FAVORIET OP VRIJDAG PERSOONLIJK

Friday Favourites* #4

9 februari 2013

* En toen was het carnaval… En toen ‘vergat’ ik gewoon helemaal mijn Friday Favourites blogpost te schrijven. Shame on me! Vandaar dus bij hoge uitzondering een keer op zaterdag het overzicht van mijn afgelopen week. Komt ie.

De afgelopen week was druk! Dinsdag had ik opnieuw examen Biopsychologie. Ik heb er veel uren in gestoken om dit keer wel een voldoende te kunnen halen, maar het examen viel helaas nogal tegen. Het is nog niet nagekeken, maar ik vrees het ergste… Tot die tijd is het duimen voor een voldoende! Duimen jullie mee?

Omdat de winter maar blijft voortduren en ik het huis toch al graag in lentesferen wilde brengen, kocht ik mooie paarse tulpen bij AH. En wat ze beloofden maakten ze waar, ze stonden maar liefst zeven dagen! Zaterdag kwamen er Jehova’s aan de deur. Dat is voor het eerst sinds we hier wonen. Ik ben nooit zo hard omdat ik het ergens ook zielig vind om ze meteen weg te sturen. Maar toen ik zei dat ik aan het studeren was kreeg ik een boekje en vertrokken ze weer. Eén minuut later liet ik een bak kwark uit m’n handen vallen. Typisch gevalletje ‘God straft onmiddellijk’?

Zaterdag ging ik met manlief de stad in om de MacBook Air te bekijken en wat informatie in te winnen. ‘ Geheel vrijblijvend’, hield ik mezelf voor. Feit was dat ik meteen verkocht was. Ik wilde er nog wel even een nachtje over slapen om het helemaal zeker te weten en het idee te hebben dat het toch ook voor een groot deel een rationele beslissing was in plaats van uitsluitend eentje gebaseerd op gevoel. Maar zondag gingen we terug en kocht ik ‘m. En ik ben er ZO blij mee. Maar dat hebben jullie al kunnen lezen.

Nou is een nieuwe laptop sowieso wat werk omdat er nog nauwelijks programma’s op staan, maar als je switcht van Windows naar Mac is dat een nog grotere klus. Toch lukte het me dinsdagmiddag om aflevering 4 van The Carrie Diaries te bekijken. Mét een beker warme chocomel, want dat had ik na dat ellendige examen wel verdiend.

Donderdag ging ik een dienst meedraaien bij de Kindertelefoon. Wat nu alleen nog inhield dat ik met een extra telefoonhoorn kon meeluisteren met gesprekken. Ik heb er wel een goed gevoel over en denk dat ik de training ga doen. Als het goed is starten we daarmee in maart!

Vrijdag kwam ik erachter dat ik nog een enorme opdracht moest maken voor een praktijktraining die ik volgende week in Leiden heb. Omdat ik er literatuur voor moest zoeken, besloot ik in de bibliotheek te gaan zitten. Wat heerlijk was dat! Ik denk dat ik het vaker ga doen. Helaas werkte de free wifi alleen niet op mijn MacBook, waardoor ik mijn iPhone maar als hotspot heb gebruikt. Volgende keer toch even uitvogelen hoe het werkt, want anders ben ik zo door m’n databundel heen…

En vrijdagavond was het dan zover…. Carnaval! Na een uurtje XCO, omdat ik weet dat ik de komende vier dagen niet ga sporten, kwam mijn broertje kaasfonduen en daarna was het omkleden en de stad in! Avond 1 was geslaagd en zometeen gaan we weer de stad in om naar de optocht te kijken. Ik denk dat ik vandaag als Sneeuwwitje ga. Maar eerst even lekker douchen!

2 Comments

 • Reply Marcella 10 februari 2013 at 00:30

  Klinkt als een goede week! Fijne zondag!

 • Reply Mieke 10 februari 2013 at 18:59

  Hopelijk heb je je examen deze keer toch gehaald!
  Ik heb aflevering vier van the Carrie Diaries nog tegoed. Misschien vanavond maar eens kijken!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.