PERSOONLIJK

Happy Thoughts – maart

1 april 2013

Let je even niet op, is het opeens 1 april! Hoog tijd om even terug te blikken op de hoogtepunten van de afgelopen maand.

Begin maart stond in het teken van een paar leuke feestjes. Zo trouwden twee vrienden en werd er voor een goede vriendin een babyshower georganiseerd.

En ik was ook nog eens jarig! Op de eerste (en voorlopig ook meteen laatste) lentedag waarop het 15 graden was en het zonnetje heerlijk scheen. Ik kreeg een ontbijtje op bed, waarna manlief en ik naar Den Bosch gingen voor een Bossche Bol en een rondje shoppen. We sloten deze heerlijke dag af met sushi. Vier dagen later was de man zelf jarig en vierden we onze verjaardagen samen voor vrienden en familie.

Hoewel maart toch echt de lentemaand is, kwam er van lenteweer nog nauwelijks wat terecht. Halverwege de maand tikte de thermometer zelfs nog de -13 aan. Om de kou buiten te houden, maakte ik het binnen maar gezellig met frisse tulpen. Ook raakten we verslaafd aan het spel Agricola, dat ik manlief voor zijn verjaardag had gegeven. Voor een lesje XCO hoef je gelukkig niet naar buiten en zomerse cocktails drink je tijdens de Siberische lente gewoon in de kroeg.

Toch trotseerde ik de afgelopen maand nog regelmatig de kou. Zo liep ik met vriendin S. een wandeltocht van 13 kilometer en gingen man, broer en ik helemaal op in onze nieuwe hobby: Geocaching. Hopelijk wordt het snel wat warmer, dan wil ik er nog veel vaker lekker op uit.

Vorige maand startte de basistraining van de Kindertelefoon, waar ik binnenkort als vrijwilliger aan de slag ga. Het is erg intensief, maar ook heel leerzaam en interessant. Nichtje A. mocht zaterdag op voor haar A-diploma en daar moesten wij natuurlijk bij zijn. En zelf mocht ik ook nog eventjes mijn XCO-kunsten vertonen, tijdens een demo bij kledingwinkel Men at Work. Best spannend om voor een publiek te staan, maar heel leuk om te doen!

En het afgelopen lange weekend stond natuurlijk helemaal in het teken van Pasen. Hoewel ik in de aanloop naar pasen nog geen paaseitje had aangeraakt, heb ik dat tijdens de feestdagen in no time goedgemaakt (of verpest, het is maar hoe je het bekijkt). Zaterdag shopte ik nog snel een leuke mintgroene blazer met bijpassende sjaal, zodat ik Eerste Paasdag op mijn paasbest kon aanschuiven bij mijn ouders, die een uitgebreide brunch hadden voorbereid. We liepen daarna een flink stuk met de hond, zodat we weer genoeg ‘ruimte’ hadden om dezelfde avond te gourmetten. En vandaag stond er NOG een brunch op het programma, dit keer met de familie van mijn man. Het waren gezellige dagen, maar ik ben blij dat ik de komende week weer ‘normaal’ mag (en moet!) eten πŸ˜‰

3 Comments

 • Reply Mieke 1 april 2013 at 20:32

  Ondanks de uitblijvende lente toch een fijne maand, jouw maart. Met een fijne Pasen als afsluiter. Maa inderdaad ook fijn om weer normaal te gaan leven/ eten. πŸ™‚

 • Reply Marcella 1 april 2013 at 22:03

  Leuk lijstje, goeie maand! Ik heb niet onwijs veel gegeten, maar wel veel meer en ongezonder dan normaal. Ik zat ook vaak erg vol en ik snak dan ook naar dagenlang normaal eten. Of ’t liefst wekenlang πŸ˜‰

 • Reply Monique 3 april 2013 at 09:04

  Hihi, dan sta ik daar in elk geval niet alleen in πŸ™‚

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.