PERSOONLIJK

Ik verfde mijn haar met WECOLOUR (+ voor & na foto’s) *

20 maart 2019

Zoals je misschien weet ben ik vorige week 34 geworden. En ondanks dat ik me echt niet oud voel (ja oké, misschien ’s ochtends na een te korte nacht, maar over het algemeen echt niet), krijg ik steeds meer grijze haren. Het is nog niet dramatisch hoor en anderen valt het (nog) niet zo op, maar zelf stoor ik me er behoorlijk aan. Hoog tijd dus om mijn haren weer eens te verven. Ik mocht de haarverf van WECOLOUR uitproberen en laat je weten wat ik ervan vind. Inclusief voor-foto’s en foto’s van het eindresultaat!

Voor

Op zich ben ik best blij met mijn natuurlijke haarkleur. Het is van nature een beetje medium bruin. Door de zon licht met name de onderkant in de zomer meestal wat op. Vorig jaar heb ik de natuur een handje geholpen door middel van een balayage (ofwel ik heb de onderkant wat blonder laten verven dan de aanzet). Op zich zou dat er inmiddels zo’n beetje helemaal uit moeten zijn gegroeid, maar ik zie op deze voorfoto’s duidelijk nog wat lichtere plukken in mijn haar. Dat zijn niet de grijze haren waar ik het in de inleiding over had, maar ik denk toch nog de laatste restanten van die balayage. Die grijze haren zie je op deze foto helaas(?) niet, maar die bevinden zich vooral bovenop mijn hoofd, bij mijn scheiding. Je moet me maar even op mijn bruine ogen geloven dat ze er écht zitten!

Mijn haar is vrij fijn van structuur en ik heb ook nog eens de pech gehad dat ik na mijn tweede zwangerschap ontzettend veel haaruitval had. Dat is inmiddels gelukkig weer volop aan het terug groeien, maar daardoor is het aan de onderkant nog altijd wat minder vol dan bovenop. Ik ben blij als alles weer netjes op dezelfde lengte is!

Verven met WECOLOUR

Ik kan nog zo blij zijn met mijn eigen haarkleur, met die grijze haren was ik niet blij. En daarom wilde ik het graag egaal bruin verven. Het liefst in de richting van mijn eigen haarkleur. Op de website van WECOLOUR kun je er via een haarkleuradvies achterkomen welke kleur je het beste kunt bestellen. Ik doorliep netjes alle stappen en maakte een notitie in mijn hoofd van a) bij fijn haar kun je beter een tint lichter nemen omdat de kleur dan donkerder uitpakt en b) bij grijs haar kun je beter een tint donkerder nemen omdat het pigment anders niet goed pakt. Nu is mijn haar voor minder dan 25% grijs, dus koos ik toch een tint lichter. De kleur ‘hazelnoot lichtbruin’ stond me wel aan en daar besloot ik voor te gaan.

De verf en alle benodigdheden worden in een net pakketje thuisbezorgd. Daar hou ik van! Behalve plastic handschoenen zit er ook een handig kwastje bij om de verf mee aan te brengen, een uitgebreid stappenplan en een kleine verpakking shampoo en conditioner voor de nabehandeling.

Verven maar! Ik heb mijn haren al wel vaker zelf geverfd, dus ik wist eigenlijk wel grofweg wat me te doen stond. Een handdoek om mijn schouders, mijn haar verdelen, de verf aanmaken en deze vervolgens met het kwastje op mijn haar aanbrengen. Tja en daar ben ik dus niet zo heel goed in. De middenscheiding gaat nog wel, maar om vervolgens zelf mijn haar in steeds weer een nieuwe scheiding te leggen om de aanzet goed te kunnen verven bleek toch best lastig. Het is ook nog eens een vrij dunne substantie dus de kans op knoeien is aanwezig. Ik denk dat ik hier de volgende keer maar een vriendin voor uitnodig. Dat is bovendien nog gezelliger ook!

Toen alle verf in mijn haar zat heb ik de timer gezet op 30 minuten (het moest eigenlijk 35 minuten intrekken maar ik was zo lang bezig met het verven zelf dat ik er vijf minuten vanaf getrokken heb) en ben ik met een boek op bed gaan zitten.

Vervolgens was het een kwestie van goed uitspoelen, wassen en conditioner in doen. Wat me tijdens het uitspoelen direct opviel was de zachtheid van mijn haar. Meestal voelt het na een verfbeurt juist wat ‘stugger’ aan dan normaal, dus ik was blij verrast toen ik voelde hoe heerlijk zacht het was geworden.

Het eindresultaat

Ik verfde mijn haar ’s avonds laat, waardoor ik de kleur nog niet zo goed kon zien. De volgende ochtend bleek het toch een tikkie donkerder te zijn dan ik had gehoopt. Vooral in de lengte heeft de verf erg donker uitgepakt. Wat het precies is geweest weet ik niet, maar ik weet wel dat ik in het vervolg misschien nog een tint lichter ga proberen en in elk geval zeker niet nog donkerder moet gaan.

Deze foto’s maakte M een paar dagen nadat ik het geverfd had. Inmiddels zijn we een ruime week verder en is het iets lichter geworden. Dat vind ik toch wat mooier staan. De kleur viel me dus in eerste instantie een klein beetje tegen, maar waar ik wél heel blij mee ben is dat mijn grijze haren volledig gedekt zijn. Ze zijn mooi meegeverfd met de rest van mijn haar en vallen niet meer op. En dat is waar het me uiteindelijk om ging! Ook heb ik het idee dat mijn haar wat ‘voller’ aanvoelt dan voor het kleuren. En als je zulk fijn haar hebt als ik is dat natuurlijk mooi meegenomen!

Over WECOLOUR

Haarverf van WECOLOUR is ontstaan vanuit de gedachte dat mooi gezond geverfd haar ook kan zonder de schadelijke haarverf van de drogisterij. De haarverf is van kapperskwaliteit en je kunt kiezen uit maar liefst 23 haarkleuren. De verf is zo puur mogelijk: zonder ammonia, resorcinol en parabenen. En uiteraard is deze niet getest op dieren. In de webshop kun je zoals gezegd gebruikmaken van een adviestool die je in zeven stappen een kleuradvies geeft. Speciaal voor nieuwe bezoekers heeft WECOLOUR nu een actie. Om extra voordelig kennis te maken ontvang je 10 euro korting op je eerste bestelling. Je betaalt daardoor geen €19,95, maar slechts €9,95 voor je eerste haarverfpakket. Deze korting wordt automatisch op de bestelpagina verrekend.

Verf jij je haren en laat je dat doen door de kapper of doe je het zelf?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.