PERSOONLIJK

Hoe vaak ik verhuisd ben en waarom het soms kriebelt

20 december 2017

Verhuizen. Sommige mensen doen het om de paar jaar, anderen blijven tientallen jaren op hetzelfde adres wonen. Ik heb in mijn leven tot nu toe in vijf verschillende huizen gewoond. Het leek me leuk daar eens wat over te schrijven.

Mijn ‘verhuisverleden’

Toen ik geboren werd woonden mijn ouders in Eindhoven, in een appartement op vijf hoog. Bij een appartement of flat denk je misschien direct aan een kleine ruimte, maar voor die begrippen woonden ze heel ruim. Toch keken ze uit naar een huis met een tuin en toen twee jaar later mijn broertje werd geboren verhuisden we naar een rijtjeswoning met tuin in datzelfde Eindhoven.

Mijn vroegste herinneringen zijn allemaal van dat huis. Van het appartement kan ik me helaas niets herinneren. Maar het huis was een prima plekje. We hadden een tuin, mijn broertje en ik elk een eigen slaapkamer en in tien minuten fietsen waren we in het centrum.

Mijn ouders wonen nog steeds in dit huis, maar ik vond het op mijn 23e tijd om toch maar eens op eigen benen te gaan staan. Tijdens mijn studententijd ben ik gewoon thuis blijven wonen en ik was bang dat ik toch iets gemist zou hebben. En daarom besloot ik toen ik net afgestudeerd was en een baan had gevonden, alsnog een kamer te gaan huren. Niet in een studentenhuis, maar als onderdeel van een etage in een gewoon woonhuis. De vriendin en collega die er voor mij woonde ging weg en ik kon het direct van haar overnemen.

Zo’n beetje gelijktijdig met het uit huis gaan kreeg ik een relatie met M. Hij woonde al op zichzelf in een appartement. Naarmate de relatie serieuzer werd zat ik vaker bij hem dan hij bij mij en na een jaar ongeveer besloten we samen te gaan wonen in zijn appartement. Ideaal gelegen, vlakbij het centrum, het station en ons werk. Echt een fijn plekje.

Zo af en toe keken we met een schuin oog naar te koop staande woningen. De huizenprijzen waren in die tijd vrij gunstig en het kriebelde toch wel om iets echt van onszelf te hebben. Toen het balletje eenmaal ging rollen duurde het niet lang of we hadden een eerste bezichtiging. En bij het tweede huis dat we bekeken was het raak. We wisten allebei gewoon dat we hier wilden wonen. Het huis bleek gewild, want er waren al kapers op de kust. Maar ons tweede bod werd geaccepteerd en inmiddels wonen we hier nu 7,5 jaar.

Verhuiskriebels

En hoewel we hier echt prima op ons plek zitten en ons huis (bijna) alles heeft wat ik wens, kriebelt het soms toch. En niet per se omdat ik ergens anders wil wonen, maar meer omdat het me enorm leuk lijkt weer op zoek te gaan naar een droomhuis en als we dat eenmaal gevonden hebben het compleet opnieuw in te richten. Ook de planning er omheen lijkt me best leuk om mee bezig te zijn.

Nu hoor ik mensen die net verhuisd zijn of er middenin zitten denken ‘eh… weet je hoeveel gedoe verhuizen met zich meebrengt?’ Ik snap de stress en chaos rondom verhuizen ook best hoor. Gelukkig zijn er tegenwoordig manieren om het jezelf een stuk makkelijker te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het inschakelen van een verhuisbedrijf? ‘Ja leuk’, zeg je dan, ‘maar weet je wat dat kost?’ In Amsterdam hebben ze daar wat op gevonden. Twee studenten bedachten dat in plaats van gewichtheffen in de sportschool, ze net zo goed een verhuisservice konden beginnen om een zakcentje bij te verdienen. En zo ontstond studentverhuizers Amsterdam. Een low budget verhuisservice die gelooft in een combinatie van hard werken en een slimme aanpak. Zo kan het dus ook!

Of verhuizen in ons geval ooit nog gaat gebeuren weet ik niet, maar voorlopig zitten we goed waar we nu zitten. En hou ik me vooral bezig met het restylen van de woonkamer. Want als er weer iets af is, voelt dat toch een klein beetje als nieuw.

Ben jij in je leven al vaak verhuisd?

De uitgelichte afbeelding is afkomstig van Shutterstock.

5 Comments

 • Reply Joke 20 december 2017 at 15:24

  Slim bedacht van die studenten!!!

  Ik ben nog maar twee keer verhuisd en veel meer hoeft dat van mij ook niet te zijn, ik hou niet echt van de hele inpakstress! 🙂

  • Reply Monique 21 december 2017 at 13:17

   Nee, die inpakstress hoeft van mij ook niet zo. Maar het nieuwe plekje en het inrichten lijkt me wel heel leuk!

 • Reply Maaike 20 december 2017 at 18:07

  Ik bemaling best vaak verhuisd. Ik vind verhuizen vaak ook weer een goede reden om een grote opruiming te houden. Maar verhuizen met jonge kinderen vond ik wel erg stressvol!

  • Reply Monique 21 december 2017 at 13:18

   Dat is inderdaad een groot bijkomend voordeel van verhuizen! En met jonge kinderen zal het inderdaad een nog grotere onderneming zijn dan het normaal al is. Misschien moeten we hoe dan ook maar wat jaartjes wachten nog 😉

 • Reply Jules 1 juni 2023 at 00:43

  Wij zijn al zo’n stuk of 14 x verhuisd. Zowel huurhuizen als koopwoningen. Na ouderlijk huis, appartement, Utrecht, 1e koopwoning, Maarssenbroek, koopwoning Zoetermeer, huren Zoetermeer, huren Zoetermeer, koopwoning Zoetermeer, huurwoningen Leiden, koopwoning Leiden , huren Almere, kopen Lelystad, kopen Bloemendaal, huren Aerdenhout, kopen Lelystad, huren Aerdenhout, kopen Dronten. Tussendoor Spanje,Spanje,Frankrijk. zijn wijnindustrie, levenslustig,gefrustreerd, ontevreden? Welke psycholoog geeft mijnen antwoord.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.