PERSOONLIJK

5 redenen waarom ik stiekem een huismus ben

1 mei 2018

De mensen om mij heen verbazen zich er weleens over hoeveel ik nog zelf onderneem sinds ik kinderen heb. Sommige van mijn vrienden die (nog) geen kinderen hebben, vinden dat zelfs een geruststellend idee. En inderdaad, ik vind het nog steeds heel leuk om er lekker op uit te gaan en dingen voor mezelf en met vrienden buiten de deur te doen. Maar wist je dat ik stiekem eigenlijk ook best wel een huismus ben?

1 Ik kan enorm genieten van een avondje alleen voor de tv – Mijn eerste reactie als M in de avond plannen buiten de deur heeft is meestal ‘hè, wat ongezellig’. Maar is het eenmaal zover en lig ik op de bank met een flinke kop thee en een reep chocolade binnen handbereik, dan vind ik het meer dan prima. Met iets leuks op tv, een goed boek of mijn laptop op schoot kom ik de avond wel door!

2 Het liefst plan ik mijn weekenden niet compleet vol – Leuke dingen doen vind ik heerlijk. Begrijp me niet verkeerd. Maar van een compleet volgepland weekend word ik dan weer niet zo vrolijk. Laatst hadden we een keer een compleet lege agenda in het weekend en dat was zó fijn! Het betekent niet dat we dat weekend niets gaan doen, maar de vrijheid hebben om thuis te blijven als we daar zin in hebben of juist op pad te gaan als we spontaan iets bedenken is wat het zo fijn maakt. Als we een vol weekend hebben ben ik steeds bezig met hoe laat we ook alweer waar moeten zijn en dat voelt toch stukken minder ontspannen.

3 Ik hou van de rust als ik thuiswerk – In mijn voorgaande banen vond ik het altijd heel leuk om collega’s om me heen te hebben. En nog steeds is dat iets waar ik weleens met weemoed aan terugdenk. Maar… ik kan echt prima een hele dag in mijn eentje thuis aan het werk zijn zonder gezelschap om me heen te missen. Met een muziekje aan kan ik super productief en helemaal in mijn element zijn. Om tijdens het avondeten weer fijn te kunnen kletsen met M natuurlijk.

4 Ik ben graag bezig met de inrichting van de woonkamer – Het huis nog gezelliger, nog meer als een thuis maken, daar ben ik eigenlijk altijd wel mee bezig. Voor mijn gevoel is een huis nooit ‘af’. Er is altijd wel iets wat ik wil aanpakken of veranderen. En als het dan wordt zoals ik het in mijn hoofd had geeft dat heel veel voldoening. Ik struin ook graag Pinterest af of blader in de VT Wonen om wooninspiratie op te doen.

5 Hoe heerlijk ik het ook vind om op vakantie te gaan, er gaat uiteindelijk toch niets boven thuiskomen – Ik hou echt van op vakantie gaan. Het liefst meerdere keren per jaar. Er echt even uit zijn vind ik heerlijk en ik kijk alweer enorm uit naar onze volgende vakantie. Maar iets wat ik altijd toch wel mis als ik op vakantie ben is mijn eigen bed. En toch ook wel mijn eigen bank. En dus zijn dat toch altijd wel de dingen waar ik altijd heel blij van word als we weer thuis zijn.

Herken jij je in deze punten? Vind jij jezelf stiekem ook best een huismus?

Afbeelding huismus is afkomstig van Shutterstock.

3 Comments

 • Reply Nicole Orriëns 1 mei 2018 at 10:45

  Ja, ik ben denk ik zeker wel een huismus. Ik ben het liefst thuis en ga dan ook echt nooit op vakantie.

 • Reply Darina 1 mei 2018 at 14:21

  Herkenbaar, ook al hou ik erg op vakantie gaan, thuiskomen is altijd weer fijn.

 • Reply Lodi 1 mei 2018 at 14:29

  Ik ben absoluut een huismus en gelukkig heeft de man dit ook, wij hoeven niet zo nodig altijd maar weg en op stap te zijn. Plannen weekenden het liefst ook niet vol om gewoon lekker thuis te zijn. Behalve vakanties en reizen, dat kunnen we niet genoeg doen, als we maar met zijn vieren zijn,i s alles goed, dus toch wel een beetje een huismus ook op vakantie 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.