PERSOONLIJK

Hoogtepunten 2013 & Doelen 2014

15 januari 2014

2014 is alweer twee weken aan de gang, maar het leek met leuk nog even kort terug te blikken op 2013. Want wat was het voor mij een bijzonder jaar! Hier volgen de hoogtepunten:

 • In maart besloot ik me aan te melden als vrijwilliger bij de Kindertelefoon
 • In april kwam ik erachter dat ik zwanger was van ons eerste kindje
 • In juni nam ik mijn eerste YouTube-video op, die nu meer dan 1.500 keer bekeken is
 • In juli hadden we een heerlijke zomervakantie van twee weken in Zeeland, mét prachtig weer
 • In augustus rondde ik het trainingstraject van de Kindertelefoon af en mocht ik voortaan zelf gaan bellen en chatten
 • In oktober rondde ik de laatste opdrachten voor het eerste studiejaar af zodat ik mijn propedeuse kon aanvragen
 • En last but zeker not least… In november is onze dochter Lise geboren!!!

En nu is het dus alweer 2014! Ik heb heel veel zin in dit jaar en ook al een hoop plannen en ideeën van wat ik graag zou willen bereiken. Het lijkt me leuk om aan het eind van dit jaar terug te blikken om te zien wat er allemaal is gelukt en wat (nog) niet.

Mijn doelen voor 2014:

 • De zwangerschapskilo’s kwijtraken – Ik ben er al 7 kwijt, maar moet er nog 7. Daarna wil ik nog graag 2 kilo extra afvallen om weer op mijn gewicht van maart 2013 te zitten. Wat voelde ik me toen goed! Dit ga ik doen door gezonder te eten, minder te snoepen en vooral weer te gaan sporten. Volgende week begin ik weer op de sportschool en over een paar maandjes ga ik weer hardlopen. Ik kan niet wachten!
 • 5 theorievakken afronden – Ik ben nu bezig met vakkan uit het tweede jaar van mijn studie Toegepaste Psychologie. Voor dit jaar wil ik minimaal 5 theorievakken met een voldoende afronden, inclusief alle opdrachten die daarbij horen. Nu Lise er is weet ik niet precies hoeveel tijd ik vrij kan maken om te studeren, maar dit lijkt me een realistisch streven.
 • Een baan vinden – Mama zijn is natuurlijk een dagtaak op zich (en een hele mooie en bijzondere!), maar ik wil ook graag weer aan de slag. Ik probeer een baan te vinden voor maximaal 3 dagen in de week die ik goed kan combineren met het moederschap en mijn studie.
 • Mijn YouTube-kanaal verder uitbouwen – Ik heb erg veel plezier in het maken van video’s en heb al wat nieuwe ideeën die ik dit jaar graag wil gaan uitvoeren. Ik wil mijn video’s kwalitatief verbeteren, regelmatiger uploaden en hoop dan nog meer abonnees te krijgen die mijn video’s weten te waarderen.

Dit zijn de belangrijkste doelen die ik heb voor 2014! Uiteraard wil ik ook een liefdevolle moeder zijn voor Lise en een leuke vrouw voor M, maar dat lijkt me logisch.

Ik ben heel benieuwd of jij jezelf doelen hebt gesteld voor 2014 en wat die doelen zijn. Laat gerust een reactie achter!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.