PERSOONLIJK PSYCHE

Beter een goede buur…

15 maart 2013
Bron: Weheartit.com

Net stond de buurman aan de deur. Dat zijn dochter vanavond een feestje geeft dat voor ons misschien wat geluidsoverlast zou kunnen opleveren. Totaal geen probleem natuurlijk, al is het maar om het feit dat we vanavond allebei plannen buiten de deur hebben en we vorig weekend notabene zelf een feestje gaven. Maar toch fijn dat hij het even komt melden.

Begrijp me niet verkeerd. We lopen de deur niet plat bij onze buren en zij ook zeker niet bij ons, maar als we elkaar achter tegenkomen groeten we elkaar vriendelijk en is er tijd voor een praatje. Ook zijn we niet te beroerd om elkaars stoepje te vegen als we zelf toch bezig zijn en vorig jaar hing de buurvrouw zelfs de kerstverlichting over de gehele heg heen, inclusief ons stuk.

Wat vreselijk lijkt het me om een kille verstandhouding te hebben met je buren, of zelfs ruzie. Hoewel ik geniet van programma’s als ‘De rijdende rechter’, waarin dit soort gevallen eerder regel dan uitzondering zijn, lijkt het me maar wat vervelend als het je zelf overkomt. Dat je moet gaan ruziemaken om 10 cm voortuin die toch echt bij jouw grond hoort of een boom in de tuin van de buren die net iets te ver over de schutting hangt. Nee, ruzie met je buren kun je maar beter vermijden. Bij wie moet je anders aankloppen als je een taart wil bakken en de suiker op is? En misschien nog belangrijker, wie vangt je pakketje op als jij niet thuis bent, zodat jou een ritje naar het postkantoor bespaard blijft?

Buren, je hebt ze niet voor het uitkiezen, maar het is verdorie fijn als je het goed getroffen hebt. Zoals wij.

Hoe goed is jouw verstandhouding met de buren?

3 Comments

 • Reply Miranda 15 maart 2013 at 20:40

  Fijn hoor dat ze het even komen melden, zo hoort het ook vind ik, ik woon als enigste jonge mama met kinderen tussen de oudjes en heb nooit last van hun en zij niet van ons, ze vinden de kinderstemmen buiten heerlijk… en mocht er een keer visite zijn of iets anders dan kan ik altijd aanbellen… ze zeggen niet voor niets beter een goede buur dan verre vriend

 • Reply Mieke 15 maart 2013 at 22:48

  Zeker netjes dat je buurman kwam melden dat er een feestje is vanavond.
  Wij hebben met de buren aan de ene kant meer contact dan met de buren aan de andere kant. Maar met beiden is de verstandhouding prima. Erg fijn inderdaad!

 • Reply Marcella 17 maart 2013 at 21:10

  Onze buren passen op de katten als wij weg gaan. We hebben weinig contact, maar kunnen altijd op hen rekenen, erg fijn! Ook met de meeste andere buren hebben we goed contact. Een paar spreken we nooit, maar de een ligt je tenslotte ook beter dan een ander.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.