PERSOONLIJK TAGS

25 levensvragen beantwoord!

17 oktober 2016

levensvragen

3FM DJ Roosmarijn beantwoordde op haar 36e verjaardag 25 levensvragen. Inmiddels is die vragenlijst als tag door bloggersland getrokken, ik zag ‘m voor het laatst bij Kelly, en leek het mij leuk om me er ook eens aan te wagen. Dus wil je weten naar wie ik voor het laatst geappt heb, wat mijn favoriete dag van het jaar is én wat de belangrijkste levensles is die ik tot nu toe heb geleerd dan zou ik maar snel verder lezen.

Hoe ziet de homescreen van je telefoon eruit?

Lekker cheesy: een foto van mijn gezinnetje. Gemaakt tijdens de zwangerschapsshoot door lieve blogvriendin Nicole. In feite staan we er dus met z’n vieren op, al zit babyboy nog lekker in de buik van mama. Ik vind het zo’n vrolijke, gezellige foto!

img_2919

Je gaat naar een kroeg/café; wat bestel je?

Tja, momenteel is dat een beetje saai… Een cappuccino of een kopje thee als ik op wil warmen. En als ik meer zin heb in iets fris dan is dat vaak bitter lemon of ijsthee. Maarrr als ik niet zwanger ben dan wil ik best weleens een wijntje of een biertje (of twee, drie, vier) bestellen hoor. Proost!

Welk woord gebruik je echt té vaak?

Nou ‘ECHT?’ is er sowieso eentje. Dat is zo’n beetje mijn standaard reactie als iemand iets vertelt waar ik van sta te kijken. Heel irritant om je van bewust te zijn overigens… En eentje waar ik ook niet bepaald trots op ben is ‘super’. Ik probeer te minderen, maar dat is gewoon SUPER moeilijk.

Wat is je favoriete film?

Ik zou zo een heel blik guilty pleasure romcoms kunnen opentrekken. Zo kijk ik elk jaar rond kerst Love Actually en vind ik films als Notting Hill en Bridget Jones heerlijk wegkijken. Maar als we het dan hebben over de kwalitatief goede films behoren The Green Mile, Amélie, American Beauty, A Beautiful Mind en Intouchables tot mijn favorieten. Ik vind filmhuisfilms sowieso vaak beter en leuker dan de grote Hollywoodknallers.

Wat is je guilty pleasure op het gebied van televisie?

Het is nu niet op tv, maar ik kan echt genieten van een aflevering Boer Zoekt Vrouw. De kneuterigheid en onhandigheid van die boeren… Heerlijk! Verder kijk ik vrij weinig ‘gewone’ televisie. O ja, ‘Ik Vertrek’ vind ik ook erg leuk om te kijken. Van die mensen die veel te slecht voorbereid naar een vervallen boerderij in the middle of nowhere verhuizen en er dan ofwel toch nog iets van weten te maken, of na een jaar gewoon weer terug zijn in Nederland.

Wat is het laatste liedje dat je hebt geluisterd?

Dat was vanmorgen en dat was een kinderliedje! Lise mocht kiezen welke CD er opgezet werd en zij koos er eentje met kinderliedjes. Ik denk dat ‘Hansje Pansje Kevertje’ het laatste liedje is dat we luisterden voordat we (met name M en ik) er genoeg van hadden.

Naar wie was je laatste appje?

Naar M, die op dat moment boodschappen aan het doen was en moest weten of we nog pijnboompitten in huis hadden. Ik vroeg of hij ze uiteindelijk gevonden had, want in eerste instantie lukte dat niet.

Wat was je eerste e-mailadres?

Volgens mij was ik 15 en was het zoiets als monique_15@hotmail.com. Niet erg origineel, maar ook niet om me heel erg voor te schamen. Al bedacht ik me later pas dat het niet zo’n heel handig e-mailadres was om jaren achter elkaar te blijven gebruiken. Haha!

Waar kun je je enorm aan ergeren?

