PERSOONLIJK

Even bijkletsen… – groot nieuws!

16 maart 2022

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: wij gaan verhuizen! Het hele proces nam maanden in beslag en besloot ik bewust nog niet op mijn blog en socials te delen. Dit omdat een tijd lang onzeker was of het allemaal wel zou lukken en het vervolgens de vraag was hoe lang het allemaal zou duren. Gelukkig kan ik inmiddels zeggen dat het allemaal gelukt is én dat de dag van overhuizen in aantocht is. Dat leuke nieuws deel ik natuurlijk maar al te graag met je!

Zoals je misschien wel weet trok ik direct na de scheiding in een fijn huurhuis. Ik had mazzel dat het beschikbaar was en ik er snel in kon, want met de situatie op de huizenmarkt was dat anders een lastig verhaal geworden. Toen de kindjes en ik er gingen wonen wist ik al dat het niet voor altijd zou zijn. Wel deed ik mijn best om er echt ons eigen plekje, ons thuis, van te maken. Ik vond het belangrijk dat we zo snel mogelijk een plek hadden waar we ons alledrie thuis voelden. Met relatief weinig budget is dat me, al zeg ik het zelf, goed gelukt.

Het huis kijkt aan de voorkant uit op een parkje en dat is voor een plek middenin de stad best uniek. Maar, omdat het huis verder van het centrum ligt dan het huis waar we daarvoor woonden (en M nu nog woont), was het opeens een stuk verder fietsen naar school. Dat was vooral voor Lise, die zelf fietst, wel even wennen. En met de stevige wind die er vaak over het kanaal staat was het af en toe flink bikkelen om op school te komen. Ondanks dat hadden we het wel heel fijn in het huis en hebben we er ruim anderhalf jaar met plezier gewoond. Maar nu is het dus tijd om onze spulletjes in te pakken en op een nieuwe plek nieuwe herinneringen te gaan maken.

Ons nieuwe huis

We gaan ons fijne plekje verlaten voor een ander huis, een eigen huis! Zelfde stad, zelfde wijk zelfs, maar wel wat centraler gelegen. Er moet nog het een en ander aan gebeuren, maar dat ga ik in fases doen. Eerst maar eens overhuizen, inrichten en wennen aan dit nieuwe plekje. Lise krijgt een mooie zolderkamer en Quinn’s kamer is een stuk groter dan de kamer die hij nu heeft. Een groot voordeel voor mij is dat er een klein kamertje op de eerste verdieping is dat mijn kantoor zal worden. Ik hoef dus niet meer, zoals nu, in de woonkamer te gaan zitten werken. Zo fijn!

De verhuizing is as we speak in volle gang en met de nodige hulp hoop ik dat we er over een week kunnen gaan wonen. We hebben er zin in! En, groot voordeel voor Lise: het is 5 minuten dichterbij school én we hoeven niet meer langs het kanaal 🙂

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.