PERSOONLIJK

Favoriet op Vrijdag #1

12 januari 2018

Bron: HBO.com

Favoriete tv-serie: Big Little Lies

Nee, dit is niet de allereerste Favoriet op Vrijdag, maar ik heb besloten ze vanaf nu te gaan nummeren. En dan begin je dus gewoon bij… juist: 1!

Al een tijdje was ik op zoek naar een nieuwe serie om te kijken, maar steeds lukte het me maar niet om iets te vinden dat me echt boeide. Tot M me een paar weken de serie Big Little Lies tipte. Ik bekeek de trailer en besloot het een kans te geven. De serie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Liane Moriarty en gaat over drie moeders die elk een kind hebben in dezelfde groep 3. Hun op het eerste gezicht zo perfecte leventje ontrafelt in moord. En je raadt het vast al… ik ben hooked! Ik moest er een beetje inkomen, maar ben inmiddels op het punt dat ik het liefst alle afleveringen achter elkaar door wil kijken. Als ik daar toch eens tijd voor had… Het is trouwens een HBO-serie die wij via het TV-pakket van Ziggo kunnen bekijken. Dat konden we gratis activeren omdat ik ben overgestapt naar een mobiel abonnement van Vodafone.

Favoriete badspeelgoed: Little Tikes Swim to Me Puppy *

We hebben hem al een tijdje in huis, maar ik heb er niet eerder over geschreven. Toch gaat dit vriendje bijna elke dag met de kinderen in bad. Hoog tijd dus dat hij eens voorbij komt! De Swim to Me Puppy van Little Tikes wordt geleverd inclusief hippe bril, adoptiebewijs en riempje. Helaas ontbreken de drie AAA batterijen die erin moeten. Die moet je dus zelf even aanschaffen.

“Deze schattige hond doet niks liever dan de hele dag zwemmen, zet hem gewoon in water en zie hem gaan! Neem ‘m mee in bad of laat hem buiten uit, want net zoals een echte hond houdt hij ook van wandelen. Zo heeft je spruit twee manieren om urenlang zoet te zijn, zowel binnen als buiten. De Swim to me puppies zijn waterbestendig en komen met zwembril, riempje en adoptiebewijs. Kies uit verschillende oorkleurcombinaties en haal zo de ideale hond in huis.”

Het hondje kan dus zwemmen als je hem in het water zet en wandelen als je hem op de grond zet. Echt super leuk! Wat wij alleen wel een nadeel vinden is dat hij reageert op water en dus automatisch begint te bewegen zodra hij in aanraking komt met water. Nu is dat op zich nog niet zo’n probleem, maar na het badderen blijft er vaak wat water in de pup achter waardoor de sensor denkt dat hij nog in het water staat. En zo is hij eens midden in de nacht uit het niets gaan rondwandelen. Oeps! Het zou fijn zijn als er een schakelaartje of iets dergelijks op zou zitten waarmee je hem echt helemaal uit kunt zetten.

Favoriete gezelschapsspel: Who’s the Dude?

Op de een na laatste dag van het jaar hadden we afgesproken bij vrienden. Nadat we met z’n allen hadden gegeten en de kinderen bij hen op bed hadden gelegd was het tijd voor een wijntje en het uittesten van het spel dat M van Sinterklaas kreeg: Who’s the Dude? Het concept is vrij simpel. Je blaast ‘de dude’ op en pakt de kaartjes erbij. Vervolgens ga je om beurten met behulp van de dude uitbeelden wat er op het kaartje staat. De anderen moeten uiteraard raden wat jij aan het uitbeelden bent. Leidt hoe dan ook tot hilarische taferelen, zéker als er alcohol bij genuttigd wordt.

Favoriete gadget: oplaadkabel XL *

Mijn telefoon wijkt maar weinig van mijn zijde gedurende de dag. En ’s nachts is dat eigenlijk niet anders. Alleen heb ik hem dan op vliegtuigstand staan en ligt hij op het nachtkastje naast mijn bed aan een oplaadkabel. Nu komt het regelmatig voor dat ik in bed nog even een video wil kijken of iets moet opzoeken. De oplaadkabel die ik eerst had was net te kort om mijn telefoon vanuit het bed lekker te kunnen bedienen. Ik weet het: first world problems 🙂 Ik kocht voor een prikke bij Action een extra lange oplaadkabel. Dat leek een uitstekend plan, tot bleek dat mijn telefoon die kabel niet accepteerde en er dus niets opgeladen werd. Opladers.nl kwam to the rescue en sinds een week of twee hangt mijn iPhone 8 ’s nachts aan een 2 meter lange oplaadkabel, origineel van Apple. Ik ben er zo blij mee!

Favoriete leesvoer: Een jaar na Milo *

Ik wilde vorig jaar heel graag meer boeken gaan lezen. Een van de boeken die ik pas uitgelezen heb is Een jaar na Milo van Olga van der Meer.

Janine gaat haast kapot van verdriet nadat haar man is overleden. Maar dat verdriet slaat om in verbazing als ze ontdekt dat Milo er een heel ander leven op nahield naast hun huwelijk. Hij blijkt een zoontje te hebben bij een andere vrouw, iets wat voor Janine extra pijnlijk is omdat zijzelf onvruchtbaar is. Wat volgt is een jaar vol strijd, woede, verdriet, vernedering en twijfels, maar ook een onverwachte vriendschap en een nieuwe liefde. Olga van der Meer schreef met Een jaar na Milo een ontroerende roman over jezelf hervinden na een dubbel trauma.

Het boek had me vanaf de eerste bladzijden in haar greep. Het leest lekker weg en als ik niet telkens doodmoe zou zijn geweest als ik eindelijk tijd vond om te lezen, had ik het waarschijnlijk in een paar dagen uit gehad. Het is lang geleden dat ik zo’n fijn boek heb gelezen. Het is niet het meest spannende boek en soms vond ik het wat voorspelbaar, maar dat doet voor mij niet af aan het leesplezier dat ik heb gehad.

Inmiddels ben ik in een nieuw boek begonnen. Heb jij toevallig nog leestips voor me?

* De items met een sterretje erachter betreffen een samenwerking.

1 reactie

  • Reply Nicole Orriëns 12 januari 2018 at 11:12

    Big Little Lies heb ik ook gezien! Echt wel een mooie serie en veel herkenbare situaties.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.