PERSOONLIJK

25 food vragen beantwoord

16 maart 2019

Als er iets is waar je me voor wakker kunt maken, dan is het eten. Toen Papablogger Rob de vraag stelde naar wie hij zijn lijstje met 25 vragen over eten mocht doorsturen, twijfelde ik geen moment. En zie hier het resultaat: mijn antwoorden op de 25 food vragen tag. Vers van de pers! De tag is trouwens al in 2014 bedacht door Uit Pauline’s Keuken. Tof dat hij nog steeds rond gaat!

Wat is je favoriete ontbijt?

Als ik er de tijd voor kan nemen vind ik ontbijten heerlijk. Mijn lievelingsontbijt bestaat sowieso uit een croissant, een gekookt ei, een lekkere cappuccino, vers fruit… Ik hou van hotels waar ik dit allemaal bij elkaar kan verzamelen. Dan kan ik zoveel eten dat ik tot het eind van de middag verzadigd ben.

Hoe drink jij je koffie?

Geloof het of niet: meestal zwart! Ik heb mezelf dat aangeleerd, omdat ik sowieso niet teveel suiker wil nemen (en dat dan liever in de vorm van chocolade binnenkrijg dan in de koffie) en ook niet altijd melk in mijn koffie wil. Ik vind cappuccino’s en latte macchiato’s heerlijk, maar dat zijn voor mij wel echt ‘verwenkoffies’ die ik niet elke dag drink.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Carpaccio, of tonijnsalade, of gerookte zalm. Je begrijpt dat ik het zwaar had toen ik zwanger was… Een broodje met warme (pittige) kip of beenham vind ik op z’n tijd ook heerlijk trouwens.

Soep of salade?

Oeh dit is een lastige… In de winter zou ik zeer zeker voor soep gaan, maar als het warmer is ben ik juist dol op salades. Ik kan dus eigenlijk niet kiezen! Soep vind ik trouwens alleen lekker als ‘ie vers is en zelfgemaakt. Met lekker veel groente erin en een stokbroodje erbij!

Wat is je favoriete kookboek?

Een paar jaar geleden haalde ik nog best regelmatig recepten uit kookboeken. Tegenwoordig eigenlijk zelden meer. Er is een aantal gerechten dat ik zonder recept kan maken. Voor kookinspiratie kijk ik de laatste tijd het liefst op de blogs van Chickslovefood en Francescakookt.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Poeh, lastig… Ik kan mijn chocolade eigenlijk niet missen. Maar ik ga toch voor nooit meer zoet, want uiteindelijk vind ik van de hartige kant veel en veel meer dingen lekker. Maar goed, eigenlijk is dit natuurlijk een duivels dilemma. Gelukkig hoef ik niet écht te kiezen!

Welke keuken (land) is je favoriet?

Dat zijn er sowieso meerdere. Italiaans is al zolang ik me kan herinneren een van mijn favoriete keukens. Dan is er de Mexicaanse keuken waar ik dol op ben en de Japanse (sushi met name) vind ik ook heerlijk! Maar eigenlijk denk ik dat ik van zo’n beetje alle keukens wel een favoriet gerecht kan bedenken. Ik vind gewoon heel veel verschillende dingen lekker.

Wat is je favo foodfilm?

Ik kan, op ‘Ratatouille’ en ‘Het regent gehaktballen’ na, serieus geen foodfilm bedenken! Ik eet het liever op dan dat ik er een film over kijk. Dat lijkt me duidelijk. Trouwens, die docu over Mc Donald’s, Supersize Me, vond ik wel heel boeiend. Telt dat ook als foodfilm?

Wat is je ultieme guilty pleasure?

Het ging net over hartig en zoet hè? Nou ik heb dus een echte guilty pleasure die die twee heel mooi samenbrengt. Men neme een bakje chips en een reep chocola. Afwisselend het zoute van de chips en het zoete van de chocola proeven vind ik zó heerlijk. Dat verklaart waarschijnlijk ook waarom ik de combi karamel-zeezout zo lekker vind. Nee, gezond is het niet en ik doe het ook echt niet elke dag, maar zo nu en dan… Ssst, niet doorvertellen hoor!

Wie is je grootste inspiratiebron?

Poeh, lastig! Ik haal mijn inspiratie overal en nergens vandaan. Soms ontdek ik iets in een restaurant, of ik kom een recept tegen in de supermarkt of op een blog… Wie mijn grootste inspiratiebron is zou ik dus niet durven zeggen.

Thuis koken of uit eten gaan?

Voordat de kinderen er waren vond ik het best leuk om wat uitgebreider te koken. Ik wil ze er niet de ‘schuld’ van geven dat mijn kookkunsten sindsdien erg vereenvoudigd zijn, maar het is wel een logisch gevolg. Daarom geniet ik er nu extra van als ik een keer buiten de deur eet. Dus ja, doe mij die maar!

High end of low profile?

Dat ligt helemaal aan de gelegenheid. Ik kan het geweldig vinden om naar een wat luxueuzer restaurant te gaan met een heel verfijnde kaart en gerechten die qua smaak perfect in balans zijn. Maar op een ander moment maak je me net zo blij met een goede hamburger of lekkere sushi. Het hangt dus echt van het moment af waar de voorkeur naar uit gaat.

