PERSOONLIJK

Dit was ons 2018 | Snapshot Jaaroverzicht (deel 2)

29 december 2018

Gisteren kon je deel 1 van mijn Snapshot Jaaroverzicht lezen. Ofwel de terugblik op ons 2018. Vandaag is het tijd voor het tweede en laatste deel. Met foto’s van juli tot en met december. Ben je er klaar voor?

Juli

We beginnen lekker, want in juli gingen we op zomervakantie. En wat voor een zomervakantie. We waren twee weken in Renesse en hebben letterlijk twee weken prachtig stralend en warm zomerweer gehad. Heerlijk was het! Camping Julianahoeve beviel ons zo goed dat we voor komende zomer daar weer een chalet hebben geboekt. Ik kan nu al niet wachten!

Hier kan je toch alleen maar blij van worden? Met Quinn op het strand zijn bleek nog best een uitdaging. Hij vindt het namelijk wel even leuk om stil te zitten, maar gaat vervolgens het liefst op onderzoek uit. En dat is op een druk strand niet echt ideaal natuurlijk. Ik ben benieuwd hoe dat over ruim een half jaar zal gaan.

zelf fietsen

We hadden de mazzel dat mijn vader met zijn eigen auto wat extra spullen kon komen brengen. Daardoor hadden we de mogelijkheid ook Lise’s fiets mee te nemen op vakantie. Dat bleek echt een onmisbaar ding. Het was namelijk best een eindje lopen naar het centrale gedeelte met de winkel en het zwembad, dus meestal gingen wij lopend en Lise lekker op de fiets! We gingen op deze manier ook bijna elke ochtend broodjes halen samen.

Eenmaal thuis was het nog steeds volop zomer. Maar dat weerhield ons er niet van een middagje in de bieb door te brengen. Volgens mij gingen we er zelfs naartoe omdat het buiten erg warm was en daar juist heerlijk koel. Kijk ze nou toch eens lekker relaxed liggen…

Met de vriendengroep van het koor ging ik een weekend naar Duitsland. Ook daar was het prachtig weer. We verbleven op een wijngaard waar we onder andere een wijnproeverij deden. De moezelstreek kende ik nog niet zo goed, maar ik weet nu dat het er heel mooi is en ik zeker nog vaker die kant op wil. Komt goed uit, want voor komende zomer hebben we opnieuw een weekend geprikt!

Onder het mom van: ‘soms moet je niet twijfelen, maar iets gewoon doen‘ liet ik een tweede gaatje schieten in mijn oren. Samen met mijn tante, toen we met mijn moeder op ‘vrouwenweekend’ waren in het mooie Alkmaar. Ik ben nog steeds heel blij met de keuze en mijn tante gelukkig ook.

Ook ging ik voor het eerst suppen (stand up paddling). Ik wilde dat al zo lang, maar de mogelijkheid kwam maar niet op mijn pad. Tot afgelopen zomer dus, toen ik met mijn Nijmeegse vriendin en haar vriend en zusje het water van de Spiegelwaal op ging. Het was heel leuk om te doen en vooral veel makkelijker dan ik verwachtte. Ik hoop het komend jaar weer eens te kunnen doen.

Augustus

We gingen een dagje naar Toverland. Het was prachtig weer, maar helaas wel erg druk in het park. We kwamen erachter dat het zelfs de drukste dag ooit was en dat merkte je. Maar ondanks dat wisten de kinderen zich enorm goed te vermaken en genoten wij met ze mee. Ik maakte zelfs mijn eerste vlucht in de nieuw geopende achtbaan Fenix. Heel gaaf!

Lise’s grote favoriet was het rupsachtbaantje. Ze vond het eerst nog wat spannend, maar toen ze eenmaal een ritje had gemaakt wilde ze niet anders meer. Op een gegeven moment hoefden wij niet meer mee en had ze een meisje gevonden dat wel samen met haar in het voorste karretje wilde.

Mijn broertje gaf ik voor zijn verjaardag een rondleiding en proeverij bij Brouwerij ’t IJ in Amsterdam. Echt leuk om er weer eens met zijn tweetjes op uit te gaan en deze brouwerij brouwt een aantal van onze favoriete biertjes!

Het was kermis! Lise wilde niet in de autootjes, maar Quinn gelukkig wel. Mooi dat hij het vond! Sowieso was de kermis in zijn geheel één grote belevenis.

Ik wilde al heel lang eens een escaperoom doen. Afgelopen zomer was het dan eindelijk zover. We kregen het uitje als verjaardagscadeau van goede vrienden. Hoewel we helaas toch een hint nodig hadden, lukte het ons om binnen het uur uit de kamer te ontsnappen. En het was zo leuk dat we zeker wisten dat deze eerste keer niet onze laatste zou zijn.

