PERSOONLIJK

15 x mijn eerste keer

22 juni 2019

Degenen die mij al jaren volgen, weten inmiddels redelijk wat van mij. Toch deel ik hier niet alles en dat hoeft natuurlijk ook helemaal niet. Wel leek het me leuk eens wat te schrijven over mijn ‘eerste keren’. Wat was bijvoorbeeld de eerste cd single die ik kocht, wanneer en waar ging ik voor het eerst op stap en wie was mijn eerste grote liefde? Ik zet 15 eerste keren op een rij!

Mijn eerste huisdier

Even een wat makkelijker om erin te komen. Mijn eerste huisdier! Daar hoef ik niet lang over na te denken. Mijn beste vriendinnetje van de basisschool had thuis konijnen en daar werd op een gegeven moment een nestje babykonijntjes geboren. Een van die konijntjes mocht bij ons komen woonden. We noemden haar Nijntje. Ze was alleen niet zo lief als haar naam doet vermoeden, want ze kon flink bijten. Na Nijntje volgden hamsters, cavia’s en nog een konijn. Tot we op mijn zeventiende eindelijk een hond kregen. Of beter gezegd: mijn ouders namen de hond van mijn tante over. Het was dus min of meer ‘gewoon zo gelopen’ en niet omdat ik er als kind zo om gezeurd had.

Mijn eerste bijbaantje

Op mijn veertiende solliciteerde ik samen met een vriendin bij C&A. We mochten op duo-sollicitatie en dat was maar goed ook, want ik vond het doodeng. In die tijd mocht je op die leeftijd nog niet in de winkel staan (ik weet eigenlijk niet hoe dat nu zit). Wij werkten dus in het magazijn en dat hield voornamelijk in dat we kleding moesten sorteren zodat het naar de juiste afdeling werd gebracht en voorzien van beveiligingstags. Het werk op zich was niet bijster interessant, maar ik weet nog wel dat we elke vrijdagmiddag moesten werken en dan in het magazijn naar de Top40 konden luisteren. Dat was altijd super gezellig. Toen we wat ouder werden mochten we wel de winkelvloer op. Mijn vriendin op de afdeling Clockhouse en ik op de veel minder leuke damesafdeling.

Mijn eerste grote liefde

Die ontmoette ik bij mijn tweede bijbaantje, bij Albert Heijn. Niet geheel toevallig overigens, want hij was zelfs de reden dat ik er ging werken. Ik had eerder wel vriendjes maar Tom, zo heet hij, was toch wel mijn eerste echte grote liefde. We kregen verkering toen ik 16 was en dat heeft maar liefst zeven jaar geduurd. We hebben veel meegemaakt samen (en veel eerste keren beleefd, zoals je zult begrijpen 😉 ). Achteraf denk ik weleens dat ik wel erg jong aan zo’n lange relatie begon, maar destijds voelde het prima zoals het was. Zoals je weet hield het uiteindelijk toch geen stand en op mijn 23e gingen we uit elkaar.

Mijn eerste cd single

Dat moet bijna wel ‘Ademnood’ van Linda, Roos en Jessica zijn. Tja, je kan je ervoor schamen of gewoon met een glimlach terugdenken aan die tijd. Een ander singletje waarvoor ik naar de Free Record Shop rende was trouwens ‘Hit me baby one more time’ van Britney Spears. En later volgden vele singles van o.a. de Backstreet Boys en de Spice Girls. Heerlijke tijd!

Mijn eerste keer stappen

Mijn ouders waren vrij beschermend. Ik ben de oudste en ook nog eens een meisje, dus ik begrijp ze (nu, althans) wel. In ‘mijn tijd’ mocht je op stap en alcohol drinken zodra je 16 was. Mijn ouders vonden dat een goede leeftijd voor mijn eerste keer op stap, met uiteraard een aantal duidelijke regels. Bij wijze van vuurdoop namen mijn neef en nicht me vlak na mijn zestiende verjaardag mee naar het Stratumseind. Waar ik maar liefst drie biertjes dronk en we bij onder andere café ‘The Blue Parrot’ dansten op de hits van die tijd. Ik kan me die avond nóg voor de geest halen, zoveel indruk maakte hij. Daarna mocht ik volgens mij zo eens in de maand op stap en in het begin echt maar tot twaalf uur of half één. In elk geval leidde die eindtijd tot flink wat discussie thuis, tot ik eindelijk net als mijn vrienden tot een fatsoenlijke half drie of drie uur en later gewoon tot sluit mocht blijven.

