PERSOONLIJK

Favoriet op Vrijdag #3

9 maart 2018

Favoriete drankje: Tastea *

Een tijdje geleden kreeg ik per mail de vraag of ik de thee van Tastea eens wilde uitproberen. Ik drink dagelijks thee en was wel benieuwd naar deze losse thee, die in enorm veel smaken verkrijgbaar is. Ik mocht een theeblend uitkiezen en koos voor ‘Picture Perfect‘. Deze helpt huid, haar en nagels verbeteren met ingrediënten als groene- en zwarte thee, lemongrass, hele stukjes framboos, passievrucht en bamboebladeren. Klinkt goed!

Ik kreeg er een mooie plastic theebeker bij. Aanvankelijk dacht ik dat ik die misschien één keer zou gebruiken en hij vervolgens achterin een keukenkastje zou belanden. Maar meteen toen ik hem uitprobeerde wist ik dat ik hem HEEL vaak zal gaan gebruiken. Je mikt de losse thee erin, doet er kokend water bij en draait het deksel erop. Je opent het klepje en kunt lekker lurken. Doordat de beker dubbelwandig is blijft je thee lekker lang warm en door het ingebouwde zeefje krijg je geen theeblaadjes in je mond. Enig dingetje dat ik wel even wil vermelden is dat je niet meteen heel enthousiast een slok moet nemen, zoals ik deed. Ik verbrandde namelijk meteen mijn tong. Auw! Maar de thee is heerlijk en daar ga ik de komende tijd lekker van genieten.

Favoriet boek: Mijn beeld van jou

Eind vorig jaar liep ik de bibliotheek binnen op zoek naar een aantal boeken voor mijn afstudeeronderzoek. Op mijn weg naar de uitgang liep ik langs een stelling met wat nieuwere boeken. Mijn blik bleef hangen op een roman met de titel ‘Mijn beeld van jou‘ van Susan van Eyck. En dan eigenlijk vooral op de sticker ‘Voor de fans van Jojo Moyes’.

Van haar heb ik al drie boeken gelezen en haar schrijfstijl vind ik heerlijk. Ik twijfelde geen moment, nam het mee naar huis en was vanaf de eerste bladzijde verkocht. Ja, ik vind het echt oprecht een enorme aanrader. Het is vlot geschreven, ontroerend, mooi, heftig en op een zeker moment ook intens verdrietig. Susan neemt je mee en laat je niet meer los tot je de laatste letter op de laatste bladzijde hebt gelezen. Pareltje hoor!

Favoriete hebbeding: Brabantse kaortjes *

Moniek Vijfvinkel uit Sint-Oedenrode heeft haar passie voor handletteren en het Brabantse land gecombineerd in deze unieke set Brabantse kaortjes! Als rasechte Brabantse wilde ik natuurlijk maar wat graag zo’n setje ontvangen. En ik had geluk. Moniek stuurde me een setje van 6 kaartjes op. En wat zijn ze leuk! Tegenwoordig spreekt bijna niemand meer echt dialect, maar ik denk dat elke Brabander de teksten op deze kaartjes feilloos herkent. En buiten dat vind ik ze ook heel mooi qua ontwerp en handlettering.

Ik heb de kaartjes nu aan een decoratierek vastgemaakt dat op de eettafel staat. En ik heb er al veel leuke complimenten over ontvangen. Die zijn dus voor jou, Moniek! De kaartjes kosten €1,50 per stuk en voor een setje van 6 kaortjes betaal je €7,50.

Favoriete traktatie: Cheesecake

Verreweg de lekkerste traktatie die ik de afgelopen tijd heb gehad is de Philadelphia Cheesecake met Oreo bodem die ik maakte voor mijn verjaardag. Ik heb het recept ervan maar meteen op mijn blog gezet, zodat anderen er ook van kunnen smullen. Niet om op te scheppen wat voor geweldige bakster ik ben (want dat valt reuze mee), maar omdat hij gewoon extreem lekker en verslavend was.

Favoriete film: Beauty and the Beast (2017)

Hij stond al heel lang op mijn ’to watch’ lijstje, maar het is er gewoon niet eerder van gekomen. Eindelijk keek ik twee weken geleden de nieuwste film van Beauty and the Beast. Ik ben al van kinds af aan fan van de Disney-klassieker. En een paar jaar geleden ging ik met M naar de musical, die ik zo mooi vond dat ik het zelfs niet droog hield. Belle en het Beest heeft bij mij een speciaal plekje en dus móest ik ook deze film zien. En het is een beauty hoor. Wat een topcast, wat een prachtige special effects en wat is er goed gekeken naar het origineel. Ik heb er echt van genoten. Heb jij ‘m ook gezien? Bekijk hieronder de officiële trailer.

Favoriete kledingstuk: Suède kokerrok

Tja, DE rok móest gewoon in mijn favorietenartikel. Ik weet dat je hem deze week misschien al voorbij hebt zien komen hier op mijn blog, maar ik weet ook dat er genoeg mensen zijn die niet al mijn artikelen lezen. Het is lang geleden dat ik een kledingitem scoorde waar ik op het eerste gezicht verliefd op was. Dat ik sinds kort anders naar mijn garderobe kijken vooral gerichter ben gaan shoppen heeft daar vast aan meegeholpen. Maar ik ben dus intens blij met mijn suède kokerrok van Sissy-Boy. Ik denk erover nog eens een artikel te maken met allemaal verschillende manieren waarop je de rok kunt combineren. Is dat wat?

Heb jij nog een toffe film- en/of boekentip voor me? Let me know!

Item(s) met een * heb ik ontvangen van een merk of bedrijf.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.