PERSOONLIJK

Hiep hiep… hoera! Ik ben jarig!

5 maart 2017

Vandaag is de dag dat ik tweeëndertig kaarsjes uitblazen mag. Klinkt als best veel hè? Ach ja, het is nog steeds aan de goede kant van de dertig zullen we maar zeggen. Mijn verjaardag uitgebreid vieren heb ik dit jaar niet gedaan. Wel was ik met M twee nachtjes weg en heb ik lekker uitgebreid geshopt! 

We brachten het afgelopen weekend door in Egmond aan zee. We kregen dit uitje cadeau van de ouders van M toen Quinn was geboren. Omdat we best drukke tijden tegemoet gingen zag ik het niet zo zitten om mijn verjaardag uitgebreid te vieren. Opeens moest ik denken aan het uitje en aangezien mijn verjaardag op een zondag viel was de keus snel gemaakt: we zouden er een verjaardags-weekendjeweg van maken.

Achteraf gezien was het tijdstip toch niet helemaal ideaal, omdat het een week na Carnaval was. Helaas hadden we daar tijdens het boeken niet op gelet. Ik voelde me dus een klein beetje schuldig naar Lise en Quinn maar ook naar mijn ouders toe, omdat we ze alweer weg moesten brengen. Gelukkig hebben ze achteraf een heel gezellig weekend gehad, dus dat schuldgevoel was nergens voor nodig.

M moest vrijdagochtend nog werken en toen hij thuiskwam zijn we snel de spullen gaan pakken en naar mijn ouders gereden om de kinderen weg te brengen. Ondanks de vrijdagmiddagspits reden we lekker door. Toen we bij Haarlem toch in de file terecht dreigden te komen, stelde M voor Haarlem in te rijden om daar wat te gaan eten. Beste idee ever! We aten tapas en reden daarna lekker vlot door naar Egmond aan zee. Perfect!

We waren best moe, maar besloten diezelfde avond nog even te gaan zwemmen en een saunaatje te pakken. Wat was dat lekker zeg! Zaterdag werden we lekker laat wakker (zelfs te laat voor het hotelontbijt, oeps!) en zijn we gaan brunchen en shoppen in Alkmaar. Ik sprak met mezelf af dat ik vooral voor mezelf moest kijken en niet voor de kinderen. Dat viel niet mee, maar is toch goed gelukt! Ook slaagde ik voor mijn verjaardagscadeautje van M: nieuwe fitness-schoenen. Helemaal bij mee! Na het shoppen fristen we ons op en aten we in Egmond zelf in een gezellig restaurantje. En hoe! Ik heb in geen tijden zo lekker gegeten.

Eenmaal terug op de hotelkamer was ‘Wie is de Mol?’ afgelopen. We wilden het op de laptop terugkijken, maar de Wifi-verbinding was niet sterk genoeg. We besloten in de lobby te gaan zitten, waar de verbinding wel goed was. En zo klinkt het misschien niet helemaal, maar dat was serieus heel gezellig en leuk. Vooral toen er mensen langsliepen die snel hun oren dichtdeden toen ze hoorden dat we WIDM keken.

Zondagochtend was het alweer tijd om uit te checken. Dit keer lukte het wel om in het hotel te ontbijten. Vervolgens liepen we even naar het strand (we hadden de zee nog niet eens van dichtbij gezien!). En we besloten naar Haarlem te rijden om daar een taartje te gaan eten om mijn verjaardag te vieren en nog wat te shoppen.

Aan het eind van de middag regende het en begon ik de kinderen toch wel erg te missen. Ik belde mijn moeder, vroeg of ze het leuk vond als we met z’n allen Chinees zouden eten en we stapten weer in de auto. Mijn broertje kwam ook mee-eten en zo vierde ik toch nog een beetje een verjaardag met familie.

Ik heb een heel fijn weekend achter de rug! M is komende week ook jarig en we hebben het plan om over een paar maanden, als het weer wat beter is, alsnog wat mensen uit te nodigen voor een gezellige bbq in de tuin.

Vier jij je eigen verjaardag altijd uitgebreid?

PS: om jullie ook een beetje te laten meegenieten van mijn verjaardag komen er deze week een paar leuke winacties online. Houd mijn blog en Facebook dus in de gaten!

6 Comments

 • Reply Nicole 6 maart 2017 at 06:33

  Ik vier mijn verjaardag eigenlijk al jaren niet meer uitgebreid. Zelfs niet alleen met Bart. Drie jaar geleden was ik net moeder, dit jaar ben ik juist bijna voor de tweede keer moeder. Dus of ik vier niks of ik laat alleen de ouders langs komen..

 • Reply Essma 6 maart 2017 at 08:17

  In heb mijn 30ste verjaardag voor het laatst gevierd. Daarna niet meer. Deze zomer mag ik er 37 uitblazen! We hebben best een druk leven, dus proberen we wat anders om te gaan met dat soort dagen. Uit eten, een taartje en een knutselwerkje van mijn oudste zijn voor mij vaak al genoeg…

 • Reply Anke 6 maart 2017 at 12:57

  Alsnog gefeliciteerd! Wat een heerlijk weekend hebben jullie gehad!

 • Reply Jodi - liefthuis 6 maart 2017 at 19:40

  Gefeliciteerd, je straalt op de foto zag ik vandeweek al op insta

 • Reply Jessica 6 maart 2017 at 21:14

  Wat heerlijk een weekend weg samen! Haarlem een leuke stad om te eten, welk restaurant was je?

 • Reply Veevy 6 maart 2017 at 22:24

  Gefeliciteerd! Ik vier m’n verjaardag eigenlijk nooit.. kben eind augustus jarig in een week dat er nog 6 jarig zijn in de familie.. dus dan is het al zo druk dat ik er geen zin in heb.. 🙈 over 3.5 jaar als ik 30 word misschien maar wel weer eens doen..

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.