PERSOONLIJK

Favoriet op Vrijdag #2

26 januari 2018

Favoriet schoeisel: UGG pantoffels

Veruit de duurste pantoffels die ik ooit heb aangeschaft, maar ook veruit de fijnst zittende. Alsof je op een wolk loopt! Mét lekker warme voetjes uiteraard. Nu zul je je misschien afvragen hoe iemand in hemelsnaam bijna honderd euro kan uitgeven aan sloffen. Nou, dat had ik ook nog nooit gedaan tot ik twee jaar geleden op zoek was naar een wat duurder kerstcadeau voor M. Ik kocht toen voor hem de mannenvariant van deze pantoffels en heb sindsdien lichtelijk jaloers zitten toekijken hoe hij er dag in dag uit thuis op rondloopt en happy mee is.

Toen mijn oude Van Haren sloffen een paar weken geleden zo afgetrapt waren dat ze echt niet meer konden heb ik een aantal keer online windowshoppend naar de UGG pantoffels gezocht en kwijlend achter mijn beeldscherm gezeten om ze vervolgens toch maar weer weg te klikken. Ik hoopte nog dat ze misschien in de sale zouden komen zo aan het eind van het seizoen. Maar toen dat maar niet gebeurde was ik er op een gegeven moment klaar mee en heb ik ze gewoon besteld. BAM! En nee, ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Ze zijn me elke keiharde euro waard.

Favoriet op tv: WIDM, de Luizenmoeder en Soof

Keek ik eerst nauwelijks tv, zit ik nu opeens meerdere avonden aan de buis gekluisterd! What happened? Nou, drie weken geleden ging een gloednieuw seizoen van ‘Wie is de Mol?’ van start. En zoals elk jaar ben ik een fanatiek kijker én speel mee via de app. Helaas vergat ik vorige week door een pre-carnavalsfeestje mijn punten in te zetten dus de maximale score is al niet meer te halen. Maar dat neemt niet weg dat ik weer zit te smullen van elke aflevering.

De nieuwe serie ‘De Luizenmoeder’ op NPO 3 vind ik ook een aanrader. Zeker als je net zoals ik kinderen op de basisschool hebt. Herkenbaar, op momenten tenenkrommend, maar vooral heel erg grappig. Deze komedieserie speelt zich af in een van de meest herkenbare arena’s in Nederland: de absurdistische wereld van de basisschool. Een bijzondere minimaatschappij met eigen schoolpleinregels, traktatiebeleid, parkeerbeheer, zwaai-afspraken, hangouders, tienminutengesprekken, verantwoorde verjaardagstraktaties, klassen app-groepjes, klaarover-diensten en… luizenmoeders. Ja, echt een hilarische serie op de zondagavond.

En meteen daarna zap ik door naar RTL 4 voor de serie ‘Soof: Een nieuw begin’. Ik heb toevallig laatst – vreselijk spuit 11 – Soof 1 en Soof 2 gekeken op Netflix en vond het ontzettend leuke films. De tiendelige hedendaagse komedieserie ‘Soof: Een Nieuw Begin’ gaat verder waar Soof 2 eindigde. En komt voor mij dus precies op het juiste moment. Kasper (Fedja van Huêt) en Soof (Lies Visschedijk) zijn gescheiden. Maar, voor hoe lang? Als Kaspers eigen ‘mancave’ onbewoonbaar wordt verklaard, trekt hij namelijk tijdelijk in op zolder bij Soof en de kinderen. Een eigen leven in elkaars nabijheid, dat vraagt om ongemakkelijke en hilarische situaties. Smullen!

Favoriete snack: Tony Chocolonely Melk 32% hazelnoot

Over smullen gesproken… Dacht ik dat de karamel-zeezout variant mijn absolute Tony-favoriet was, ontdekte ik laatst dat er een smaak is die ik nóg lekkerder vind: melk met 32% hazelnoot. Klinkt helemaal niet spannend en normaal ben ik niet eens zo van de chocola met nootjes, maar deze is me toch heerlijk… Wees gewaarschuwd, want als je ‘m net zo lekker vindt als ik is de reep weg voor je het doorhebt. Proeven op eigen risico dus!

Favoriete beautyproduct: Kneipp body lotion mousse *

Nog zo’n heerlijk product maar wel wat vriendelijker voor de weegschaal is deze body lotion mousse van Kneipp met amandelbloesem. Nu vind ik zo’n beetje alle producten van Kneipp heerlijk, maar deze springt er toch wel uit. De huidolie met amandelbloesem van Kneipp gebruik ik al jaren om mijn benen in te smeren na het douchen. De afgelopen weken heb ik die ingeruild voor de body lotion mousse en heb ik er ook de rest van mijn lichaam mee ingesmeerd.

Ik zag vooraf eerlijk gezegd niet helemaal wat het nut is van een mousse ten opzichte van een normale bodylotion, maar nu ik het gebruikt heb is het me duidelijk. De mousse zorgt ervoor dat het super makkelijk smeerbaar is en het product goed over de huid verdeeld wordt. Het heeft een hele lichte textuur, maar is toch voedend en dat kan mijn droge huid wel gebruiken. En de geur vind ik heerlijk, maar die kende ik natuurlijk al van de huidolie.

Met een druk op de knop komt er ongeveer deze hoeveelheid mousse uit. Hieraan heb ik genoeg om zo’n beetje één arm in te smeren. Een paar pompjes is dus voldoende als je je hele lijf ermee in wil smeren.

Ik wens je een hele mooie vrijdag toe! Heb jij nog pas ontdekte favorieten die je met me wilt delen?

Item(s) met een * heb ik ontvangen van een merk of bedrijf.

2 Comments

 • Reply Tineke 26 januari 2018 at 07:06

  Moet nog steeds aan Soof beginnen, de luizenmoeder is inderdaad een aandrader!

  Liefs

 • Reply Nicole Orriëns 26 januari 2018 at 15:13

  Ik ben dol op Uggs. Die draag ik ook als pantoffels, en ik kan er dus ook mee naar buiten ideaal.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.