LIJSTJE OUDERSCHAP PERSOONLIJK

8 bekentenissen van een moeder

25 maart 2015

bekentenissen moeder

We hebben allemaal onze geheimpjes en stiekemigheidjes (dat is geen woord, maar het klinkt leuk). Ik vermoed dat moeders daarin best eens veel zouden kunnen overeenkomen. Ik deel vandaag mijn 8 grootste bekentenissen en ben heel benieuwd of jij er een of meer van herkent!

1. Ik vergeet best vaak vitamine D druppeltjes te geven. En denk er vooral aan als Lise niet thuis is, of in bed ligt.

2. Ik moedig Lise aan groente te eten en geef daarin zelf het goede voorbeeld, maar duik, als zij in bed ligt, soms toch schaamteloos met een chocoladereep of zak chips op de bank.

3. Ik wijs Lise af en toe terecht en doe dat met een strenge blik, maar van binnen moet ik soms keihard lachen om de manier waarop ze bijvoorbeeld zojuist de inhoud van haar bord op de grond heeft gesmeten.

4. Ik hou zielsveel van m’n kind, maar wil stiekem zo graag weer eens een dag de boel de boel kunnen laten. In joggingbroek op de bank ploffen, non-stop series kijken, eten wanneer ik honger heb, dat soort dingen.

5. Ik vind, zoals elke moeder, dat mijn kind de mooiste, leukste, liefste en slimste op de wereld is. Echt!

6. Als Lise pijn heeft of geschrokken is en M is er als eerste bij, voel ik een soort oerdrang haar van hem over te nemen en heel hard tegen me aan te drukken. Maar dat doe ik natuurlijk niet.

7. Na een ochtend compleet in beslag genomen te zijn ben ik soms blij als Lise eindelijk in bed ligt zodat ik even tijd voor mezelf heb. Een kwartier later mis ik haar alweer.

8. Ik koop veel liever nieuwe kleding voor Lise dan voor mezelf. Al weet ik dat zij genoeg heeft om aan te trekken en ik niet.

En, herkenbaar? Welke bekentenis staat bovenaan jouw lijstje?

17 Comments

 • Reply iooon 25 maart 2015 at 08:39

  Punt 6! Zo erg. Ik haat het van mezelf maar ik wil hem inderdaad meteen uit de handen van degene rukken die hem troost. Opa, oma, z’n vader…

 • Reply Manon 25 maart 2015 at 08:50

  Oeps, allemaal herkenbaar! Die vitamine D HAHA, och wat een grap. Gelukkig zei het CB dat er ook vitamine D in flesvoeding zit dus dat het niet echt een ramp is als je het niet iedere dag geeft. Nou, nog een voordeel van de fles!
  Ik vind het ook lekker als Nilo op bed ligt, maar wat jij zegt: na 15 minuten wil ik hem het liefst uit bed halen om te knuffelen. Zo erg haha.

 • Reply marjon 25 maart 2015 at 09:03

  Wat een herkende dingen!

 • Reply Daantje 25 maart 2015 at 09:13

  Nummer 4 vind ik echt enorm herkenbaar!! Ik kan soms ook echt jaloers zijn als mijn zusje vertelt dat ze lekker de hele dag in pyjama series hebben zitten kijken. Dat zit er hier voorlopig niet meer in.

  En inderdaad die oerdrang om zélf te troosten. Maar ik geef daar gewoon aan toe, tenzij het om mijn man gaat 😉

 • Reply Vlijtig Liesje 25 maart 2015 at 10:59

  Ik cijfer me te veel weg.

 • Reply Marijke 25 maart 2015 at 11:00

  Ja heel herkenbaar. Nu de oudste ouder wordt duurt het langer voor ik eindelijk op de bank kan ploffen met chocola. Kan haar soms wel naar bed kijken 😉

 • Reply Seline 25 maart 2015 at 11:15

  Vitamine D vergeet ik ook zo vaak! Punt 6 herken ik ook zo erg! Het erge is dat ik het dan ook onbewust gewoon doenEn daardoor mijn vriend denkt dat hij wat fout doet.. Heel sneu eigenlijk, moet me er een beetje mee gaan inhouden.

 • Reply cindy 25 maart 2015 at 12:28

  Hahahaha ik kan mijzelf zo herkennen in deze betekenissen! Het lijkt wel of ik mijzelf hoor. Ze zijn eigenlijk ook zo grappig ook.

 • Reply Mendy 25 maart 2015 at 15:14

  De kleding herken ik zeker weten. Ik koop echt veel voor mijn zoon, en voor mijzelf te weinig. Het is ook gewoon te leuk om voor je kindje te shoppen 🙂

 • Reply Desirée 25 maart 2015 at 15:28

  Oh, heeeeeeel herkenbaar! Leuk geschreven 😀

 • Reply Tamara 25 maart 2015 at 15:47

  Ohhhhh ze staan hier allemaal op punt 1! Hahaha! Super herkenbaar dus! En ja dat vitamine d. Dat vergeet ik dus aaaaltijd! Ik weet momenteel niet eens waar het flesje staat! Haha

 • Reply Kelly 25 maart 2015 at 16:06

  Oh allemaal zo herkenbaar! Leuk om te lezen! Voor nr 5. Ik heb nog nooit een knappere, lievere, leukere baby gezien dan mijn eigen mooie jongen hihi!

 • Reply Sonja 25 maart 2015 at 17:31

  Zo herkenbaar. Alleen twee baby’s tegelijk troosten lukt het, en dat is maar goed ook want dan krijgt vriendlief ook nog de kans om ze te troosten 😉

 • Reply Miranda 25 maart 2015 at 17:49

  Leuk stuk weer! Alles is wel zo’n beetje herkenbaar hier. Vitamine D vergeten we bijna nooit, dat zit er op de één of andere manier zo ingebakken. En punt 6 is zeker herkenbaar! Als Mila huilt in d’r bedje ofzo en mijn vriend zegt zal ik gaan? Zeg ik snel, nee ik ga wel. Dat oermoeder gevoel komt altijd weer boven.

 • Reply Mieke 25 maart 2015 at 21:48

  Oh ja, vitamine D… Oeps…

 • Reply Susanne 31 maart 2015 at 09:28

  Heel herkenbaar! Ik moest lachen bij punt 1 🙂 Sowieso heb ik moeite om dingen te onthouden sinds mijn zwangerschap, heel irritant.

  Punt 6 is het meest herkenbaar. Tot ergernis van papa soms. Ik probeer het niet altijd te doen zodat papa haar ook kan troosten maar moet me daarvoor echt inhouden.

  En punt 5, pfff. Vooral na een lange dag hard werken, doodmoe thuis komen en dan niet rustig aan kunnen maar meteen moeten koken, eten geven, in bad doen en weer naar bed. Tegen die tijd ben ik er zelf ook ongeveer aan toe om naar bed te gaan 🙂

 • Reply angelique 1 april 2015 at 22:56

  Ow dat is inderdaad heeeeeeel erg herkenbaar deze punten

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.