PERSOONLIJK

Happy list: 15 dingen die ik deze lente wil doen

23 maart 2018

Het voelt nog niet zo, maar de lente is begonnen. Om het druilerige, donkere weer mijn optimistische stemming niet te laten bederven maakte ik een lijstje met dingen die ik deze lente zeker wil doen. En het werkt, want alleen al van het bedenken van de dingen op het lijstje werd ik instant vrolijk. Ik hoop jij ook!

X Naar de kinderboerderij – Ik kan niet wachten tot ik met de kinderen naar de kinderboerderij kan. Met Lise ben ik er natuurlijk al wel eerder geweest, maar voor Quinn gaat dit echt de eerste keer zijn dat hij het bewust meemaakt. Hij is dol op dieren(geluiden), dus ik weet zeker dat hij dat super gaat vinden. De kinderboerderij is hier niet heel dichtbij, maar er is er eentje op fietsafstand, dus daar kan ik met de fietskar lekker naartoe. Een andere is nog wat verder weg, maar met de auto prima te bereiken. Daar is dan ook weer een hele speeltuin bij, dus extra leuk.

X Een nieuwe bikini scoren – Vorig jaar moest ik op vakantie last minute op jacht naar een nieuwe bikini. Ik vond een te gek exemplaar met kobaltblauwe/turquoise luipaardprint. ‘Maar dan heb je toch al een goede bikini?’, zul je denken. Klopt en gelukkig heb ik als het goed is ook nog dezelfde maat en zal hij perfect passen, maar ik wil er graag nog eentje bij om af te kunnen wisselen.

X Een flink stuk fietsen – Fietsen doe ik in principe het hele jaar door, maar met mooi weer ga ik ook weleens voor de lol met de fiets op pad. In de winter is het toch meer een functioneel vervoermiddel, om te komen waar ik wil. Het lijkt me heerlijk om in het weekend met de kinderen voor- of achterop naar een park of bos te fietsen. Een fijne combi van actief bezig zijn en genieten van het mooie weer.

X Festivals bezoeken – Met het begin van de lente gaat ook het festivalseizoen weer van start! Paaspop is traditiegetrouw een van de eerste festivals van het jaar, maar ik ben er nog nooit geweest. En daar gaat dit jaar verandering in komen. Samen met M ben ik namelijk van de partij op de zondag (Eerste Paasdag). Mijn broertje is er ook met zijn vriendin. Ik ben heel benieuwd naar het festival en kijk er erg naar uit! En een dikke twee maanden later gaan we een dagje naar Pinkpop! Daar ben ik wel al een keer eerder geweest en dat vond ik fantastisch. Ook daar heb ik dus weer heel veel zin in zul je begrijpen.

X Nieuwe skeelers kopen – Vorig jaar zomer ging ik met mijn broertje een skeelertocht maken. Super leuk. Ik had het al lang niet meer gedaan, maar zo voelde het niet. Al ging het wel steeds moeizamer. Eerst wist ik niet waar het aan lag, maar even later ontdekte ik dat de wieltjes van mijn skeelers langzaam aan het afbrokkelen waren. Ik had ze al vanaf mijn zestiende ongeveer, dus het is op zich niet zo heel vreemd dat ze het begaven. Wel vervelend voor mij toen, overigens. Uiteindelijk hebben we van skeelers gewisseld en is mijn broertje op de velgen van mijn kapotte naar huis gerateld. Ik heb veel zin om deze lente weer lekker een rondje te kunnen skeeleren dus ik wil heel graag een paar nieuwe skeelers. Ik heb vorig jaar bij Decathlon hele fijne skeelers gepast maar op dat moment niet gekocht, dus ik ga daar binnenkort zeker weer even kijken.

X De tuin herinrichten – Met het winterklaar maken van onze tuin hebben we zo’n beetje alle planten eruit gesloopt. Waardoor het nu wat kaal oogt. Er moeten een hoop nieuwe vaste planten in. Ook wil ik onze loungehoek nog wat gezelliger maken. Ook denken we erover een glijbaantje in de tuin te zetten, maar we weten nog niet zeker of dat qua ruimte wel praktisch is. Genoeg plannen, nu de uitvoering nog! Maar het lijkt me heerlijk om straks in de zomer maximaal van onze achtertuin te kunnen genieten.

X Naar de speeltuin – Met het mooie weer wordt de speeltuin natuurlijk weer aantrekkelijk. Hopelijk zijn we snel af van de natte speeltoestellen en de grond die te koud is om je dreumes op te laten zitten. De binnenspeeltuin is leuk, maar eigenlijk kan er toch niets op tegen lekker buiten klimmen en klauteren. Ik kijk echt uit naar de mooie dagen dat we na school onderweg naar huis even bij de speeltuin kunnen stoppen. De vakantieparken waar we dit jaar naar op vakantie gaan (jep, we gaan heel luxe twee keer dit jaar!) hebben ook allebei een grote speeltuin, dus dat wordt vast een groot succes.

X Nieuwe salade-recepten uitproberen – Ik vind (de meeste) winterse kost heerlijk, maar kijk toch ook wel weer uit naar de wat lichtere gerechten. Een gevulde omelet bijvoorbeeld, of een goedgevulde salade. Ik hoop weer lekkere nieuwe recepten te ontdekken en uit te proberen. Als ze een succes zijn deel ik ze uiteraard hier!

