PERSOONLIJK

Happy Mama Days Challenge – Week 10

10 november 2014

De tiende week van de challenge is achter de rug. Zoals elke maandag blik ik ook vandaag weer terug op de afgelopen challenge-week.

week10

Van baddertijd tot koffie met chocolade voor mezelf en van Lise bij opa op schoot tot omgetoverd tot pietje. Een lekker veelzijdige week qua fotomomentjes!

Hoewel ik totaal geen moeite had met genietmomentjes fotograferen, was ik de afgelopen week toch wat gestresst. Ik ben bezig met een heel saai en lastig vak voor mijn studie dat ik eigenlijk voor het eind van het jaar wil afronden. Maar met de voorbereidingen voor Lise’s verjaardag, de mamaswap die af moest en alle standaard klusjes én het feit dat ik elke dag een artikel wil schrijven voor mijn blog erbij, werd het soms wat veel.

De ruim 30 dagen dat de challenge nog duurt wil ik daarom gaan focussen op bewuster genieten en stilstaan bij de fijne momenten. Dus niet hup even snel een foto en weer door, maar even de laptop dicht als ik koffie drink, de telefoon in de tas als ik met Lise wandel en vooral realistisch plannen. Ik ben een lijstjes-mens en op zich is daar niets mis mee, maar ik maak onrealistisch lange to-do-lists. Vanaf morgen dus een realistisch aantal klusjes voor een dag en een realistische hoeveelheid leerstof.

Toen ik vorige week merkte dat er dingen moesten veranderen, heb ik een afspraak met mezelf gemaakt. Ik slaap de laatste tijd namelijk elke nacht te weinig. Ik heb minimaal 8 uur slaap nodig en kom soms amper aan 7 uur. Als ik uitgeslapen ben kan ik de dag beter aan en voel ik me veel en veel lekkerder. Ik wil daarom elke dag vóór 23.00 uur in bed liggen, uitgezonderd dagen dat ik een feestje heb. Ik deelde het op Instagram en meteen sloten er een paar enthousiaste dames aan. Blijkbaar hebben meer mensen moeite met op tijd naar bed gaan!

Hoe gaat het met jouw challenge? En heb jij jezelf ook een speciaal doel gesteld voor het laatste deel? Laat het me weten in de comments. Ik ben heel benieuwd!

2 Comments

 • Reply Joyce 10 november 2014 at 14:53

  Heel herkenbaar. Toen ik vorige week met een sprongetje van Luuk te maken had, had ik weinig trek in geluksmomentjes. Terwijl je wanneer je het toch doet, toch meer bewust bent van de leuke momenten. Want die waren er ook best wel!

  Ik zou dus wel wat beter mijn best kunnen doen voor de challenge 😉

  • Reply Monique 11 november 2014 at 09:31

   En dat is precies waarvoor de challenge is opgezet 🙂 Lastig he, die sprongetjes. Ik wist dan soms echt niet wat ik met Lise aanmoest, niets leek goed! Gelukkig waren ze altijd snel over. Hoe gaat het nu met Luuk?

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.