PERSOONLIJK

Een dagje qualitytime met mijn zoon

16 augustus 2019

‘Wil Lise nog een keer komen logeren deze vakantie?’ Blijkbaar had mijn moeder met haar afgesproken dat ze nog een keertje alleen mocht komen logeren bij mijn ouders. Aangezien de vakantie in razend tempo voorbij vliegt, was het daar nog niet van gekomen. Maar afgelopen woensdagavond was het dan zover en bracht ik haar naar opa en oma. Quinn en ik hadden vervolgens de hele donderdag om samen door te brengen.

In eerste instantie begon ik druk te bedenken wat Quinn en ik gisteren dan samen konden gaan doen. Maar toen ik me bedacht dat het huis ook wel een flinke opruim- en schoonmaakbeurt kon gebruiken en hij de dag ervoor ook al de hele dag van huis was geweest, besloot ik gewoon thuis te blijven. Als we ons zouden gaan vervelen konden we altijd nog de deur uit voor een boodschap of een wandeling door het park.

We begonnen met een ontbijtje. En hoewel Lise normaal gesproken niet druk is of enorm aanwezig, merkte ik toch verschil nu ik mijn zoon de onverdeelde aandacht kon geven. Na het ontbijt hebben we wat geknutseld aan tafel en toen haalde ik de stofzuiger tevoorschijn. Quinn heeft een enorme fascinatie voor dat apparaat en dat komt het productief stofzuigen meestal niet ten goede, dus ik stofzuig meestal als hij niet thuis is of in bed ligt. Maar dit keer besloot ik hem gewoon eens te betrekken bij het stofzuigen. Hij ‘stofzuigde’ zelf een deel van de woonkamer en toen hij er geen aandacht meer voor had, kon ik het karweitje vrij eenvoudig zelf afmaken.

We hadden het echt heel gezellig samen. Na de lunch heb ik hem in bed gelegd, waar hij vervolgens vrolijk lag te kletsen en zingen maar niet ging slapen (daarover binnenkort meer), en eenmaal weer uit bed scheen de zon en heeft hij in de achtertuin op een kleed met de Duplo gespeeld.

Het enige moment dat niet minder vervelend was dan normaal was het half uurtje waarin ik probeerde te koken. Om de een of andere reden lukt het hem dan niet zichzelf te vermaken. Een filmpje houdt hem een paar minuten bezig, maar hij staat toch het liefst in de keuken om te kijken waar ik mee bezig ben, opgetild te worden zodat hij in de pannen kan kijken en uiteraard moet hij altijd net op dat moment zijn handen met zeep wassen…

Maar we hadden een fijne dag samen. En dat zelfs zonder ook maar iets bijzonders buiten de deur te doen. Dat doen we vandaag trouwens wel. Op deze laatste officiële vakantiedag gaan we lekker naar de dierentuin met een vriendin en haar twee kinderen.

Breng jij weleens bewust tijd door met een van je kinderen apart?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.