X Frisse speciaalbiertjes proeven – Ja, mijn liefde voor speciaalbier overstijgt uiteraard de seizoenen. Want wist je dat er voor elk seizoen wel weer een specifiek soort speciaalbier is dat dan het lekkerst smaakt? Mijn broertje gaf me voor mijn verjaardag een hele collectie lente-achtige biertjes, dus ik kan de komende tijd vooruit. Ik heb zelfs een speciale app waarin ik bijhoud welke bieren ik al heb geproefd en wat ik ervan vond.

X Barbecuen en buiten eten – Uiteraard hoop ik ook dat de barbecue weer snel aan kan! Ik vind barbecuen wel het leukst als het ook echt weer is om buiten te kunnen eten, dus ik zal nog wel even geduld moeten hebben. Maar vorig jaar hebben we er echt goed gebruik van gemaakt en dat voelt dan steeds net alsof je op vakantie bent. Zo fijn!

X Mijn teennagels lakken – Confession, ik heb mijn teennagels al een half jaar niet gelakt. Voorheen lakte ik ze eigenlijk het hele jaar door wel, maar ik zag er nu gewoon het nut niet zo van in. In de winter draag je immers geen open schoenen. Het leek me ook wel goed voor mijn nagels om even te kunnen ‘ademen’. Maar god wat kijk ik uit naar het moment dat er weer een vrolijk kleurtje op zit en ik weer lekker op slippers en sandalen de deur uit kan.

X Naar de dierentuin – Het uitje staat al gepland, dus dit gaat er zeker van komen! Via Social Deal kon ik vrij voordelig aan kaartjes voor de dierentuin komen. M kreeg ze voor zijn verjaardag en in april gaan we! Voor Quinn is het de eerste keer dat hij wat bewuster naar de dieren gaat kijken en ik ben heel benieuwd wat hij ervan vindt. Lise heeft het er al weken over, dus zij gaat sowieso enorm genieten. En wij ook natuurlijk, want een dagje weg met het gezin is altijd fijn. Hopelijk schijnt de zon!

X Een wandeltocht maken – De laatste serieuze wandeltocht die ik maakte was toen ik zwanger was van Lise. Ik liep toen samen met mijn moeder en het was zo fijn! Toevallig hadden we het er laatst over en zei ik dat ik dat toch weer eens een keer wilde doen. Op een weekenddag bijvoorbeeld, zodat M met de kinderen thuis is of iets anders leuks kan gaan doen. Je hebt echt georganiseerde tochten die op een specifieke dag worden georganiseerd (dit hebben wij destijds gedaan) maar je hebt ook wandelingen die je op eigen houtje het hele jaar door kunt doen. Zelfs NS heeft wandelingen waarbij je van het ene station naar het andere loopt en dus niet zelf voor vervoer hoeft te zorgen. Ik ga binnenkort eens uitzoeken wat me een mooie wandeling lijkt en dan gaan we daar maar eens werk van maken.

X Mijn werkkamer (verder) opknappen – Het opknappen van je huis is niet per se iets wat je wil doen als het heel mooi weer is buiten. Toch merk ik dat het kriebelt om alles schoon te maken, op te ruimen en te voorzien van frisse nieuwe spulletjes. Mijn werkkamer op zolder begint dankzij rigoureus opruimwerk eindelijk vorm te krijgen. Ik wil nog een muurtje verven, er moet nog een klok worden opgehangen en de laatste dingen moeten worden opgeruimd en dan durf ik het jullie misschien wel te laten zien. Hopelijk is de werkkamer eerder af dan mijn scriptie, zodat ik er nog lekker kan zitten typen de komende weken.

X Naar het strand – En last but not least… het strand. En dan het liefst in mijn ’tweede thuis’ Zeeland. We gaan er van de zomer weer op vakantie, maar het lijkt me toch ook wel heel lekker om er voor die tijd al eens een dagje heen te rijden voor wat frisse zeelucht en een lentezonnetje. Eens kijken of we dat kunnen plannen zodra het weer een beetje meewerkt.

En nu ben ik natuurlijk razend benieuwd naar jullie plannen deze lente. Wat ga jij zeker weten doen in de komende maanden?

3 Comments

 • Reply Rachel 23 maart 2018 at 13:47

  Ik zou zo copy-paste met je lijstje kunnen doen. Heerlijk naar het strand fietsen en daar een speciaalbiertje in de week drinken. I’m in!
  Wat een vaste prik is voor de lente/zomer is een kampeervakantie (liefst engeland natuurlijk). Lekker met de kindjes in de tent en door de natuurparken wandelen. Ik kijk er het hele jaar naar uit

 • Reply Erica 23 maart 2018 at 14:31

  Wat een leuke lijst 🙂
  Ik ga er ook eens over nadenken.

 • Reply Roëlla 26 maart 2018 at 11:05

  Ik kon er in je vorige artikeln over zeeland niet opkomen, maar Hof Poppendamme is echt super leuk (vooral met de leeftijd van jouw kindjes ).
  Misschien ken je het al maar anders zeker een aanrader deze zomer 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.