PERSOONLIJK

‘Maar dan ga je toch gewoon even naar de winkel?’

30 september 2017

Druk was ik aan het werk toen ik opeens een vreemd luchtje rook. Een beetje chemisch. In eerste instantie werkte ik door, maar toen ik me niet meer kon concentreren ging ik op zoek naar waar het vandaan kwam. Al snel bleek de voedingskabel van mijn MacBook de boosdoener…

Al langer begon die kabel tekenen van slijtage te vertonen. Ik zal je niet vermoeien met technisch gereutel, maar het komt erop neer dat ik zelf provisorisch wat tape om het beginstukje van de kabel had geplakt om te voorkomen dat hij nog verder zou verzwakken.

Alleen was dat stukje tape wel erg heet geworden en begon het een beetje bruin te verkleuren. Dat zag er niet goed uit. Om kortsluiting te voorkomen trok ik snel de stekker uit het stopcontact. Maar wat nu? Ik zit in een heel drukke periode met mijn afstuderen en wil eigenlijk voor mijn blog ook niet dagenlang zonder laptop moeten zitten.

Een snelle zoektocht op internet vertelde me dat een nieuwe voedingskabel me 89 euro ging kosten. Grrr… Ik heb nog even gekeken naar een ‘nepmodel’, maar kreeg op Twitter van meerdere mensen het advies dat ik toch echt beter voor de real deal kon gaan. Goedkoop blijkt wat dit betreft toch echt duurkoop.

Nou hup, bestellen maar die handel en er niet meer aan denken. In eerste instantie dacht ik dat de kabel de volgende dag thuisbezorgd zou worden, maar toen ik het bestelproces doorliep, bleek dat ik er toch nog twee dagen op moest wachten. Nog steeds niet enorm lang natuurlijk, maar wel te lang voor mij. Zuchtend klaagde ik erover tegen M. Die vervolgens doodleuk zei: “Maar waarom ga je dan niet even naar de winkel?”

Goh, de winkel. Dat ik daar niet aan gedacht heb! Blijkbaar ben ik zo gewend alles maar online te bestellen dat ik niet eens bij de mogelijkheid had stilgestaan naar een fysieke winkel te fietsen en dat ding direct mee terug naar huis te nemen.

M werkte thuis die middag, dus ik kon nog weg ook. Binnen 10 minuten stond ik bij Amac. Het was even slikken toen er bijna 100 euro van mijn rekening af ging, maar uiteindelijk was ik heel blij dat ik zonder nare chemische lucht direct weer aan het werk kon.

Ben jij ook zo gewend om alles online te bestellen dat je soms vergeet dat er ook nog gewone winkels bestaan?

De uitgelichte afbeelding is afkomstig van Shutterstock.

1 reactie

  • Reply Nicole 30 september 2017 at 06:41

    Haha nee gelukkig is mijn eerste gedachte nog wel de winkel alleen zitten de meeste winkels niet in de buurt waardoor ik alsnog online bestel 😂

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.