PERSOONLIJK

3 x voordelig online shoppen *

8 februari 2019
pakketbezorger bezorgt een pakketje aan de deur

Er is altijd een min of meer vast rijtje winkels dat ik af ga tijdens het online shoppen. Zat ik een paar jaar geleden nog een beetje in de knoop met de stijl die bij mij (en mijn leeftijd) past, weet ik inmiddels goed wat ik mooi vind en wat niet. Dat heb ik deels te danken aan de workshop van Yolande Avé en aan de kleuranalyse die ik heb laten uitvoeren. Ik weet ook waar ik die kleding dan het liefst koop. Tegenwoordig ga ik sneller voor items van goede kwaliteit die wat duurder zijn. Om het toch leuk te houden heb ik een drietal manieren ontdekt waarmee je voordelig shopt, zonder dat je hoeft te kiezen voor goedkopere kleding van een ander merk. Klinkt goed, toch?

Vergelijken

Allereerst houd ik er rekening mee dat verschillende shops dezelfde merken verkopen. Zie ik ergens een mooi kledingstuk van merk X, dan kijk ik altijd even of ik het ergens anders misschien voordeliger kan scoren. Daarbij let ik natuurlijk wel op of er verzendkosten worden gerekend of niet. Soms lijkt het namelijk of je goedkoper uit bent, maar wordt dat verschil door de verzendkosten teniet gedaan. Even koppie erbij houden dus.

Als ik een item snel in huis wil hebben ben ik trouwens wel bereid eventuele verzendkosten of een iets hogere prijs voor lief te nemen. Maar heb ik het niet per se over een paar dagen nodig, dan wacht ik er met plezier langer op als dat me minder geld kost. Soms is er een bepaald drempelbedrag waarboven de verzending gratis is. Als ik daar net niet aan kom, kijk ik altijd even of iemand anders binnen ons gezin nog iets nodig heeft wat ik erbij kan bestellen zodat ik de drempel wel haal.

Cashback

Tot voor kort had ik nog nooit van het fenomeen ‘cashback’ gehoord. Mijn moeder wel. Die vertelde me laatst dat ze in de supermarkt weleens producten koopt waar ze dan vervolgens het aankoopbedrag van teruggestort krijgt door het bonnetje op te sturen of in te scannen. Voor het voordelig online shoppen van kleding (maar ook tal van andere producten) via cashback is er Shopkorting.nl. Bij aangesloten online shops ontvang je als lid een exclusieve korting. Aanmelden is gratis en zo gepiept. Je selecteert binnen de website eenvoudig de categorie waarin je wilt shoppen, bijvoorbeeld kleding en accessoires, en ziet dan alle shops die binnen die categorie vallen onder elkaar staan. Zo ontvang je bij een winkel als Wehkamp korting op je aankopen. Aan de rechterkant zie je de hoogte van de korting die je bij de betreffende shop ontvangt.

Uitverkoop

Zo halverwege een seizoen begint meestal de uitverkoop. Aangezien het weer dan meestal nog perfect passend is voor de kleding die dan extra voordelig is, kun je dus prima items in de sale kopen die je direct kunt dragen. En voor volgend jaar heb je ze dan alvast in de kast hangen. Let er trouwens ook op dat niet alle winkels tegelijkertijd uitverkoop houden. Soms kom ik een item tegen dat bij de ene webshop al met korting te koop is, terwijl het in de andere shop gewoon nog voor de oorspronkelijke prijs verkocht wordt. Ook hier is vergelijken dus weer belangrijk om te voorkomen dat je onnodig teveel betaalt.

Heb jij nog een goede tip voor voordelig online shoppen?

Afbeelding pakketbezorger afkomstig van Shutterstock.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.