OUDERSCHAP PERSOONLIJK

Help, mijn man gaat er vandoor!

8 december 2016

mijn man gaat er vandoor

Ja, je leest het goed. Mijn man gaat weg. Niet voor eeuwig gelukkig hoor. Dat hoop ik tenminste niet… Nee, hij gaat een paar dagen weg. Naar Engeland. Samen met een vriend. En ik, ik ben voor het eerst alleen thuis met twee kinderen. En dat vind ik best spannend.

Toen M het tripje maanden geleden aan het plannen was vroeg hij nog of ik er bezwaar tegen had. We wisten toen al dat Quinn rond deze tijd tussen de één en twee maanden oud zou zijn, afhankelijk van wanneer ik zou gaan bevallen natuurlijk.

Het leek toen nog zo ver van mijn bed dat ik zonder er echt over na te denken zei dat het prima was en dat hij lekker moest gaan. Dat vind ik nog steeds hoor, maar nu het moment daar is knijp ik hem toch wel een beetje. Het zullen vooral de ‘spitsuren’ in de ochtend en ’s avonds rond bedtijd zijn die lastig gaan worden. Die hebben we tot nu toe namelijk altijd nog samen gedaan. Zo was het nooit een probleem als Quinn een voeding nodig had en Lise op datzelfde moment naar bed moest. Dat zal de komende dagen dus even anders zijn.

Morgen wordt logistiek gezien sowieso even puzzelen. M vertrekt heel vroeg in de ochtend, dus die is al weg als Lise wakker wordt en op tijd klaar moet staan om naar de peuterspeelzaal te gaan. Rond de middag moet ik haar weer ophalen en dan eten we thuis snel een boterham, waarna we op het consultatiebureau verwacht worden. Eerst is Lise aan de beurt voor de ogentest en dan is het de beurt aan Quinn voor zijn eerste prikje. Ik had graag gewild dat M daarbij kon zijn, maar het lukte helaas niet de afspraak te verzetten.

Vrijdag hebben we gelukkig geen verplichtingen en kunnen we dus rustig aan doen. Misschien gaan we dan even met mijn ouders naar de speelschuur. En zaterdag aan het eind van de middag komt M alweer thuis. Gelukkig!

Nu ik dit zo zit te tikken realiseer ik me nogmaals hoeveel respect ik heb voor alleenstaande ouders. Die het dus altijd alleen moeten doen. Alleen beslissingen moeten nemen en zorgen dat alle balletjes in de lucht blijven. En dan schaam ik me zelfs een beetje dat ik die tweeënhalve dag als ‘alleenstaande ouder’ al spannend vind…

Ik ben heel benieuwd hoe het gaat zijn! Ben jij weleens alleen met je kind(eren) en hoe vind je dat?

17 Comments

 • Reply Thea van Galen 8 december 2016 at 07:50

  ik ben altijd alleen zoals je weet 🙂 Dus als je gillend gek wordt dan roep je maar 🙂
  Het komt vast goed, je kan dit! Probeer beetje vooruit te denken ( doe je al lees ik) en een beetje een ruime planning te maken. Dus calculeer die poepluier in, ook al komt die niet. Smeer dat broodje vooraf, of zet iig alles klaar….
  En pak je rust en geniet van je rust buiten de spitsuren om!
  Succes kanjer!

 • Reply Loes Johanna 8 december 2016 at 08:19

  Ik kan heel goed geloven dat je het spannend vind! Gaat vast helemaal goedkomen, veel succes. 🙂

 • Reply Jodi - liefthuis 8 december 2016 at 10:03

  Ik snap je helemaal…het is ook helemaal niet leuk en super spannend. You can do it girl en zeker respect voor alleenstaande ouders

 • Reply Essma 8 december 2016 at 11:08

  Mijn man moet ook binnenkort naar UK voor cursus voor 2 dgn en heb meestal een hekel aan dat soort ‘uitjes’…de spitsuren zijn dan ook heel lastig en herkenbaar 😞…maar hey….wij zijn moeders en wij K U N N E N dit! We are born for it 😉.. relax! Komt goed!

 • Reply Michelle - momoftherebels 8 december 2016 at 11:25

  Oh ik snap helemaal dat je dat spannend vind,het is niet leuk natuurlijk maar ik denk dat het helemaal goed komt! En anders schrijf je het gewoon lekker van je af hihi

 • Reply Kirsten 8 december 2016 at 12:34

  Met één kindje lukt het allemaal wel denk ik, maar ik snap dat je het met 2 kinderen best spannend vindt… Veel succes gewenst! Ik hoop dat je achteraf kan vertellen dat het allemaal van een leien dakje verlopen is 🙂

 • Reply Jessica 8 december 2016 at 16:16

  Spannend meis, maar jij bent een goede mama en je kunt dit! Het zal even wennen zijn, maar je komt er wel!