Mensen die alleen maar kunnen klagen en zelf niets doen om dat wat ze zo dwars zit te veranderen. Terwijl ik in die gevallen vaak honderd mogelijkheden zie van dingen die ik zelf zou doen om het probleem op te lossen. In de psychologie noem je dat mensen met een ‘externe attributiestijl’. Zo zit ik zelf juist helemaal niet in elkaar en dat maakt waarschijnlijk dat het juist mijn ‘allergie’ is bij een ander.

Ik kan me ook enorm ergeren aan taalfouten. Nu ben ik zelf absoluut niet heilig en sluipt er hier en daar vast weleens een foutje tussendoor, maar als ik dingen lees als: ‘ik wordt’, ‘me moeder’ of ‘veel groter als’, dan gaan mijn nekharen toch wel overeind staan.

Wat is je meest awkward moment ooit?

Dat zijn er vast heel veel, maar ik kan er nu natuurlijk niet op komen. Een van de laatste awkward momenten is in elk geval toen ik in een boekwinkel het boek De spin die veel scheetjes laat zocht en het niet kon vinden. Het was een cadeautje en ik wist niet goed wat ik anders moest kopen, dus ben ik toch maar naar een verkoper gelopen. In plaats van de titel hardop uit te spreken had ik het boek op Bol.com opgezocht en liet ik het op mijn telefoon zien. Awkward!

Wat is je favoriete dag van het jaar?

Mijn verjaardag op 5 maart! Ik weet dat veel mensen er niks mee hebben hun verjaardag te vieren, maar ik voel me die dag toch altijd net wat specialer dan andere dagen. En alle felicitaties die binnenkomen dragen daar natuurlijk ook aan bij. Sinds Lise er is, is haar verjaardag op 19 november ook een van mijn favoriete dagen van het jaar geworden omdat ik haar dan zo zie genieten van de aandacht, de taart en de cadeautjes.

Wat is je favoriete emoji?

Dat is zonder twijfel dit exemplaar:

emoji

Katten of honden?

Ik vind mezelf eigenlijk niet typisch een honden- of kattenmens. Maar als ik dan moet kiezen dan ga ik toch voor honden. Mijn ouders hebben een hondje en als ik zelf zou moeten kiezen een kat of hond als huisdier te nemen dan zou ik zeker voor de hond gaan. Hoewel katten volgens mij heel knuffelig en gezellig kunnen zijn vind ik ze ook altijd wat geniepigs hebben (sorry kattenliefhebbers!).

Utrecht of Amsterdam?

Zeker weten Utrecht. Hoewel ik Amsterdam best leuk vind zo af en toe, vind ik het ook altijd een grote toeristenmassa. Utrecht is wat dat betreft net wat kleiner, gezelliger en in mijn ogen ‘meer Nederlands’. Hoewel ik er nu ook weer niet zou willen wonen. Ja voor de blogevents die negen van de tien keer in de Randstad georganiseerd worden zou het handig zijn, maar ik heb het hier in Eindhoven prima naar mijn zin!

Koffie of thee?

Koffie! Hoewel ik weet dat het niet zo gezond is. Tegen de geur van koffie in de ochtend kan wat mij betreft niets op en ook ’s avonds met een stukje chocolade erbij vind ik het heerlijk. Maar ik probeer wel maat te houden en door de dag heen vooral (groene) thee en water te drinken.

Serie of film?

Films vind ik erg leuk maar zijn meestal zo’n lange zit. En halverwege stoppen om de volgende dag verder te gaan doe ik dan meestal ook niet. Het fijne van een serie vind ik dat je na een aflevering kunt besluiten te stoppen met kijken, of juist lekker door te gaan. Lang leve binge watchen! Ik ben trouwens wel weer op zoek naar series die de moeite waard zijn om te volgen. Ik kijk nu eigenlijk alleen Gilmore Girls, maar vind het ook leuk om samen met M helemaal in een serie te zitten. Tips zijn dus welkom!

