PERSOONLIJK

Inpakken & wegwezen bij tropische temperaturen…

27 juli 2019

Onze vakantie in Zeeland duurde twee weken. Gek is dat altijd, hoe dat vooraf een redelijk lange periode lijkt, maar als eenmaal het einde van die twee weken nadert, de vakantie lijkt te zijn om gevlogen. Afgelopen donderdag vierden we onze laatste volle vakantiedag en gisteren stond in het teken van inpakken en terug naar huis rijden. Op een van de heetste dagen van de zomer…

Ik had me voorgenomen al zoveel mogelijk spullen de avond voor vetrek verzameld en ingepakt te hebben. Des te meer ontspannen zou onze laatste ochtend zijn en met een beetje geluk zouden we dan voor de verplichte uitchecktijd van 10:30 uur het chalet kunnen verlaten.

Nou, dat liep dus even anders. De laatste vakantiedag, donderdag dus, ging de boeken in als de heetste dag in Nederland ooit gemeten. Nu viel het in Zeeland nog mee met temperaturen van ‘maar’ 33 graden, maar zonder een zuchtje wind was het ook daar ontzettend warm. In plaats van het strand bezochten we de markt in Burgh-Haamstede. De normaal zo druk bezochte markt was dit keer stukken rustiger. We dronken veel en aten een hamburger als lunch, terwijl niemand door de warmte echt honger had.

Eenmaal terug in het huisje bleek het kwik binnen te zijn gestegen tot – ik lieg niet – 37 graden. Niet uit te houden dus. Door wat ramen aan de schaduwkant open te zetten konden we de temperatuur een paar graden laten dalen, maar er zat weinig anders op dan een lauwe douche nemen en vervolgens op een handdoek voor de ventilator hangen. Quinn kon niet slapen door de warmte en bleef dus wakker.

Onze ’traditie’ is dat we op de laatste vakantiedag altijd uit eten gaan. We hadden er allemaal naar uit gekeken en besloten het er gewoon op te wagen. We hadden de hoop dat het in de schaduw mee zou vallen met de hitte en reserveerden een tafeltje bij Helder, een van de beste visrestaurants van Renesse. Ze hadden inderdaad een perfect tafeltje klaarstaan voor ons, maar toen de zon toch achter de bomen begon door te schijnen, zaten we zo weg te smelten dat we naar binnen zijn verhuisd. De mosselen waren trouwens heerlijk en de kinderen aten veel beter dan ik had verwacht en bleven ook gezellig, ondanks Quinn zijn gemiste middagdutje.

In plaats van terug naar het (nog altijd warme) huisje, liepen we naar het dorp. In Renesse was donderdag toevallig de kermis begonnen. Het was daar dat de zon onderging en het eindelijk wat aangenamer begon te voelen. Dat Quinn het heeft volgehouden mag trouwens een wonder heten, want we waren pas om 22:30 weer terug bij het huisje.

Iets na elven lagen de kinderen op bed en konden wij beginnen met inpakken. Ik liet mijn voornemen alles in te pakken al snel varen toen ik merkte dat ik me bij de minste inspanning weer compleet in het zweet stond te werken. M had er nog minder zin in. Bovendien waren we behoorlijk moe van de dag. We lieten ‘de boel, de boel’, gingen even buiten zitten om af te koelen en met een ventilator op het bed gericht lukte het om half twee gelukkig om in slaap te vallen.

We werden wakker van de wekker en lieten de kinderen uitslapen tot negen uur. Mijn ouders kwamen ook rond die tijd binnen om een deel van onze spullen op te halen. En met wat extra handjes viel het al met al nog mee met de uitchecktijd. Vaak maken we van die laatste dag nog een extra vakantiedag door naar een strand te rijden of nog een paar uur naar het zwembad te gaan. Maar met de verwachte temperatuur van 40 graden hier in Eindhoven, besloten we maar meteen naar huis te rijden in de hoop dat we voor de ergste hitte binnen zouden zijn.

Ik ben nog nooit zo blij geweest met airconditioning in de auto. En heb nog nooit zo hard gehoopt dat we niet met pech langs de weg zouden komen te staan. Maar… het ging goed! Ik weet nu ook hoe 40 graden voelt en dat is redelijk onaangenaam. Gelukkig werden we een paar uur na thuiskomst getrakteerd op wat flinke onweersbuien die het kwik snel lieten dalen.

En nu zit ik hier om half elf ’s avonds op de bank, met boven een hele hoop onuitgepakte tassen. Morgen staat in het teken van opruimen en wasjes draaien heb ik besloten. Tja, dat hoort er ook bij! Ik houd de vakantievibe nog even vast door niet teveel te ‘moeten’ dit weekend.

Hoe georganiseerd ben jij als het om het inpakken van de vakantiespullen gaat? En wat doen jullie meestal met de ‘vertrekdag’? Direct naar huis of maak je er nog een dag van?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.