PERSOONLIJK

Wat ik graag wil in 2018

2 januari 2018

Gelukkig nieuwjaar! Hopelijk heb je net als ik een mooie jaarwisseling gehad. Ik wens je in elk geval het allerbeste voor het nieuwe jaar. Want 2018 is nu toch echt officieel van start gegaan. Zoals elk jaar stel ik mezelf ook dit jaar weer een aantal doelen. Dit is wat ik heel graag wil in 2018:

X Afstuderen – met stip bovenaan staat natuurlijk het afronden van mijn studie Toegepaste Psychologie. Het einde is al een tijdje in zicht, maar zoals altijd wegen de laatste loodjes het zwaarst en zal ik de komende maanden flink aan de bak moeten om mijn afstudeeronderzoek uit te voeren en de scriptie te schrijven.

X Op gewicht blijven – afgelopen jaar verloor ik 14 kilo en ik ben super blij met mijn nieuwe ‘ik’. Alleen moet ik dat natuurlijk wel zien vast te houden. Ik moet zeggen dat ik de afgelopen maand de touwtjes wat vaker heb laten vieren dan ik vooraf van plan was, dus ik moet weer even mijn oude ritme en leefstijl terugvinden. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat gewoon gaat lukken.

X Veel tijd met de kinderen (blijven) doorbrengen – vanzelfsprekend natuurlijk. Maar ik zet hem erbij omdat ik weet dat het de komende maanden druk wordt en ik mijn tijd goed moet verdelen. Nu Lise naar school gaat merk ik des te meer hoe belangrijk het is tijd te maken voor de kindjes. Ze groeien zo ontzettend snel! Ik wil net zoals vorig jaar leuke uitstapjes met ze maken, natuurlijk ook met M erbij als gezin. En ik kijk stiekem ook al erg uit naar onze zomervakantie, die we binnenkort gaan boeken.

X Verder bouwen aan mijn blog/bedrijf – ik heb natuurlijk op 1 oktober 2017 mijn blog laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Sindsdien is het dus mijn bedrijf! Het eerste kwartaal is inmiddels om en deze week ga ik de belastingaangifte in orde maken. Ik ben dit jaar van plan mijn bedrijf verder uit te bouwen. In eerste instantie betekent dat een duidelijker beeld van waar ik naartoe wil en het oppoetsen van ‘oude’ content. Als ik na mijn afstuderen meer tijd heb wil ik misschien gaan kijken of ik er wat (schrijf)opdrachten naast kan gaan doen.

X Veel nieuwe toffe samenwerkingen en events – het afgelopen jaar heb ik zoveel leuke samenwerkingen gehad met merken en bedrijven. Natuurlijk hoop ik daar voor dit jaar weer op en zal ik hier ook zelf actiever op gaan sturen. Hetzelfde geldt trouwens voor events. Die zijn niet alleen vaak heel erg leuk, maar ook goed voor het opdoen van nieuwe contacten en ik haal er altijd veel inspiratie uit.

X Mijn werkkamer op zolder afmaken – project werkkamer is al vaker voorbijgekomen, maar 2018 zal het jaar zijn dat er ook echt een werkkamer is waar ik met plezier ga zitten werken of studeren. En daar zijn we toevallig gisteren al mee begonnen. Er moeten nog een hoop spullen worden uitgezocht, ik wil een tapijtje op de grond en het nog een beetje gezellig aankleden.

X Solliciteren – als ik ben afgestudeerd wil ik volle bak gaan solliciteren. Wat ik precies zoek en waar weet ik nog niet, maar ik wil me het liefst zo breed mogelijk oriënteren. Een baan van 3 dagen per week lijkt me ideaal en ik kijk er stiekem best naar uit om weer buiten de deur aan de slag te gaan.

X Het hardlopen weer oppakken – naast mijn wekelijkse (heel soms twee) lesje in de sportclub wil ik als het voorjaar zich aandient weer starten met hardlopen. Ik ben benieuwd of dat met mijn lagere gewicht gemakkelijker gaat. Mocht het me bevallen dan zou ik best voor de halve marathon willen gaan trainen, maar laat ik niet te hard van stapel lopen. Het gaat in de eerste plaats om het plezier in hardlopen weer terug te vinden.

X Video’s maken – ik heb het laatst al eens laten vallen, maar ik wil weer meer video’s voor YouTube gaan maken. Daar zal de eerste maanden nog niet heel veel tijd voor zijn in verband met mijn afstuderen, maar als dat eenmaal achter de rug is moet het zeker lukken. Wat voor video’s ik dan wil gaan maken en of ik bijvoorbeeld het vloggen weer op wil pakken weet ik nog niet. Daar moet ik nog een ei over leggen.

X Ons interieurproject woonkamer afronden – ook project woonkamer is al gaande. Het is bijna af, maar er moeten dit jaar nog een paar dingen gebeuren. We hebben afgelopen weekend nieuwe eetkamerstoelen gekocht die over zes weken geleverd worden. En ik wil in het voorjaar bij wijze van experiment onze hopeloos versleten eettafel gaan opschuren en lakken. Mocht dat mislukken dan kopen we een nieuwe. Maar ik wil eerst proberen of ik nog iets van de oude kan maken.

X Nieuwe recepten ontdekken – ik vind koken heel leuk, maar ben voor mijn gevoel te vaak inspiratieloos. Om het plezier in koken weer terug te vinden wil ik graag nieuwe (gezonde) recepten gaan ontdekken en uitproberen. En daar hoort meteen bij dat ik met weekmenu’s wil gaan werken, want met een kind op school en een dreumes die nog twee keer per dag slaapt is vooruit plannen echt nodig!

Dit waren ze dan. Ik denk dat ik concrete maar vooral realistische plannen heb voor 2018. Ik ben er klaar voor!

Wat is jouw belangrijkste doel voor 2018?

De uitgelichte afbeelding is afkomstig van Shutterstock.

2 Comments

  • Reply Nicole Orriëns 2 januari 2018 at 11:01

    Leuk dat je het hardlopen weer op wilt pakken. Sommige doelen lijken me lastig te combineren. Zoals afstuderen, je blog doen en ook meer tijd met je kinderen doorbrengen. Hoe ga je dat aanpakken qua tijd?

  • Reply Bregje 2 januari 2018 at 19:13

    Mooie doelen lieverd! Ik duim voor je dat het afstuderen zo snel mogelijk achter de rug is! ❤👊🏻

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.