PERSOONLIJK ZWANGERSCHAP ZWANGERSCHAP VAN WEEK TOT WEEK

17 & 18 weken zwanger

16 juli 2013

Hoe ver ben ik?

18 weken en twee dagen vandaag. Ik heb besloten de 17 en 18 weken in één blogpost en video samen te vatten, omdat het me op vakantie helaas niet is gelukt een tweede video op te nemen.

Totale gewichtstoename

Tja, het was te verwachten dat er wat bij gekomen zou zijn na de vakantie. In totaal ben ik nu 7 kilo aangekomen, maar ik ga er even vanuit dat die ‘vakantiekilo’s’ niet zullen blijven plakken nu ik weer gezond(er) eet en ga sporten. Maar hoe dan ook, ik maak me er niet al te druk over. Zolang ik niet overdrijf en me goed blijf voelen vind ik het prima.

Zwangerschapskleding?

Ik draag alleen nog maar zwangerschapsbroeken, omdat mijn normale broeken echt niet fijn meer zitten. Twee korte broekjes zitten wat ruimer en heb ik op vakantie nog wel kunnen dragen. Ook jurkjes vind ik nu fijn, zeker met het warme weer! Ik heb op vakantie ook een aantal zwangerschapsshirts gekocht. Een ervan heb ik ook al gedragen en hoewel ik daarin nog wat ruimte over heb, vind ik het toch al heel leuk staan (en fijn zitten, niet te vergeten).

Zwangerschapsstriemen?

Nog niet gelukkig! Ik blijf gewoon smeren met de buikbalsem van Zwitsal en hoop dat ze dan nog heel lang wegblijven. Of gewoon helemaal niet de kop opsteken natuurlijk! Waar ik op vakantie wel last van heb gekregen is een erg droge huid op mijn buik na het douchen. Als ik me niet meteen insmeerde ging het er enorm droog uitzien en jeuken. Ik ben dus maar extra goed gaan smeren, eerst met after sun en daarna nog met de buikbalsem.

Slaap

Slapen op mijn zij gaat prima. Na een paar nachtjes wennen heb ik ook in de caravan goed geslapen. Wel ben ik blij dat ik nu weer in mijn eigen bed kan slapen. Dat blijft, zeker nu, toch het fijnst. Nog steeds moet ik er ’s nachts een keer uit om te plassen, maar daarna slaap ik meteen weer verder.

Favoriete moment deze week

Het ultieme favoriete moment van de afgelopen weken was toch wel dat ik nu zeker weet dat ik de baby voel bewegen. Waar ik voorheen nog weleens dacht dat het mijn darmen waren die rommelden, voel ik nu duidelijker de ‘plopjes’ en ook vaak aan dezelfde kant. Het kan gewoon niet anders of dat is onze kleine. Zelfs M zegt het vanaf de buitenkant al gevoeld te hebben. Zo bijzonder!

Mis ik iets?

Ik heb op vakantie voor het eerst alcoholvrij bier gedronken en dat smaakte me best goed! Verder beleef ik genoeg plezier aan de dingen die nog wel gewoon mogen, waardoor ik die paar ‘verboden’ dingen totaal niet mis.

Beweging

JA! Zie favoriete moment hierboven.

Eten en drinken

Weinig bijzonderheden te melden. Alleen dat ik sneller honger heb. Niet gewoon trek, maar echt een rommelende maag. Dat betekent dus om de 2 a 3 uur in elk geval iets eten, dan voel ik me ook niet zo snel slap. Dit is trouwens ook het advies van de verloskundige, omdat uit mijn bloedtest bleek dat mijn bloedsuiker aan de lage kant was.

Sekse

Over precies 1 week hebben we de 20-wekenecho. Ik kan haast niet wachten! We hopen dan ook het geslacht van de baby te kunnen zien en gaan dat die zondag daarna (bijna een week later) pas bekendmaken aan familie en vrienden. Mijn voorgevoel wisselt nog steeds continu, dus ik ga gewoon afwachten en niet meer gokken 😉

Kwaaltjes

Er zijn de afgelopen twee weken wat nieuwe kwaaltjes bij gekomen. Zo ben ik erachter gekomen dat ik minder makkelijk kan opstaan dan voorheen. Vooral uit een auto komen kost me duidelijk meer moeite. Nu al! Verder ben ik in de eerste week van onze vakantie enorm verkouden geweest. Ik was bang dat het niet snel over zou gaan, omdat je tijdens de zwangerschap over het algemeen een lagere weerstand hebt, maar gelukkig is het toch vrij snel overgegaan en voel ik me nu weer kiplekker. En dit is niet echt een kwaal, maar ik ontdekte vorige week een gelig korstje op mijn tepel. Na wat research blijkt dat het de productie van voormelk, ofwel colostrum, is. Weer een teken dat er van alles gaande is in dat lijf van mij!

Navel in of uit?

In. En dat zal nog wel even zo blijven vermoed ik 😉

Trouwring om of af?

Om! Geen last van vocht vasthouden (nog niet tenminste).

Humeur

Over het algemeen heel vrolijk en blij, behalve als ik moe ben of als dingen niet lukken. Ik merk dat ik duidelijk wat minder stabiel ben dan voor de zwangerschap, maar ook dat hoort erbij!

Ik kijk uit naar:

De 20-wekenecho! Hoewel dat natuurlijk een medische echo is en daarom ook heel spannend, kijk ik er wel naar uit. Het selecteren van leuke namen en nadenken over de babykamer kan daarna echt beginnen en ook daar verheug ik me heel erg op. Verder heb ik komende week een aantal leuke afspraken met vriendinnen staan en heb ik ook wel weer zin om te gaan sporten. Ik ben heel benieuwd hoe dat nu gaat!

Uiteraard heb ik ook weer een nieuwe YouTube-video opgenomen. Bekijk ‘m hieronder!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.