Mijn eerste concert

Deze durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen, maar het zou een concert van Twarres in 2001 kunnen zijn. Als ik het me goed herinner ben ik daar toen met mijn broertje naartoe geweest in de 013 in Tilburg. In datzelfde jaar was ook ‘Starmaker’ op televisie. Ook naar dat concert ben ik geweest, samen met twee vriendinnen van de middelbare school. En later ook nog naar een show van K-otic. Geweldige herinneringen heb ik daaraan.

Mijn eerste vakantie naar het buitenland

Ik mocht voor het eerst zelf op vakantie toen ik 17 was. Samen met Tom, dat eerste vriendje dus, ging ik met een bus van Solmar naar Margrat de Mar in Spanje. Ik reken België, Frankrijk en Duitsland trouwens even niet mee, want daar ben ik met mijn ouders vast eerder weleens geweest. Maar dit was dus mijn eerste vakantie op eigen houtje in het buitenland. Zo’n vakantie trekt me trouwens tegenwoordig totaal niet meer, maar toen vond ik het prachtig. Aangezien we als stel daar waren was het geen klassieke ‘zuip-vakantie’, maar een beetje een combi van luieren in de zon, uitstapjes maken, uit eten gaan en een beetje stappen.

Mijn eerste auto

De eerste paar jaar nadat ik mijn rijbewijs had gehaald reed ik eigenlijk alleen in de auto van mijn vader. Pas toen ik ging samenwonen met M kocht ik mijn eerste auto. Een Peugeot 206. Een super fijn autootje, tot ‘ie het halverwege de heenrit naar onze huwelijksreis jammerlijk begaf. Daarna vertrouwde ik hem niet meer, was onze relatie verstoord en moest hij plaatsmaken voor de Opel Corsa waar we tot op de dag van vandaag met plezier in rijden.

Mijn eerste festival

De eerste jaren dat ik uitging was ik nog niet zo van de festivals. Ik denk dat ik voor het eerst naar ‘Lakedance’ ben geweest, op Aqua Best. Het Zeeuwse Concert At Sea was het eerste festival waar ik echt ‘festivalvibes’ heb ervaren en waar ik jaar na jaar weer naar terug wilde. Vorig jaar is het niet gelukt aan kaarten te komen, maar volgende week zijn we er wel bij. Ik kan niet wachten! Ik ben ook twee keer op Pinkpop en Paaspop geweest inmiddels. Beide ook hele leuke festivals, elk met een heel eigen karakter.

Mijn eerste blogpost

Fun fact: doordat ik mijn eerste blogpost opzocht ontdekte ik dat ik deze maand maar liefst tien jaar blog op Moonoloog. Dat is toch wel een feestje waard, niet? Bloggen deed ik eerder trouwens ook al wel, maar op verschillende (gratis) weblogs die ik helaas niet meer terug weet te vinden. De blog over online shoppen die ik in juni 2009 schreef, beschouw ik daarom als mijn eerste blogpost. Toch best bijzonder. En ook een beetje beschamend als ik mijn schrijfstijl van toen kritisch bekijk. Maar tegelijkertijd super tof hoe dit blog van een ‘dagboekje’ is gegroeid tot wat het nu is!

Mijn eerste mobiele telefoon

Volgens mij was het in de tweede klas van de middelbare school dat ik mijn eerste mobiele telefoon kreeg. Ik weet alleen nog dat het er een was van het merk Sagem en dat hij een klepje had. Dat laatste vond ik enorm stoer… Maar ik kan het model helaas nergens terugvinden. Later heb ik een aantal telefoons van Samsung gehad, maar mijn favoriet was toch lange tijd de bekende Nokia 3310. Later heb ik ook nog een Nokia 3410 gehad. Ja, ik heb heel wat mobieltjes versleten voor ik bij de iPhone-serie uitkwam 😉

Welke ‘eerste keer’ herken jij?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.