PERSOONLIJK

De werkende mama – persoonlijke update

4 september 2015

werken

Naast vrouw, moeder, student en blogger, heb ik er sinds kort een nieuwe rol bij. Ik ben namelijk weer aan het werk gegaan! Het leek me daarom leuk om weer eens een persoonlijke update te schrijven over hoe het combineren van al die rollen in de praktijk voor mij uitpakt. Tot nu in ieder geval.

Eigenlijk was ik in eerste instantie op zoek naar een bedrijf waar ik de stage van mijn studie HBO Toegepaste Psychologie invulling zou kunnen geven. Dat bedrijf vond ik en ze boden me naast een stageplaats ook nog eens een functie aan. Met als resultaat dat ik nu dus werk en stage kan combineren. Eigenlijk kon het gewoon niet mooier dan dit en ik besef me ook nog niet zo goed dat het echt gebeurd is!

Mijn eerste werkdag was maandag 24 augustus. Dat is nog maar pas geleden natuurlijk. En zo’n eerste periode in een nieuwe baan is het altijd wennen. Veel informatie, nieuwe gezichten, indrukken, je kent het wel. De eerste dagen hoefde ik niet veel meer te doen dan vergaderingen bijwonen, me inlezen, stagezaken regelen en dingen afspreken met mijn supervisor, maar door het nieuwe voelde het alsof ik er hele dagen op had zitten. Het was allemaal zo leuk en interessant, maar dus ook best vermoeiend.

Wat doe ik dan eigenlijk?

Ik ben aan de slag gegaan als groepscoördinator studiebegeleiding op een middelbare school hier in de buurt. Heel in het kort begeleid ik de leerlingen bij het maken van hun huiswerk, ik leer ze verschillende studie- en organisatorische vaardigheden aan en geef ze net dat zetje dat ze nodig hebben om het jaar succesvol te doorlopen. Er zitten zowel ‘reguliere’ leerlingen in de groep als leerlingen met een diagnose (bijvoorbeeld autisme, ADHD, etc.) en elke leerling heeft weer andere hulpvragen en leerdoelen en die een andere aanpak vereisen. Enorm leerzaam wat mij betreft!

Normaal gesproken studeer en blog ik als Lise ’s middags slaapt, of als ze ’s avonds in bed ligt. Sinds ik werk ben ik drie middagen van huis en dus aan het werk als Lise slaapt. Ik heb naast die drie middagen nog acht uur voor mijn stage die ik zelf moet zien in te vullen. Die plan ik of in de ochtenden voor mijn werk, of op de dagen dat ik vrij ben.

Studeren

Wat studeren betreft is mijn stage de komende maanden prio nummer 1. Wel wil ik in elk geval nog één theorievak, Onderwijspsychologie, tijdens mijn stage proberen af te ronden. Dat zal niet meevallen, maar het geeft me tijdwinst na de stage. Bovendien sluit het vak goed aan bij het werk wat ik doe. Zodra ik een momentje heb, pak ik het boek erbij en ga ik verder met samenvatten. Is de samenvatting af, dan ga ik leren en beheers ik de materie dan plan ik het examen in. Ik gok (en hoop) ergens volgende maand.

Bloggen

Ik heb met mezelf afgesproken dat de avonden en de weekenden (zoveel mogelijk) eigen tijd zijn en dat ik die ga benutten voor hobby’s als sporten en ook het bloggen. Want dat vind ik veel te leuk om er zomaar mee te stoppen of op een heel laag pitje te zetten. Ik heb in de afgelopen periode heel wat opgebouwd en dat ga ik natuurlijk niet zomaar vaarwel zeggen. Vooralsnog gaat het op deze manier goed, maar de toekomst zal moeten uitwijzen of het te doen blijft of dat ik misschien toch een dag per week minder moet gaan publiceren. Hopelijk is dat niet nodig!

Je merkt wel dat het vooral qua timemanagement even omschakelen is voor me. Maar ik vind het heerlijk om weer aan het werk te zijn en eindelijk ook bezig te zijn met mijn stage. De opvang van Lise hebben we trouwens goed geregeld. Op maandagmiddag is ze bij een van de twee oma’s en opa’s, dinsdag gaat ze de hele dag naar de gastouder en op woensdagmiddag werkt M thuis.

Combineer jij werk/studie met het moederschap én hobby’s en hoe vind je dat?

8 Comments

 • Reply Madelon 4 september 2015 at 08:13

  Wat fijn dat je alles zo kan combineren!

 • Reply Tamara 4 september 2015 at 08:52

  Wauww echt supergoed dat je het allemaal volhoud!! En gefeliciteerd met je baan!!

 • Reply Angelique 4 september 2015 at 10:36

  Knap! Ik combineer mijn studie met mama zijn en het huishouden en mijn blog. Ik studeer fulltime dus ik zie mijn kleintje momenteel erg weinig en dit voelt af en toe best klote. Gelukkig heb ik leraren die het snappen als ik besluit een dagje vanuit huis te werken.

 • Reply Vlijtig Liesje 4 september 2015 at 12:14

  Ik combineer fulltime bloggen met het moederschap en dat bevalt heel goed. Ik werk vanuit huis, dus kan er voor de kinderen zijn op het moment dat ze me nodig hebben.

 • Reply Jennifer 4 september 2015 at 12:15

  Knap hoor, hoe je alle balletjes hoog kunt houden! Ik ben blij dat ik nu even rust heb na m’n scriptie en volledig voor Melle en m’n hobby’s kan gaan, voor nu, heel even. Ik zit weer vol nieuwe ideeën en plannen, maar ben nog aan het kijken hoe ik dat allemaal moet vormgeven.

 • Reply Sylvie 4 september 2015 at 13:15

  Knap hoe je het allemaal zo doet! Klinkt ook als echt een leuke baan!

 • Reply tineke 4 september 2015 at 15:11

  Heel veel succes! Ik moet ook nog stage lopen, en het lijkt me heel zwaar!

 • Reply Nicky 7 september 2015 at 19:00

  Ik vind het echt heel knap van je Monique! Ik werk één vaste dag per week (zaterdag) en ben verder oproepbaar. Afgelopen week was ik drie en halve dag aan het werk. Dat was even pittig. Zeker omdat drie avonden die week ook nog gevuld waren met andere hobby’s dan bloggen. Ik had dus even geen tijd meer over om een blog te schrijven. Misschien lukt dat beter als je een vast werkschema hebt (of minder hobbys dan mij 😉 ) maar ik heb zowieso veel respect voor je dat je het wil gaan proberen om evenveel te blijven bloggen 🙂 Ik lees je blog graag dus ik ben er blij mee 🙂
  Liefs Nicky

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.