PERSOONLIJK

Dagroutine van een werkende mama

25 september 2015

werkendemama

Precies een maand ben ik inmiddels aan het werk. En het gaat goed! Ik heb leuke nieuwe mensen ontmoet, leer ontzettend veel en ben steeds een stukje minder onzeker over de dingen die ik moet doen en compleet nieuw voor me zijn. Dus dat is allemaal goed nieuws. Ook als gezin beginnen we steeds beter aan het nieuwe ritme te wennen. Want er zijn zeker dingen veranderd! Het leek me leuk eens te laten zien hoe mijn routine als werkende mama er nu ongeveer uitziet aan de hand van een normale werkdag.

7.45 – de wekker gaat

Tijd om op te staan! M woont op 5 minuten fietsen van zijn werk, dus hoeft gelukkig niet extreem vroeg op. Als wij opstaan, wordt Lise automatisch ook wakker. Meestal kleed ik me snel aan en daarna haal ik (of haalt M) haar uit bed.

8.30 – ontbijt

Op de dagen dat ik werk, begint M om half negen, zodat hij om vijf uur weer thuis kan zijn om te koken. Hij ontbijt meestal op zijn werk. Wij doen dat thuis en rond half negen maak ik pap voor Lise en een boterham met een kop koffie voor mezelf. Even goed wakker worden! Daarna gaat Lise spelen en hoop ik nog even wat te kunnen voorbereiden voor die dag of even een blog te typen. Het kan maar gebeurd zijn!

12.00 – opa en oma arriveren

Deze dag is er eentje waarop Lise niet naar de gastouder gaat. Als mijn ouders oppassen, gaat ze daarheen en als het de ouders van M zijn komen ze bij ons. In dit geval was het dat laatste en ging rond 12.00 uur de bel. Ik moest er meteen vandoor, dus na een dikke knuffel zei ik Lise en mijn schoonouders gedag en stapte ik in de auto naar mijn werk.

12.30 – vergadering

Zo eens in de twee a drie weken heb ik een vergadering waarvoor ik op het hoofdkantoor moet zijn. Dat duurt meestal ongeveer een uur. Dit keer bespraken we wat plannen hoe we social media en eventueel bloggen kunnen gebruiken om het bedrijf ook online beter in the picture te zetten. Leuk om mee bezig te zijn!

14.15 – aan het werk

Ik werk op een middelbare school die op ongeveer tien minuten a een kwartier rijden van het hoofdkantoor ligt. Na de vergadering had ik dus nog even tijd om mijn mail te beantwoorden en de besproken punten even netjes op een rij te zetten, zodat we daarmee aan de slag kunnen. O, en ik at ook even een boterham want dat had ik nog niet gedaan!

Om kwart over twee moet ik het lokaal in orde gaan maken en rond half drie komen meestal de eerste leerlingen voor de studiebegeleiding. Ik word momenteel nog ingewerkt, dus sta ik gezellig met een collega op de groep.

18.00 – naar huis

De tijd vliegt meestal voorbij op zo’n middag en voor ik het weet ben ik aan het opruimen en afsluiten. De school is altijd op een paar schoonmaaksters na helemaal stil als we naar huis gaan. Best wel gek en een heel contrast met hoe het is als ik er aan het begin van de middag binnenloop. Ik stap weer in mijn auto en rij naar huis. Daar doe ik ongeveer een kwartier a 20 minuten over.

18.30 – weer thuis

Als ik thuiskom staat Lise me meestal bij het raam al op te wachten. M en zij hebben al gegeten als ik binnenkom, dus er staat dan een restje op me te wachten. En daar begin ik snel aan, want ik heb meestal behoorlijke honger! Maar niet voordat ik Lise heb geknuffeld. En M natuurlijk ook, haha.

19.30 – mamatijd

Als ik heb gegeten is het meestal nog een uurtje rennen en vliegen om Lise in bad/douche te doen en naar bed te brengen. Vanaf een uur of half acht heb ik de avond voor mezelf. Meestal houdt dat in dat ik ga zitten bloggen op de bank, met op de achtergrond een serie. Maar het kan ook betekenen dat ik naar de sportschool ga voor een lesje XCO of yoga.

23.00 – bedtijd

Meestal ben ik nog zo druk bezig, dat ik niet voor elf uur naar boven ga. En slapen gebeurt meestal pas tegen twaalf uur. Iets waar ik nog steeds wat aan wil doen, maar wat om de een of andere reden maar niet lukt. Wie een goede tip heeft, mag het zeggen!

Op dagen dat ik niet hoef te vergaderen, of er geen andere reden is waardoor ik nog langs kantoor moet, hoef ik dus pas om 14.15 uur te beginnen. Dat is wel fijn! En ik doe dit voorlopig drie middagen per week op maandag, dinsdag en woensdag, wat betekent dat ik op donderdag en vrijdag vrij ben. Al moet ik thuis wel aan mijn stage-opdrachten, andere vakken én mijn blog werken, dus helemaal vrij ben ik eigenlijk nooit 😉

Lijkt jouw routine een beetje op de mijne of juist totaal niet?

6 Comments

 • Reply Ralph 25 september 2015 at 06:25

  Leuk om je routine te lezen. Ik moest onbewust terugdenken aan jouw blog van een paar maanden geleden. http://www.moonoloog.nl/baby/nederlandse-baby-ziet-ouders-doordeweeks-bijna-nooit/#comments

  Daarin ging het over weinig erkenning voor moeders die thuis bij hun kind blijven, maar ook over onbegrip voor moeders die gaan werken en hun kind weinig zien. Aan je schema te zien ben je ’s morgens nog bij Lise. Dus je ziet Lise nog best een aantal uurtjes op een werkdag.

 • Reply Nicole 25 september 2015 at 07:11

  Kijk dat werk wat jij doet zou ik echt ideaal vinden! Ik heb volgens mij ooit gesolliciteerd op zoiets maar dan was het als invalkracht. Ik was ook aangenomen zelfs maar kreeg toen iets met meer uren op m’n pad en dat wilde ik liever

 • Reply Vlijtig Liesje 25 september 2015 at 13:33

  Ik werk vanuit huis en kan mijn eigen tijd indelen, dus het is toch wel anders bij mij.

 • Reply Gwen 25 september 2015 at 14:57

  Wat heerlijk die vrije ochtenden nog! En jullie wekker zo laat, die van ons gaat twee uur eerder op dagen dat we allebei werken 🙁

 • Reply Nicky 26 september 2015 at 00:09

  Herkenbaar.

  Ik sta rond half acht/acht uur op, ontbijt rond half 9 met Vera en als ik moet werken (op zaterdag) is ze bij Erik of breng ik haar tegen half 10 bij de oppas. Ik werk over het algemeen van 10.00-17.00 uur en schuif dan aan voor het avondeten. ’s avonds is het nog even kroelen, lezen, tv kijken, badderen ofzoiets en gaat Vera tussen half acht en acht uur naar bed. Daarna is het meestal laptoppen/series kijken 🙂

 • Reply Angelique 27 september 2015 at 09:08

  Leuk om te lezen!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.