OUDERSCHAP PERSOONLIJK

Anderhalf jaar op zwemles – hoe gaat het nu?

19 september 2020

We zijn inmiddels een ruim half jaar verder sinds de vorige update over de zwemles van Lise. Maar als we de coronasluiting meenemen zit ze nu ‘netto’ precies anderhalf jaar op zwemles. Een mooi moment voor een nieuwe update. Want hoe gaat het nu? Is er al een diploma in the pocket? Waar werkt ze naartoe? En hoe vindt ze het nu, anderhalf jaar na het toch wat onwennige begin?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: nee, er is nog geen diploma. Enigszins teleurstellend want wat was het fijn geweest als ze afgelopen zomervakantie lekker zonder bandjes had kunnen zwemmen. Ik baalde ook best wel dat het zwembad eind maart plotseling dicht moest vanwege corona en het lessen twee maanden stil lag. Toen het zwembad weer open ging mocht Lise gelukkig meteen weer starten. Ze zat toen in badje 4 en kreeg net voor de zomervakantie te horen dat ze door mocht naar het vijfde badje. Yes!

En sinds de scholen drie weken geleden weer zijn begonnen is ook de zwemles weer gestart. Bad 5 is het badje waar naar het A-diploma toe wordt gewerkt. Dat komt nu dus serieus in zicht en dat is heel fijn en ook leuk voor Lise natuurlijk. Ze zwemt nu in het grote 25-meterbad waar het in het ondiepe stuk 1 meter diep is en in het diepe 2 meter diep. Eerst vond ze het heel spannend om daar te zwemmen waar ze niet meer kon staan. Maar inmiddels draait ze haar hand er niet meer voor om.

Maar het allerbelangrijkste vind ik wel dat ze nu zoveel plezier heeft in het zwemmen. Ze kijkt elke week weer uit naar de les en ik zie haar tijdens het zwemmen ook helemaal stralen. Dat maakt dat het voor mij ook helemaal geen vervelend ‘moetje’ is. Ik zie het eigenlijk een beetje als ons wekelijkse uitstapje samen. Na afloop eten we altijd bij mijn ouders, die op Quinn passen als wij naar het zwembad zijn. Heel fijn dat ik na de zwemles dus niet ook nog snel eten moet koken.

Maar, hoe leuk ook, het is natuurlijk wel fijn om vooruitgang te zien. En nu dat A-diploma echt in zicht komt is daar gelukkig ook sprake van. Ik heb al vernomen dat de weg naar het B- en C-diplima vaak stukken sneller gaat. Lise ‘moet’ van ons in elk geval A en B halen en C mag ze zelf weten. Maar met het plezier dat ze er nu in heeft zie ik haar het hele rijtje wel afmaken…

Zijn jouw kind(eren) ook bezig met zwemlessen? Hoe lang zijn ze al bezig en zijn er al diploma’s gehaald?

2 Comments

  • Reply Anouk 19 september 2020 at 13:01

    Fijn dat ze het zo leuk vindt! Dan komt het diploma vanzelf. Ik ben inmiddels zwembadmoeder 2.0 Onze oudste fietste er supersnel doorheen (c was een moetje, voor mij is de c van compleet) en nu is middelste gestart. Dat zal wel wat meer tijd in beslag gaan nemen…

  • Reply Marian 19 september 2020 at 13:12

    Na 2 jaar en 5 maanden gaan we het morgen afsluiten met het C-diploma!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.