PERSOONLIJK

7 vragen over zelfliefde – de zelfzorg tag

14 februari 2020
zelfzorg

Vandaag is het 14 februari, Valentijnsdag. De dag waarop veel mensen iets leuks of liefs doen voor hun (geheime) liefde. Toevallig tagde Kim mij eergisteren voor een voor deze dag heel toepasselijke tag: de Zelfzorg Tag. Want is het niet zo dat je eerst van jezelf moet houden voor je dat in volle overtuiging van een ander kunt doen? Hieronder vind je mijn antwoorden op de zeven vragen van Kim over zelfzorg en zelfliefde.

Hoe vaak per week neem jij een moment voor jezelf?

Steeds vaker! Ik reken mijn sportuurtjes en koorrepetitie ook tot me-time, dus dat zijn in totaal al drie momenten per week. Maar ook in de avonden probeer ik dingen voor mezelf te doen (en nee, werken valt daar niet onder). Dus kijk ik vaak een leuke film of serie, of ik pak er een boek bij.

Waar laad jij nu echt van op?

Van tijd doorbrengen aan zee. Ik kom daar echt tot rust en kan niet wachten tot ik er weer ben. Het zonnetje dat schijnt is ook een belangrijke. Maar natuurlijk ook van spelen met mijn kinderen en zien dat ze genieten en gelukkig zijn. En van goede koffie, of een lekker speciaalbiertje laad ik ook op. Soms is er niet veel nodig. Even een momentje rust. De telefoon aan de kant en gewoon even in het moment zijn. We leven wat mij betreft veel te gehaast. Zijn altijd met tien dingen tegelijk bezig. Soms moet je jezelf even afremmen, anders loop je jezelf voorbij. Overigens zijn het niet alleen rustgevende dingen waar ik van oplaad. Van Carnaval vieren bijvoorbeeld, of naar een concert of festival gaan word ik ook heel blij.

Investeer jij in jezelf?

Jazeker. Ik heb mezelf deze week nog getrakteerd op een bezoekje aan de kapper, hoewel het ook hard nodig was. Sporten en leuke dingen doen zie ik ook als investeren in mezelf. Op zakelijk gebied ‘verwen’ ik mezelf zo af en toe met een cursus, event of (e-)boek waar ik weer nuttige kennis uithaal voor bijvoorbeeld het optimaliseren van mijn website, ondernemen of schrijven in het algemeen. Zo staat er bijvoorbeeld nog een cursus Copywriting op mijn verlanglijstje. En qua materiële zaken… Kleding koop ik niet veel, maar de kleding die ik koop is wel van kwaliteit. Ik investeer graag, maar denk wel bewust na over het geld dat ik uitgeef. Zo ben ik al een tijdje aan het kijken naar een nieuwe activity tracker of smartwatch, maar ik ben er nog niet helemaal over uit waar die precies aan moet voldoen en wat hij mag kosten. Dus dan laat ik het weer een tijdje liggen tot ik iets tegenkom waarvan ik denk: JA! En dan koop ik pas. Binnenkort ben ik jarig, dus misschien is het een leuk verjaardagscadeau aan mezelf?

Wat vind jij het mooiste aan jezelf?

Mijn ogen en mijn lach. Mijn haar, als het meewerkt. En ik durf zelfs te zeggen dat ik met mijn billen en figuur in het algemeen best tevreden ben. Dat ik weer ben begonnen met Bodypump (krachttraining) draagt daar zeker aan bij. Maar geloof me dus als ik zeg dat dat ooit weleens anders is geweest. Inmiddels zit ik én lekkerder in mijn vel én kijk ik met een andere blik naar mezelf. Dat wil ik vasthouden!

Wat wil jij graag dit jaar eens doen?

Het is veel te lang geleden dat ik eens een hele dag naar de sauna ben geweest. Dus dat zou ik dit jaar graag weer eens willen doen. En ik roep het al een hele tijd, maar ik zou ook best graag eens helemaal in mijn eentje op schrijfweekend willen. In een rustige, mooie omgeving, lekker schrijven aan mijn e-book (ja ja, onthulling!) en de tijd nemen om plannen voor mijn blog en tekstbureau uit te werken en gewoon lekker meters te maken. Daar komt het door de drukke schema’s nu te weinig van.

Als je er op uit gaat, doe je dat dan het liefste alleen of met iemand?

De meeste dingen vind ik leuker om met iemand samen te doen. Een filmpje in de bios, uit eten gaan of een wandeling maken bijvoorbeeld. Maar ik kan ook heel erg genieten van alleen zijn. Een avondje alleen thuis met mijn favoriete serie bijvoorbeeld, of de zeldzame uurtjes dat Quinn overdag nog slaapt en Lise bijvoorbeeld bij een vriendje aan het spelen is. Even alleen zijn met mezelf vind ik vaak meer dan prima. Winkelen vind ik trouwens zowel alleen als met iemand samen heel fijn. Winkelen is gewoon altijd goed dus 😉

Hoe laat ga jij ‘s avonds naar bed?

Te laat. Dat is echt iets waar ik aan wil werken. Waar ik aan móet werken. Maar ik ben nu eenmaal een avondmens en ik kan rond een uur of tien ’s avonds opeens energie krijgen voor tien. Tja en zie jezelf dan maar eens naar boven te bonjouren om half elf… Ik denk dat het ook met ritme te maken heeft en dat ik mezelf gewoon moet aanwennen wat eerder naar bed te gaan en dan ook eerder op te staan. Want tja, dat opstaan is vaak wel heel lastig. Avondmens hè…

Hoe is jouw zelfzorg?

Ik ben super benieuwd naar de zelfzorg-momenten van Merel, Judith en Niels. Ik vind het tof als jullie (en anderen natuurlijk) de tag overnemen. Als je dan ook even een linkje naar Kim van Beebs and Moms en mijzelf geeft, kunnen we jullie antwoorden ook lezen.

Hoe staat het met jouw zelfzorg? Gun jij jezelf genoeg zelfliefde of mag het misschien wel wat meer?

1 reactie

  • Reply Kimberly 14 februari 2020 at 12:52

    Wat heerlijk Moon die uurtjes voor jezelf én de kapper. Ik ben al helemaal klaar voor je e-book, al heb ik nog geen idee waar het over gaat !

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.