PERSOONLIJK ZWANGERSCHAP ZWANGERSCHAP VAN WEEK TOT WEEK

15 weken zwanger

25 juni 2013

Hoe ver ben ik?

15 weken! Een mooi getal, vind ik. De 20 weken lijken nu ook al echt dichtbij te komen en de kritieke grens van 12 weken ligt steeds verder achter me. Ik zag op een van mijn zwangerschapsapps dat ik deze week de 100e dag van de zwangerschap gepasseerd ben. Dat klinkt best heel wat, toch?

 

Totale gewichtstoename

De laatste keer dat ik me woog was er 3 ons bij gekomen. Dan zou ik nu dus op ongeveer 5,3 kilo zitten. Ik houd het niet super strak in de gaten, maar wil het wel een beetje binnen de perken houden natuurlijk. Ik las ergens dat je vanaf nu een halve kilo per week mag aankomen. Dan heb ik het deze week dus netjes gedaan!

 

Zwangerschapskleding?

Net als vorige week zou ik nog wel in mijn normale kleding passen. Ik heb mijn broeken nog niet aan gehad met een buikband, maar dat wil ik komende week weleens gaan proberen. Anders is het straks te laat 😉 De zwangerschapsbroeken die ik heb zitten gewoon zo heerlijk dat ik ze steeds maar weer uit de kast pak. Qua bovenkleding heb ik nog steeds normale t-shirts en tops aan en dat gaat prima. Ik merk dat ik steeds dingen kies die wat strakker zitten, zodat je de ronding van mijn -nu nog bescheiden- buikje goed kunt zien.

 

Zwangerschapsstriemen?

Nog niet gelukkig! Ik blijf gewoon smeren met de buikbalsem van Zwitsal en hoop dat ze dan nog heel lang wegblijven. Of gewoon helemaal niet de kop opsteken natuurlijk!

 

Slaap

De afgelopen nachten heb ik niet zo goed geslapen. Nu had dat volgens mij niet zoveel met de zwangerschap te maken, want een nacht was het feest bij de buren, met harde muziek tot een uur of drie/vier. Gisternacht lag ik maar te malen over babynamen, omdat we het daar voor het naar bed gaan over hadden gehad. Misschien niet zo slim, haha.

 

Favoriete moment deze week

Toen ik op een avond met M door de AH liep en er een jongen duidelijk eerst naar mijn gezicht keek en toen naar mijn buik. Ik voelde me zo trots! En een eetdate met een bevriend stel die een kleine hebben van bijna 3 maanden. Ik hield haar vast en bedacht me dat ik er over een half jaartje ook zo bij zou zitten. Hoewel het ergens nog heel onwerkelijk lijkt, begint het toch steeds ‘echter’ te voelen. Uiteraard hebben we de hele avond lekker veel gepraat over zwangerschap en baby’s.

 

Mis ik iets?

Wijn nog steeds wel. Toen die vrienden van ons kwamen eten zaten de mannen aan de wijn en de vrouwen mochten niet. Ik uiteraard omdat ik zwanger ben en mijn vriendin omdat ze borstvoeding geeft. Een ander moeilijk moment was toen we op een zwoele zomeravond nog wat boodschappen gingen doen en er achter ons een man een hele lading Desperados op de band laadde. Daar had ik zin in!

 

Beweging

Ik heb het vermoeden dat ik de baby weer gevoeld heb. Soms lig ik op mijn rug op de bank en voel ik een soort ‘plopje’. Meestal denk ik dan meteen dat het mijn darmen zijn, maar ik heb het de afgelopen week vaker gevoeld ook wanneer mijn darmen gewoon rustig waren. Zeker weten doe ik het nog steeds niet, maar ik vermoed dus wel dat ik iets van beweging heb gevoeld. Hopelijk wordt dat steeds duidelijker!

 

Eten en drinken

Koffie drink ik nog steeds niet, maar verder zijn er eigenlijk weinig bijzonderheden. Ik merk wel dat als ik iets ruik of zie wat ik normaal gesproken al lekker vindt, ik nu de kans loop dat het niet meer uit m’n hoofd gaat en ik het vroeg of laat dus MOET hebben. Zo had ik dat afgelopen week met een broodje Subway. Ik zag er iets over op Youtube en appte M of hij zin had om dat te eten als avondeten. Hij vindt dat heeel lekker, dus hij ging er lekker in mee en een half uur later zaten we aan een flinke Subway Melt. Moet kunnen zo heel af en toe, toch?

 

Sekse

Nog niet bekend uiteraard. Ik had de afgelopen week de neiging veel roze kleding te kiezen. Daaruit leidde ik af dat het dan misschien een meisje zou zijn. Maar een heel sterk gevoel heb ik er niet bij. Gisteravond was ik juist heel fanatiek jongensnamen aan het zoeken. Het zegt dus zo weinig… Over een week of vijf zullen we het weten!

 

Kwaaltjes

Allereerst: dorst! Ik had deze week zo’n ongelooflijke dorst de hele dag door. En dan gelukkig geen behoefte aan zoete drankjes, maar alleen aan water. Dat heb ik dus flink gedronken. Helaas heeft het niet kunnen voorkomen dat ik deze week een aantal keer last kreeg van hoofdpijn. Ook nu weer. Ik heb er nog niets tegen ingenomen en wil eigenlijk proberen dat ook niet te doen. Hoewel paracetamol geen kwaad zou kunnen, lijkt het me toch beter het niet te nemen. Deze week had ik ook echt het gevoel dat mijn baarmoeder meer omhoog is gekomen. Als ik nu plat op mijn rug lig, voel ik een duidelijke harde rand tussen mijn navel en schaambeen. Als ik sta, zie je ook dat het daar het meest naar voren staat. Een teken dat de baby goed groeit! Ik heb ook wat last van bandenpijn, vooral als ik een snelle beweging maak. En vanmorgen toen ik wakker werd had ik kramp in mijn onderbuik. Gelukkig verdween het vrij snel weer, maar het was wel even eng. Laten we hopen dat het gewoon de groeiende baarmoeder is!

 

Navel in of uit?

In. En dat zal nog wel even zo blijven vermoed ik 😉

 

Trouwring om of af?

Om! Geen last van vocht vasthouden (nog niet tenminste).

 

Humeur

Over het algemeen heel vrolijk en blij, behalve als ik moe ben of als dingen niet lukken. Ik merk dat ik duidelijk wat minder stabiel ben dan voor de zwangerschap, maar ook dat hoort erbij!

 

Ik kijk uit naar:

Komende dinsdag, als mijn examen Ontwikkelingspsychologie achter de rug is en ik (hopelijk) met een goed gevoel naar huis ga. Daarna begint de vakantievoorpret en natuurlijk de volgende afspraak bij de verloskundige op 27 juni. Eindelijk gaan we dan weer het hartje horen! En natuurlijk kijk ik uit naar het moment dat we het geslacht weten en we echt kunnen gaan shoppen en nadenken over hoe we de babykamer inrichten. Maar dat duurt nog een paar weekjes…

Uiteraard heb ik ook weer een nieuwe YouTube-video opgenomen. Bekijk ‘m hieronder!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.