PERSOONLIJK

Ernst en Bobbie – Geklungel in de jungle

7 februari 2019

Ik ken Ernst, Bobbie en de rest nog uit mijn eigen jeugd. Hoe leuk is het dat ik ze vorige week, op mijn 33e, voor het eerst in het echt zag! Dit jaar zijn Ernst en Bobbie 20 jaar op televisie en internet te zien. In hun nieuwe voorstelling ‘Geklungel in de Jungle’ vieren zij daarom een heel speciaal feestje…

Een paar maanden geleden ontdekte Lise de filmpjes van Ernst en Bobbie op YouTube. Toen ik haar vertelde dat we ze binnenkort in het theater zouden zien, reageerde ze meteen enthousiast. Ze vond het alleen wel lastig dat het nog een paar maanden duurde voor de grote dag eindelijk daar was. ‘Wanneer gaan we nu naar Ernst en Bobbie, mama?’. Ze kon bijna niet wachten.

Vier meiden op stap

We gingen trouwens niet alleen, maar gezellig met Charlotte en Aukje. Zij kwamen ons ophalen en samen reden we naar Theater De Enck in Oirschot. Aukje had een mooie roze Bobbie-pet meegenomen, nog van een eerdere voorstelling waar ze was geweest. Die scoorden we bij aankomst in het theater ook meteen maar eentje voor Lise.

Hieperdepiep… Hoera!

Bij binnenkomst in de theaterzaal krijgen we feesthoedjes uitgereikt. Nou ja, de kinderen krijgen ze, maar ik neem er ook eentje mee. Ik ben immers de flauwste niet en heb wel zin in een feestje. Het vrolijke duo verschijnt op het podium en de welbekende begintune wordt enthousiast en vooral keihard meegezongen. Als de rust is wedergekeerd vertelt Bobbie dat hij een verrassingsfeestje wil organiseren voor Ernst. De kinderen moeten zich met hun feesthoedjes achter de stoelen verstoppen. Ernst loopt van bovenaan de tribune naar beneden de trap af en voelt zich door deze verrassing natuurlijk compleet in het zonnetje gezet.

Alle bekende Ernst en Bobbie liedjes van de afgelopen 20 jaar komen voorbij. Lise en ik zijn nog niet zo bekend met het repertoire van de vrolijke vrienden, maar de liedjes liggen lekker in het gehoor en zijn snel mee te zingen. Dat doet het altijd goed! Ook wordt er flink gelachen. De show zit echt bomvol humor. Voor de kinderen, maar stiekem ook voor de aanwezige volwassenen. Je merkt gewoon dat Ernst en Bobbie een stevig duo zijn en dat ze al 20 jaar lang plezier hebben in wat ze doen. Dat komt in het theater nog meer over dan op televisie vind ik. Erg leuk!

De voorstelling bestaat uit twee delen met daartussen een korte pauze. De eerste helft speelt zich bij Ernst en Bobbie thuis af. Ik begin me tegen de pauze wel af te vragen wanneer er een jungle in beeld komt, maar na de pauze wordt dat volledig duidelijk. Ernst en Bobbie krijgen namelijk de opdracht een zeldzaam dier terug te brengen naar zijn natuurlijke omgeving. Om deze opdracht tot een goed einde te brengen, besluiten ze af te reizen naar de jungle. Het zou een makkelijke klus moeten worden maar natuurlijk gaat er weer veel, heel veel mis. Samen met de hulp van de kinderen uit de zaal loopt ook dit avontuur toch weer goed af. Gelukkig maar!

De voorstelling heeft een adviesleeftijd van 4+ en duurt ongeveer 90 minuten inclusief pauze. Speeldata en locaties vind je op de speellijst.

Ken jij Ernst en Bobbie ook nog van vroeger?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.