PERSOONLIJK

Het was hoog tijd voor de kapper!

8 mei 2019
nieuw kapsel

Ergens in november ging ik voor het laatst naar de kapper. Voor het eerst in lange tijd koos ik toen voor een goede kapper, die het knipte en weer mooi in model bracht. Kleuren was toen niet nodig. Dat was het wel zo rond mijn verjaardag, maar toen besloot ik het zelf te verven. Die kleur was inmiddels weer uit mijn haar verdwenen en met een bruiloft in het verschiet vond ik het hoog tijd de kapper weer eens met een bezoekje te vereren.

Mijn haar en ik

Zoals zoveel (zo niet alle) vrouwen, ben ik vaker niet dan wel tevreden met mijn haar. Het is nogal fijn van structuur, pluist als het buiten vochtig is en zit gewoon zelden zoals ik graag zou willen dat het zit. Maar ik moet het er toch mee doen.

Inmiddels weet ik wel beter hoe ik mijn haar moet verzorgen. Ook gebruik ik af en toe de stijl- en krultang om het in model te brengen en dan ben ik best blij met hoe het zit. En ik weet gewoon dat mijn haar er baat bij heeft als het weer eens geknipt is. En ik eigenlijk niet zoals nu een half jaar moet wachten met naar de kapper gaan.

Goed, maar wat wil ik dan?

Dus maakte ik die afspraak en gisteren was het zover. Ik had wat research gedaan en wilde heel graag mijn haar in de lengte weer wat lichter. De vorige keer dat ik het verfde viel het veel te donker uit en een beetje sunkissed de zomer in, zoals vorig jaar, zie ik wel zitten. Even twijfelde ik tussen highlights en balayage (dat levert een geleidelijker kleurverloop op doordat het zonder folies wordt geverfd), maar wist als snel dat het die laatste moest worden. De aanzet wilde ik juist in mijn eigen kleur geverfd hebben, zodat de (paar) grijze haren weer weg zijn en de uitgroei na een tijdje niet zo opvalt.

Het eindresultaat

Ik liet me twee uur lang in de watten leggen en liep naar buiten met een kapsel waar ik voor het eerst in lange tijd meer dan blij mee was. Er is weinig van de lengte af, maar dat wilde ik ook niet. Het groeit de laatste tijd al zo langzaam en ik wil het graag weer wat langer. Wel zijn er wat lagen in geknipt zodat het wat mooier in model valt en niet slap langs mijn hoofd hangt.

De balayage is heel subtiel gezet, maar licht door de zon waarschijnlijk nog een beetje op. De kapster heeft er met een krultang wat subtiele slagen in gemaakt en me uitgelegd hoe ik dat zelf ook voor elkaar kan krijgen. De krultang heb ik al, nu de skills nog 😉 Maar ik denk dat ik met een beetje oefenen een heel eind kom. Ik kan er in elk geval weer een tijdje tegen!

Hoe vaak ga jij naar de kapper?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.