Engeland of Amerika?

Van die twee is Engeland het enige land waar ik ooit geweest ben, dus dan zou het automatisch die moeten worden. Toch denk ik dat ik Amerika erg tof vind. Het is mijn stiekeme wens ooit nog naar New York te gaan, maar mijn vliegangst heeft me daar tot nu toe van weerhouden. Hopelijk komt het er ooit alsnog van!

Vlees of vis?

Een stukje vlees op z’n tijd vind ik lekker, maar ik ben toch meer van de vis. Zeker als ik uit eten ga is dat wat ik negen van de tien keer bestel. Thuis probeer ik vlees en vis af te wisselen, maar bij vlees komt het hier toch vooral neer op gehakt of kipfilet (wat dan technisch gezien weer geen vlees maar gevogelte is…).

Drank of drugs?

Ik heb niks met drugs en hoop dat ook nooit te krijgen. Een drankje op z’n tijd vind ik wel lekker (maar nu natuurlijk even niet). Zeker bij het eten en ook als er een feestje is. Al ben ik geen grote drinker hoor. Ik zit altijd vrij snel aan m’n tax en stap dan over op water of een frisje.

Spice Girls of Backstreet Boys?

Volgens mij ben ik van beide ‘fan’ geweest vroeger, maar als ik dan toch moet kiezen ga ik voor de Spice Girls. Dat blijven toch lekkere nummers om mee mee te blèren op zo’n fout 90’s feestje.

Bert of Ernie?

Bert, omdat ‘ie altijd zo lekker chagrijnig is en een fascinatie heeft voor duiven. Geweldig hoe hij zich altijd door die blije Ernie op stang laat jagen.

Buurman of Buurman?

Dit vind ik maar een lastig dilemma… Bovendien ken ik die serie helemaal niet goed. Nou laat ik dan maar voor Buurman gaan.

Sesamstraat of Villa Achterwerk?

Sesamstraat. Ik heb beide gekeken vroeger, maar Sesamstraat haalt toch net wat meer dat nostalgische gevoel bij me naar boven.

Meest random feitje over jezelf?

Ik ben een enorme controlfreak. Soms is dat fijn, maar vaak ook iets minder. Het is waarschijnlijk ook een van de oorzaken van mijn vliegangst en de reden waarom ik altijd mee zit op te letten als ik op de passagiersstoel in een auto zit. Soms zou ik best willen dat ik de dingen wat meer los kon laten. Ze gewoon over me heen laten komen. Maar tot nu lukt dat nog niet zo erg.

Belangrijkste levensles die je tot nu toe hebt geleerd?

Sinds ik moeder ben, ben ik me veel bewuster van alle kleine dingen die het leven mooi maken. De veranderende seizoenen, een lekker gerecht op tafel zetten, een keer echt tijd hebben voor jezelf. Dingen waar ik eerder niet zo bij stil stond. Wat ik daardoor geleerd heb is te waarderen wat je wel hebt in plaats van altijd te streven naar wat je niet hebt. En dat betekent niet dat je stil moet staan en geen dromen mag hebben, maar ik denk dat er teveel mensen zijn die veel te gejaagd leven en daardoor al het moois om zich heen missen. En dat is zonde!

Wat is de belangrijkste levensles die jij tot nu toe hebt geleerd?

4 Comments

 • Reply Nicole 17 oktober 2016 at 09:31

  Een hele goede en belangrijke levensles. En die emoticon is ook mijn favoriet!

 • Reply Lieke -Life As Lieke 17 oktober 2016 at 10:48

  Wat een leuke antwoorden heb je gegeven! En hier nog een control freak hoor 😉 Genieten van de kleine dingen is superfijn 🙂

 • Reply Jessica 17 oktober 2016 at 17:18

  Die emoticon staat bij mij ook hoog in de favorieten! haha

 • Reply Jodi - liefthuis 17 oktober 2016 at 18:12

  Jaaaa di heerlijk onhandige boeren. Love it

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.