PERSOONLIJK

15 dingen waaraan ik me echt kan ergeren

7 april 2018

Ik vind mezelf een vrij positief ingesteld persoon. Ik bekijk alles zoveel mogelijk van de zonnige kant. Mij krijg je niet  snel boos. Maar ik ben ook maar een mens en een mens ergert zich nu eenmaal weleens aan bepaalde dingen. Ik maakte een lijstje van 15 dingen die mij echt kunnen irriteren. Ik ben benieuwd of ze voor jou herkenbaar zijn!

1 Kinderen die je niet laten uitpraten

Lise is een echte kwebbelkont. Heerlijk vind ik het. Dat wordt anders als ik een gesprek met iemand anders probeer te voeren en zij net op dat moment ook mijn aandacht wil. Negeren heeft geen zin, want ze blijft dan ‘Mama! Mama! Mama!’ zeggen. Zucht… Gelukkig snapt ze het inmiddels wel als ik zeg dat ik even in gesprek ben en zo tijd voor haar heb. Scheelt een boel.

2 Techniek die niet meewerkt

Ken je dat? Ben je net lekker aan het tikken op je laptop of iets aan het uitzoeken op je telefoon, kapt het ding ermee. Laatst had mijn laptop een heel vreemde storing. Dacht ik, want toen ik op mijn werkkamer kwam bleek er een stapeltje was op de muis te drukken. Die was draadloos verbonden met de laptop en daarom werkte het dus niet meer zo lekker. En pas geleden hadden we een internetstoring, ook zo fijn. Zeker omdat ik net die dag gepland had om van alles te doen voor mijn blog en ik voor mijn scriptie toch ook de beschikking moet hebben over internet.

3 In het nat gaan staan als je sokken aanhebt

De kinderen gaan meestal gezellig samen in bad. En dat gaat natuurlijk niet zonder gespetter. Meestal heb ik mijn sloffen aan en is er niet zoveel aan de hand, maar als ik even zonder nadenken op mijn sokken de badkamer in loop… Aaargh, wat een ellendig gevoel is dat toch, natte sokken. Gelukkig heb je ze zo uitgetrokken en kun je meteen droge aantrekken, maar toch.

4 Een overvolle prullenbak

Een prullenbak goed vol laten worden voor je hem leegt is één ding, er maar dingen in blijven proppen omdat je geen zin hebt om de vuilniszak eruit te halen is gewoon stom. Kleine moeite om er even een schoon zakje in te hangen toch?

5 Het gevoel niet productief te zijn

20 dingen op mijn to do list en voor ik het weet is het alweer tijd om Lise uit school te gaan halen. Ik streep dingen altijd graag af als ze klaar zijn, dus als ik er dan achterkom dat ik maar een of twee dingen heb kunnen doen in die paar uur tijd geeft me dat altijd zo’n niet productief gevoel! Terwijl ik het grootste deel van de tijd voor mijn gevoel toch echt wel met iets nuttigs bezig ben geweest. Misschien toch maar eens wat minder streng worden voor mezelf.

6 Asociale weggebruikers in het verkeer

Autorijden vind ik best leuk om te doen. Zeker nu ik het bijna dagelijks doe en niet of nauwelijks meer angstig ben. Toch kan ik me enorm ergeren aan medeweggebruikers die denken dat ze meer mogen dan ik. Rechts inhalen bijvoorbeeld, of bumperkleven. En ik laat me bij dat laatste nog opjagen ook. Ik wil het niet, maar het gebeurt wel. Als iedereen een beetje meer rekening met elkaar zou houden op de weg zou het een stuk gezelliger zijn.

7 Als je kind treuzelt terwijl je haast hebt

Je had al lang de deur uit moeten zijn, maar er is iets tussengekomen waardoor je nu enorme haast hebt. Terwijl jij je kind probeert duidelijk te maken dat het echt snel zijn schoenen aan moet trekken omdat jullie anders te laat zijn, lijkt dat juist het tegenovergestelde effect te hebben. Er moet opeens nog een knuffel van boven gehaald worden, of meneer of mevrouw moet last minute toch nog naar de wc…

8 Brutale verkopers

In de stad spreken je ze aan terwijl je snel doorloopt en roept dat je geen tijd hebt. Aan de deur komen ze altijd precies rond het tijdstip dat je ofwel aan het koken bent, ofwel aan het eten. Als je subtiel zegt geen interesse te hebben weten ze daar meestal slim op te antwoorden om je aandacht nog wat langer vast te houden. Nee, ik word er eigenlijk nooit blij van.