Ontbijten bij Ikea vinden we altijd leuk. Mijn ouders gelukkig ook en dus ga ik zo nu en dan met hen en de kindjes die kant op voor een goedkoop ontbijtje.

In de sale van Fabienne Chapot scoorde ik eind augustus deze fantastische jurk. Doordat het nog lang lekker weer bleef heb ik er al veel plezier van gehad. Maar ik hoop hem komend jaar weer lekker veel te kunnen dragen.

BillyBird Park Hemelrijk

We ontdekten Billybird Park Hemelrijk. Het was stralend mooi weer en dus konden we optimaal gebruik maken van het grote strandbad. De kinderen genoten er echt van zoals je ziet.

September

Naast ontbijten bij Ikea is lunchen bij HEMA ook favoriet. Vooral sinds Lise op school zit ga ik graag met Quinn de stad in en dan lekker even wat eten en drinken. Als mijn moeder tijd heeft sluit ze gezellig bij ons aan.

Dit soort momenten moest ik ook gewoon vastleggen. Lise en Quinn spelen steeds meer met elkaar. Het gaat heus niet altijd goed, maar ik merk dat ze elkaar steeds vaker opzoeken en dat ze dan ook echt wat aan elkaar hebben.

appelplukdagen

We gingen naar de Appelplukdagen bij de Philips Fruittuinen. Het was druk, maar leuk om weer eens te doen. Vorig jaar ging het in verband met te weinig oogst niet door, dus het was alweer twee jaar geleden dat we geweest waren.

Door Anja van Werktuin040 werd ik benaderd met de vraag of ik haar wilde helpen met een crowdfundingcampagne. Ik was nog helemaal niet bekend met het concept; maar het hele idee van ‘werken naast je kind’ stond me erg aan. Inmiddels heb ik er een aantal keer gewerkt terwijl Quinn fijn speelde. Ik blijf Anja en de Werktuin graag steunen zodat het kan blijven bestaan, want het is voor veel ondernemende moeders een uitkomst.

confetti

Met een winweek vierde ik dat mijn bedrijf precies een jaar bestond. Leuk om daar op deze manier even bij stil te staan.

In september reden we zoals elk jaar de Lichtjesroute. Dat is hier in Eindhoven al jarenlang een traditie. Elk jaar maak ik bij de eendjesvijver een zelfde soort foto van de kinderen.

Toen de zomer zo’n beetje ten einde was had Lise het geluk dat ze een paar nachtjes mocht komen logeren bij opa en oma. Zij waren op dat moment op vakantie in Zeeland. Het was zoals je ziet heerlijk weer dus ze hebben flink genoten daar met z’n drietjes!

Oktober

In oktober ging ik er samen met Bregje een nachtje tussenuit. Zij liet me tijdens een flinke wandeling de schoonheid van de Limburgse heuvels zien. We sliepen in auberge ‘De Smockelaer’ waar we een heerlijk diner voorgeschoteld kregen en ’s ochtends konden aanschuiven voor een uitgebreid ontbijt. Echt een verwen-uitje dus!

Quinn vierde zijn tweede verjaardag! Ongelofelijk dat mijn dreumes het afgelopen jaar gewoon een peuter is geworden. We hebben het klein gevierd en dat bleek de perfecte keuze.

Yoast, een bedrijf gespecialiseerd in alles omtrent SEO (zoekmachinevindbaarheid) organiseerde een blogevent. Die dag was zakelijk gezien toch wel een van de hoogtepunten van 2018. Niet alleen kregen we een kijkje in de keuken, ook werden onze blogs onder de loep genomen en kregen we verbetertips.

Eind oktober was het bijna 25 graden en hadden wij het geluk dat we een lang weekend verbleven in een duurzaam vakantiehuisje op Landal Twenhaarsveld. In de omgeving ontdekten we mooie plekken en liepen we met de kinderen een kabouterpad.

Maar op het park zelf was ook van alles te beleven. Toen Lise deze foto terugzag zei ze: ‘dít was leuk mama!’. En daar kan ik haar alleen maar gelijk in geven.

Op de terugweg van onze minivakantie reden we langs De Julianatoren in Apeldoorn voor een dagje pret. We waren er nog nooit geweest en ontdekten dus alles voor de eerste keer. Het is echt een leuk park en Lise vraagt vaak wanneer we weer gaan. Ik gok dus dat we er in 2019 wel weer eens zullen komen!

