondanks deze negatieve energie, heeft Kluun wel een paar dingen gezegd die iets in me hebben aangewakkerd. Zoals jullie misschien weten is het al langere tijd mijn droom om eens een boek te schrijven. Nu heeft Kluun me vandaag laten inzien dat je heus geen genie moet zijn om een succesvol boek uit te brengen. Zolang je maar het verhaal durft te vertellen dat je wil vertellen en daarbij dicht bij jezelf blijft, maakt iedereen een kans. In mezelf fluisterde ik: ‘Als hij het kan, kan ik het ook…’. Hopelijk vind ik binnenkort de ruimte in mijn hoofd en de tijd om mijn idee eens wat concreter te maken.

Ik durf het bijna niet te zeggen… Kluun, bedankt voor de inspiratie.

6 Comments

 • Reply Angelina 6 oktober 2011 at 20:15

  Leuk geschreven meid, en ik hoop dat je boek er ooit komt. Ik ga ‘m dan zeker kopen!! 😉 Blijf in jezelf geloven, dan lukt het je wel! 🙂

  • Reply Monique 6 oktober 2011 at 21:16

   Wat lief! Bedankt 🙂

 • Reply Judith 6 oktober 2011 at 21:22

  Je ego mag best iets groeien als je boek een succes wordt, maar hou het onder controle hè 🙂

  • Reply Monique 7 oktober 2011 at 08:47

   Ik zal m’n best doen!

 • Reply Eva 6 oktober 2011 at 23:04

  Ik vond hem juist ontzettend meevallen toen ik hem ontmoette, juist niet zo patserig als ik had gedacht.

  Hoe dan ook, fijn dat hij je heeft weten te inspireren. Uiteindelijk is dat waar het om gaat, toch?

  • Reply Monique 7 oktober 2011 at 08:48

   Misschien heeft het ook aan het moment gelegen en het soort speech dat hij gaf.. Maar inderdaad, die inspiratie is mooi meegenomen!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.