 • Reply Bregje 8 december 2016 at 16:42

  Oh dat is zeker even spannnd! Jij kunt dat, zeker weten! Ik ben 1 keer een weekend alleen met Laurens geweest, ging prima!

 • Reply Judith 8 december 2016 at 17:20

  Straks achteraf zul je vast zeggen: dat viel zat mee!

  Ik kijk er ook altijd tegenop als mijn man weggaat en mij met 3 kids achterlaat, maar zelfs na 4 maanden (hij is kapitein en dus altijd 4 maanden weg) denk ik altijd: dat viel zat mee!

  Wij vrouwen kunnen dat!!

 • Reply Joyce Smolders 8 december 2016 at 18:06

  Ik kan best geloven dat het spannend moet zijn. Maar ik ben zeker dat je het super zal doen. Toen ik ontdekte dat ik alles alleen moest gaan doen was ik ook ongerust of zeg maar in paniek! Maar ik doe het nu al vanaf zijn geboorte en hij is nu al 2,5 jaar alleen. Ik miet wel zeggen het is niet gemakkelijk zeker niet maar het gaat. Het moeilijkste is namelijk alles alleen beslissen. Zo had hij vandaag zijn eerste operatie en het enige want ik vandaag wilde was iemand aan mijn zij. Maar toch is het vandaag ook goed gegaan. Zo zie je maar je bent sterker dan je zelf soms denkt!

 • Reply Ralph 8 december 2016 at 18:52

  Idske had me al verlaten toen Boris Bo 5 weken was. Ze ging met vrienden een weekendje Antwerpen doen. Op de dag dat ze thuis zou komen is ze om 5 uur ’s morgens uit haar hotelkamer vertrokken en met hoge snelheid naar huis gereden. Alles was prima gegaan. Zo als vader alleen. Om Idske te plagen vroeg ik haar wanneer ze de volgen keer zou zijn dat ze een weekendje weg zou zijn.

 • Reply Jacqueline 8 december 2016 at 19:20

  Dit gaat je prima lukken en de volgende keer ben jij aan de beurt. 😉

  Mijn man is altijd al de deur uit voordat mijn meiden en ik uit bed komen, dus de ochtendspits heb ik altijd al alleen moeten doen. En we zijn vaker los van elkaar een weekendje of weekje weg geweest, als ik weg ben is dat voor hem een stuk lastiger.

 • Reply Dees 8 december 2016 at 19:29

  Mijn vriend is standaard 3 nachten in de week niet thuis dat zijn de luxe weken want regelmatig is hij alleen vrijdag en zaterdag nachthuis en de rest van de week weg en soms wel langer….dus ben niet anders gewend om het alleen te doen en uiteindelijk gaat het allemaal van zelf het duurt alleen wat langer en tja ik werk ook dus als kleine op bed ligt eet ik pas

 • Reply Patricia 8 december 2016 at 20:06

  Mijn jongste is 5 maanden en de oudste 2.5 jaar. De eerste keer alleen had ik het zweet onder mijn oksels. Maar het gaat allemaal vanzelf. Mijn tip laat de boel de boel en focus je op de kids. Vooral niet teveel van jezelf verwachten. Je zal zien dat je er steeds meer naast kan gaan doen. Succes!!!

 • Reply Sonja 8 december 2016 at 22:51

  Ik voel met je mee hoor. Ik ben geen alleenstaande moeder maar met een 60 uur werkende man voel ik me dat soms wel. Maar als ik dan denk aan alleenstaande ouders. Nee. Meer dan respect!

 • Reply Fleur 9 december 2016 at 01:32

  Mijn man is net terug van 3 dagen Londen voor z’n werk. Het is even aanpoten om iedereen te voederen en aangekleed te hebben en de jongens om half 9 op school te krijgen (op twee locaties 😐), maar voor de rest goed te doen. Ergens is het ook een voordeel dat je weet dat je het alleen moet doen, je stelt je er op in. Hopelijk viel het mee met de prikjes en ogentest!

 • Reply Felicia 29 januari 2017 at 14:48

  Oei lijkt mij ook heel zwaar
  Hier gaat mijn man eigenlijk nooit weg
  En dat vind ik wel prettig ook omdat wat je al schreef in het stuk dat het natuurlijker dan wel pittiger is als je man weggaat.
  over dat consultatiebureau vind ik wel een beetje vreemd dat dat niet verder kan worden
  Want haast heeft zo afspraak toch niet ?
  Zouden ze makkelijk moeten kunnen verzetten vind ik . Het is niet verplicht om daar met je kindje heen te gaan dus ze moeten blij zijn dat de meeste ouders komen 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.