9 Vieze pannen in de gootsteen

Meestal ruim ik nog tijdens het koken de meeste vaat al op. Na het eten gaat alles zo snel mogelijk de vaatwasser in. Alleen koekenpannen wassen wij met de hand af. En M en ik zijn dan allebei geneigd (ik geef mezelf hier dus net zo goed de schuld van) die in de gootsteen te zetten met wat water erin onder het mom van ‘dat komt straks wel’. En als straks niet komt dan blijven ze daar dus rustig urenlang staan. Vind ik irritant. Gaan we maar eens aan werken dus.

10 Een leeg schap in de supermarkt

Super uitgebreid koken doe ik vrijwel nooit, maar ik vind het wel leuk om zo af en toe eens een recept uit te proberen. Dat volg ik dan tot op de komma nauwkeurig en ik wil dus ook zeker alle benodigde ingrediënten in huis hebben. Hoe irritant is het dan om er tijdens het boodschappen doen achter te komen dat een van de dingen die je nodig hebt compleet is uitverkocht? Nou, best wel dus.

11 Een kind dat wakker wordt op het moment dat ik wil (gaan) slapen

We mogen echt niet klagen over Quinn zijn slaapritme, maar de laatste tijd wordt hij regelmatig precies op het moment wakker dat wij naar bed willen gaan. Vaak is dat behoorlijk laat en ben ik dus echt moe. Heel af en toe lukt het om hem te laten liggen en valt hij weer in slaap, maar meestal komt het er toch op neer dat we hem uit bed halen en even tot rust laten komen voordat hij weer terug kan en wij ook (eindelijk) kunnen gaan slapen.

12 Vroeg wakker worden als je een keer kan uitslapen

En zíjn de kinderen dan een keer uit logeren en kan ik dus uitslapen zo lang als ik wil, ben ik nog ontzettend vroeg wakker. Uit mezelf! Niet altijd hoor, maar het komt zeker weleens voor en dat vind ik dan toch jammer… Het enige voordeel dat ik kan bedenken is dat je wat meer aan de dag hebt als je op tijd opstaat. Maar dat is het dan ook wel.

13 Zorgvuldig bereide maaltijden die niet worden gewaardeerd

‘Mama, wat eten we vandaag voor warm eten?’, is een vraag die me hier bijna dagelijks gesteld wordt. Als het antwoord dochterlief dan niet helemaal bevalt is het al snel: ‘Oh, dat is bah’. Nou dat zullen we nog weleens zien, denk ik dan. Meestal proeft ze op zijn minst wel een hapje van wat ik maak. Heel soms blijkt ze het dan lekker te vinden en eet ze haar bordje met smaak leeg. Maar vaker blijft het bij die paar hapjes die ze van ons dan toch moet eten. Gelukkig zijn er genoeg dingen waarvan ik sowieso weet dat ze ze lekker vindt, maar het kan niet elke dag feest zijn natuurlijk. Ik probeer het maar niet persoonlijk op te vatten.

14 Als de chocola op is

Wie mij een beetje kent weet dat ik niet zonder chocola kan. Ik durf het best een verslaving te noemen. Elke dag neem ik een stukje, of twee, of drie. Vaak als de kinderen in bed liggen en ik eindelijk op de bank kan ploffen met een kopje koffie of een grote mok thee. Niets fijner dan dat! Nu nemen we wekelijks wel een paar repen chocolade mee als we boodschappen doen, maar het komt weleens voor dat we niet helemaal slim hebben ingekocht en het dus op is. Vreselijk! Eigenlijk zou ik ergens een noodvoorraadje moeten aanleggen 😉

15 Spelfouten

Ik maak ze zelf onbewust ook vast weleens, dus dat is misschien een beetje krom. Maar ik kan me dus echt storen aan spelfouten. Helemaal als ze in officiële teksten staan, vaak nog in gedrukte vorm ook. Had er dan niet even iemand overheen kunnen lezen voor het naar de drukker ging?

Poeh, nou, dit waren ze dan alle 15. Lucht best op om dat zo van je a te schrijven moet ik zeggen! Zijn ze herkenbaar? Waar erger jij je mateloos aan? 

1 reactie

  • Reply Thomas 7 april 2018 at 20:55

    Ik kan me er goed in vinden in het lijstje. Één toevoeging: joggers op het fietspad/weg. Sporten of niet: je bent gewoon een voetganger, hou je aan de regels!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.