PERSOONLIJK

5 redenen waarom ik (toch) niet zonder mijn auto kan *

25 september 2021

De auto. Het lijkt een luxeproduct. Je kunt immers ook op de fiets, lopend of met het openbaar vervoer. En dan woon ik ook nog eens in de stad. Een kwartier fietsen van het centrum en de school van mijn kids, twee minuten van de supermarkt en mijn ouders. En toch he, toch kan ik als het niet per se hoeft, niet zonder.

1. Een auto geeft me vrijheid. Als ik nu afspreek om over drie kwartier bij mijn vriendin in Nijmegen te zijn, dan kan dat. Met fiets en ov ben ik toch al snel ruim anderhalf uur onderweg, terwijl het dezelfde afstand is. Ook een dagje naar een pretpark of naar het strand is toch makkelijker te organiseren als je zo in de auto kunt stappen om erheen te rijden.

2. De kinderen. Sinds ik kinderen heb ben ik de auto veel vaker gaan gebruiken dan daarvoor. Gewoon, omdat het makkelijk is, maar soms ook omdat het even niet anders kan. Als ik weet dat mijn dochter na een dag zwemmen te moe is om helemaal naar huis te fietsen. Of als het keihard regent en ze al een beetje verkouden zijn. Dan is het toch maar wat fijn dat die auto voor de deur staat en je de optie hebt om droog op de plaats van bestemming te komen.

3. Vakantie. Of het nu een nachtje naar een hotel is, een weekendje op een vakantiepark of twee weken naar de Zeeuwse kust. Het liefst ga ik met de auto. Zoveel mogelijk eigen spulletjes mee, de kindjes achterin, een muziekje op en gaan met die banaan. Eigenlijk is de vakantie voor mij op dat moment al begonnen. 

4. In geval van nood is een auto ook wel erg fijn. Mijn vader is laatst ongelukkig gevallen en moest foto’s laten maken in het ziekenhuis. Nu is hij eigenwijs gewoon in zijn eigen auto gestapt, maar ik had hem met alle liefde willen brengen. Dat mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten een aangepaste auto kopen snap ik trouwens helemaal. Een vriend vertelde me laatst hoe omslachtig het reizen met het ov is als je in een rolstoel zit. Hij is blij dat hij een rolstolauto voor de deur heeft staan waarmee hij niet afhankelijk is van anderen om ergens te komen.

5. Autorijden is leuk. Dat ik dit ooit in een blog zou schrijven had ik een paar jaar geleden echt niet gedacht. Ik had namelijk serieuze rijangst en liet als het even kon iemand anders voor me rijden. Daar werd die angst natuurlijk niet minder, maar alleen maar groter van en ik was bijna op het punt dat ik alleen nog maar kleine stukjes in de stad durfde te rijden. Tot ik er alleen voor kwam te staan en ik wel móest. Het is eigenlijk mijn redding geweest. Want ik haal er nu dus zelfs plezier uit! Lekker touren, genieten van de omgeving, ergens stoppen om wat te eten en drinken en weer door. Mij maak je tegenwoordig echt heel blij met een roadtrip.

Vind jij een auto onmisbaar? Wat is voor jou de belangrijkste reden dat je er een voor de deur hebt staan? 

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.