Aaaaah! Ik hoopte dat 2018 het jaar zou zijn dat ik mocht afstuderen. En gelukkig was het dat ook! Mijn afstudeerpresentatie in Leiden ging goed, net als de verdediging en ik slaagde met een 7! Na afloop ben ik met mijn ouders taart gaan eten om het te vieren.

Nog nooit was ik naar een filmpremière geweest. Maar dit jaar was het dan zover. Ik nam een vriendin mee naar de première van Zwaar Verliefd!, naar het gelijknamige boek van Chantal van Gastel. Leuk om eens mee te maken en een hele fijne film, vonden wij!

Quinn ontdekte dit jaar een nieuwe hobby. Stofzuigen! Je denkt misschien dat dat best handig is, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Telkens als ik wilde stofzuigen zette meneer de stofzuiger op willekeurige momenten aan en uit. Gelukkig gaat het inmiddels beter. Alles is een fase zullen we maar zeggen 😉

November

Ook Lise was natuurlijk jarig dit jaar. Vijf werd ze alweer, mijn grote meid. Haar verjaardag vierden we ook wat kleiner dan andere jaren, maar het was een hele leuke en feestelijke middag.

En dat was nog niet alles, want voor het eerst mocht ze ook een kinderfeestje geven voor haar schoolvriendjes. We hielden het simpel en bedachten een kabouterthema. Alle kinderen vonden het heel leuk, met Lise als stralend middelpunt.

Eind november was het opeens een stuk kouder en gingen wij een dagje naar de Kop van Noord-Holland. Een streek die we eigenlijk nog helemaal niet kenden, maar die ontzettend mooi blijkt te zijn. En ik kreeg de mogelijkheid Quinn weer eens lekker op mijn rug te dragen.

kop van noord-holland

Prachtig plaatje dit, toch?

December

Begin december vierden we bij mijn ouders thuis Sinterklaas. Ook mijn broertje en schoonzus waren van de partij.

De kinderen zijn enorm verwend! Later op de avond hebben we met de volwassenen nog gedichten voorgelezen en surprises uitgepakt. Het was een gezellig avondje. Alleen vier ik het volgend jaar toch liever op 5 december in plaats van in het weekend ervoor.

Nog voor het einde van het jaar was het tijd voor onze tweede escaperoom. Dit keer bij de Oude Rechtbank in Eindhoven. Dit was zo’n gave kamer! Net op tijd wisten we te ontsnappen.

Door Miss Etam werd ik uitgenodigd de nieuwe partycollectie te komen bewonderen. Het was een gezellig en feestelijk event. En ik liep na afloop met hele mooie nieuwe aanwinsten naar buiten.

Tijdens het event kon je een feestelijke make-up laten aanbrengen. Dat liet ik me geen twee keer zeggen. Dat alles ook gefilmd zou worden wist ik toen nog niet.

blogger business

Ik lanceerde ook nog ‘even’ een tweede bedrijf. Tekstalent is de naam van mijn tekstbureau. Als tekstschrijver schrijf ik vanaf nu ook teksten in opdracht. Ik ben heel benieuwd wat 2019 me zakelijk gaat brengen. Ik heb in elk geval veel zin om mezelf verder te blijven ontwikkelen en hoop veel leuke, interessante opdrachten. Zowel voor Moonoloog als Tekstalent.

De kinderen werden verwend met een nieuwe speelkeuken. Vooral onze keukenprins Quinn is er mega blij mee. Er wordt serieus nog dagelijks mee gespeeld.

Lise en ik gingen samen op kerstbomenjacht. Omdat ik zelf de bomen niet goed kon zien vroeg ik haar even een foto te maken. Uiteindelijk namen we natuurlijk de grootste boom mee naar huis. Hij staat er nog steeds prachtig bij!

Net voor de kerst was mijn diploma-uitreiking. Daarmee is het hoofdstuk studeren voor mij definitief afgesloten. M ging met me mee en na afloop zijn we in Leiden nog een hapje gaan eten.

De kerstvakantie begon goed met een dagje Toverland. Tijdens de Magische Winterweken is het volledige binnengedeelte geopend en ook buiten kun je een aantal attracties bezoeken en je opwarmen bij de vuurkorf. Erg sfeervol! Mijn ouders gingen gezellig met ons mee en we hadden allemaal een topdag.

En daarmee ben ik eindelijk (dat mag ik best zeggen want dit overzicht heeft me stiekem best wat uurtjes werk gekost) aan het eind gekomen van het tweede deel van dit Snapshot Jaaroverzicht van 2018. Het was een mooi jaar waar ik met een glimlach op terugkijk. Hopelijk wordt 2019 minstens zo mooi. Jullie wil ik in elk geval bedanken voor weer een jaar volgen, meelezen en meeleven!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.