PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #167

9 februari 2020

Zodra ik naar de keuken loop, trippelt er meestal een peuter achter me aan. Eerlijk gezegd vind ik het meestal niet heel handig als Quinn wil helpen. Vooral omdat ik meestal niet zoveel tijd heb om te koken en het lastig vind om zowel het eten als hem in de gaten te houden. Maar toen hij vroeg of hij ook even in de kom met het pannenkoekenbeslag mocht roeren, kon ik geen nee zeggen. Kijk dat snoetje!

Altijd als ik even met mijn moeder naar de stad ga, vraagt ze of ik zin heb om ergens koffie te drinken. En dus belanden we best regelmatig in een lunchroom, bij de HEMA, of in dit geval La Place. Vaak kan ik de taartjes en het andere lekkers wel weerstaan, maar dit keer had ik zo’n trek dat ik zwichtte voor het perentaartje met chocolade. En spijt had ik er niet van. Het was heerlijk! De koffie ook trouwens.

Pannenkoeken en taartjes eten is allemaal leuk en lekker, maar niet heel gezond natuurlijk. Gelukkig wist ik dat deze week goed in balans te krijgen. Ik sportte namelijk niet één…

Maar twee keer! Dat is niet extreem veel, maar alle fietsritjes van en naar school met twee kinderen op de fiets tel ik ook mee als een uurtje sport in de week. En dan is het helemaal prima vind ik!

Meestal rent Lise meteen naar haar twee beste vriendjes als ik haar naar school breng. Dit keer nam ze plaats in de boekenhoek. Met een wel erg simpel boekje voor haar leeftijd, maar ach… ze mag nu nog lekker zelf weten wat ze doet en leest. Volgend jaar pas groep 3!

Stofzuigen met Quinn erbij was altijd een crime. Maar sinds hij zijn eigen miniversie heeft van onze stofzuiger, gaat het gelukkig beter. Stofzuigen doen we nu namelijk gezellig samen! Niet dat dat dan altijd helemaal vlekkeloos gaat hoor, maar het scheelt al een stuk dat hij óók bezig is.

Woensdagmiddag had Lise een kinderfeestje. En niet zomaar een kinderfeestje, maar een feestje bij Happy Italy. Ik wist niet eens dat het kon, maar de kids krijgen dan een eigen pizza om te beleggen en daarna natuurlijk lekker op te peuzelen. Tussendoor kunnen ze spelen in het speelgedeelte en als toetje krijgen ze nog een slice van een Nutella-pizza. Voor mijn kleine pizzafan was dit natuurlijk één groot feest. Dat begrijp je.

Toen ze thuiskwam stond er nog een verrassing te wachten, want Lise’s nieuwe bed werd geleverd! Morgen komt daar een uitgebreide blog met video over online, dus ik zal er nu nog niet teveel over zeggen. Maar het is in elk geval een prachtexemplaar.

Lise is behoorlijk aan het groeien. Al haar badpakken waren in één klap te klein. Ik kocht een nieuw badpak en een nieuwe bikini voor haar. Voor de zwemles op donderdag mocht ze kiezen welk van de twee ze aan wilde. Het werd de bikini. Na haar altijd badpakjes aangetrokken te hebben was dit toch even een momentje hoor. Wat wordt ze groot!

En dan dit mannetje. Hij gaat vooral qua spraak de laatste tijd hard vooruit. Hij kletst je de hele dag de oren van je hoofd. En zelfs als hij alleen speelt, staat zijn mondje vrijwel nooit stil. Zo heerlijk! Op de peuterspeelzaal pakte hij eens niet het theewerkje, maar de notenkraker erbij. Om daarna te concluderen dat hij het kraken van de noten leuker vond dan het opeten ervan… ‘Bah mama, dit is vies!’ 😉

Dat was ‘m weer voor deze week. Ik wens je een fijne nieuwe week toe!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.