Wat is je lievelingsrestaurant?

Restaurant ONS in Eindhoven was heel lang mijn favoriet, maar dat bestaat helaas niet meer. Eerder genoemd Japans restaurant Kyoto is nu zeker een van mijn favorieten. Bij De Burger in Eindhoven kun je heel goede hamburgers eten en Tortillas blijf ik ook heerlijk vinden voor een Mexicaanse hap. Bij Plein 4 kun je trouwens ook prima eten en je kunt er gezellig nog een drankje aan vast plakken.

Boodschappen doe ik bij…

Albert Heijn en Lidl. Die zitten hier het dichtst bij, dus het is vooral uit praktisch oogpunt. Brood wil ik ook nog weleens bij de bakker halen, maar meestal komt het erop neer dat het sneller is om alles bij één (of hooguit twee) winkel(s) te halen en kies ik daar dus voor.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is…

De sushi in het restaurant onderin het Okura hotel. Die was niet te doen zo lekker. Maar ik heb bijvoorbeeld ook eens belachelijk lekkere hotdogs gegeten in een restaurant in Zeeland. Of mosselen op het strand… Ik kan wederom niet kiezen geloof ik.

Wat is je favo cocktail?

Jeetje wat lastig! Ik wilde Cosmopolitan zeggen, maar een Mojito vind ik ook heerlijk. Laat ik maar voor die laatste gaan dan. Hoewel ik bij cocktails ook altijd wel van het proberen van nieuwe dingen ben. In Antwerpen zit een bar waar je de meest geweldige cocktails kunt proeven. En nu heb ik dus zin in een cocktail!

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?

Die Heston ken ik nog van het televisieprogramma Masterchef en vind ik niet bijster interessant (sorry, Heston). George Clooney daarentegen kan me wel bekoren. Daar zou ik weleens een beschuitje, eh… kopje koffie mee willen drinken.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Smaakmakers! Peper, zout, kruiden… Sinds ik nog maar nauwelijks met pakjes en zakjes kook, heb ik die dingen echt wel nodig om het eten op smaak te brengen. En verder zijn goede pannen en messen een must in de keuken vind ik.

Mijn favo snack is…

De Crispy Chicken burger van de Mac! Of een frikandel speciaal, al eet ik die eigenlijk nooit. Bitterballen en kroketten vind ik ook heerlijk trouwens. Oh, ik moet echt kiezen? Nou doe dan die Crispy Chicken maar. Jammie.

Wat zit er op jouw pizza?

Tomatensaus, kaas, paprika, tomaat, parmaham en rucola. Zoiets. Niet teveel poespas maar wel net wat meer dan een kale Margherita.

Wat lust je echt niet?

Dit is een hele lastige. Want ik lust serieus nagenoeg alles. Iets dat ik als kind enorm smerig vind en nu nog weiger te eten is pap. Rijstepap, havermoutpap, het maakt uit welke variant pap want ik vind ze allemaal smerig. Gelukkig kun je heel goed leven zonder pap. Maar verder? Ja ik ben geen fan van dat ouderwetse draadjesvlees en gekookte aardappelen met jus. Ik zou het best eten als ik het voorgeschoteld krijg, maar lekker is anders.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is…

Geen dingen als stierenballen of koeienogen hoor. Daar pas ik voor. Maar ik heb bijvoorbeeld wel bloedworst gegeten. Vrij regelmatig zelfs als kind. En ik vond het nog lekker ook. Escargots is ook zoiets. Die zou ik nu ook nog best kunnen eten denk ik, maar ik weet dat er mensen zijn die er van gruwelen. Verder kan ik me zo geen wereldschokkende gerechten voor de geest halen.

Wat staat er op je food bucket list?

Toch wel weer eens wat meer nieuwe recepten uitproberen. En keukens die mij nog redelijk onbekend zijn. Een culinaire reis door Italië of zo, lijkt me ook wel wat. En de kinderen zoveel mogelijk laten proeven en ontdekken. Zo geef ik ze hopelijk de liefde voor (lekker en gezond) eten mee.

Ik kan niet leven zonder…

Koffie en speciaalbier. Haha, grapje natuurlijk maar ik zou het wel heel heel erg vinden als ik die twee nooit meer zou mogen of kunnen drinken. Chocolade is er nog zo een. Maar als we het over koken hebben kan ik echt niet zonder olijfolie, peper en zout. Dat zijn toch de dingen die een gerecht smaak geven (en zorgen dat niet alles aan de pan blijft plakken).

Zo, dat was ‘m! We zijn een dikke 1500 woorden verder, dus RESPECT als je alles tot dit punt hebt gelezen. Ik vind deze tag echt geknipt voor #vreetzakforlife Bregje van Breg Blogt en ben ook wel benieuwd hoe Charlotte van Aukjes wereld deze 25 vragen beantwoordt. Ik nodig hen daarom bij deze van harte uit de tag van me over te nemen. Succes dames!

Wat is jouw ultieme guilty pleasure als het om eten (of drinken) gaat?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.