OVER MIJ

Wat leuk dat je graag wat meer over mij wilt weten! Ik ben dus Monique en met 1985 als geboortejaar maakt mij dat 30something. Ik ben in 2011 getrouwd met Michiel. Samen hebben we een dochter, Lise, die in november 2013 is geboren en in oktober 2016 maakte zoon Quinn ons een gezin van vier. We wonen in het zuiden des lands, in Eindhoven.

vakantie

mijn man gaat er vandoor

Ik heb na het VWO de opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg afgerond. Daarna heb ik vier jaar als webredacteur gewerkt.

Ik sloeg een andere weg in en besloot opnieuw te gaan studeren. Het werd HBO Toegepaste Psychologie, op afstand via Hogeschool NTI. Momenteel combineer ik de zorg voor de kinderen met mijn studie, die (gelukkig) bijna is afgerond. Ik hoop eind 2017 of begin 2018 mijn diploma in ontvangst te mogen nemen en vervolgens een leuke parttime baan te vinden.

In het beetje vrije tijd dat er overblijft sport ik graag. Ik doe aan XCO en Bodypump op de sportschool. Verder spreek ik graag af met vriendinnen, vind ik het leuk om dingen met mijn gezin te ondernemen, maar hou ik op z’n tijd ook enorm van films en series kijken. Ik lees en schrijf graag en houd van fotograferen en filmen. Verder houd ik van snelle maar gezonde maaltijden koken en ga ik graag uit eten.

moonlise

Alsof dat nog niet genoeg is, heb ik nóg een grote hobby. Je raadt het vast al… Moonoloog is de naam van mijn persoonlijke lifeblog. De naam is ontstaan omdat veel mensen in mijn omgeving mij ‘Moon’ noemen en ik, toen ik pas begon met bloggen, mijn schrijfsels beschouwde als geschreven monologen. Inmiddels is het gelukkig al veel meer een dialoog geworden! 😉 Overigens blog ik al een eeuwigheid. In het begin op weblogs en sinds 2009 op mijn eigen domein. En weet je, het verveelt me nooit en wordt eigenlijk alleen maar leuker!

Je vindt op mijn blog schrijfsels over allerlei onderwerpen, maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze over mij, over mijn leven gaan. Zo schrijf ik over het moederschap, maar ook lifestyle, mode, gezondheid, tripjes, recepten en interieur vind je hier regelmatig terug. Ik vind het trouwens ook heel leuk om video’s te maken voor mijn YouTube-kanaal.

Zo. Ik hoop dat je nu een klein beetje een beeld hebt van het meisje achter dit blog. Ik ben trouwens behoorlijk actief op Facebook, Twitter en Instagram en vind het leuk als je me volgt!

Heb je een vraag, opmerking of suggestie voor mij, dan mag je me altijd een berichtje sturen! Dit kan via mijn contactformulier of je kunt rechtstreeks mailen naar monique@moonoloog.nl. Wil je graag adverteren of samenwerken, klik dan hier!

Nu zou ik het ook wel heel leuk vinden om te weten wie jij bent! Als je wil mag je me dat in een reactie hieronder vertellen. Ik ben benieuwd!

7 Comments

 • Reply Sanne 16 oktober 2014 at 21:04

  Ik vind je super leuk je blog en vooral……….
  Je lieve dochtertje Lise ! Zo schattig!! Xx Sanne Dijkstra.

  • Reply Monique 16 oktober 2014 at 22:29

   Wat lief Sanne, dankjewel!

 • Reply Sharom 8 januari 2015 at 18:41

  Ik vind het ook super leuk om je te volgen en je filmpjes te bekijken 🙂 het is begonnen toen ik al je zwangerschapsvideo’s bekeek in elke week dat ik zelf zwanger was super leuk! En kleine Lise is echt een schatje! Mijn dochtertje is nu 7 maanden. En sinds zij er is volg ik ook je maand updates heel graag 🙂

 • Reply Sharon 19 april 2016 at 13:48

  Ik reageer eigenlijk nooit maar kijk al je vloggs en lees je blog. Ik heb zoveel gehad aan je zwangerschaps video’s elke week weer eentje echt geweldig! Zo keek ik ook elke video als ik weer een week verder was 🙂 En nu je 2e zwangerschap geweldig!! Komen weer leuke video’s en artikels nu al zin in! Blijf vooral zo doorgaan meid 🙂

  • Reply Monique 2 mei 2016 at 16:48

   Wat ontzettend leuk om te lezen Sharon! Dit soort berichtjes maken het bloggen voor mij nog elke dag de moeite waard 🙂 Deze zwangerschap gaat het me waarschijnlijk niet lukken om elke week een video te maken, maar ik ga m’n best doen toch zoveel mogelijk updates te filmen. Nogmaals dankjewel!!

 • Reply Vera 24 juni 2016 at 14:03

  Hoi Monique,

  Mijn zusje sport bij jou en ze raadde me jouw blog aan.
  Ik ben namenlijk voor de eerste keer zwanger en misschien haal ik wel wat l;euek en nuttige informatie uit je blogs.
  Groetjes, Vera (9 weken)

  • Reply moonoloog 25 juni 2016 at 16:01

   Hoi Vera, allereerst: gefeliciteerd met je zwangerschap! Wat leuk om te horen! Welkom op mijn blog 🙂 Ik hoop dat je er wat nuttige informatie uit kunt halen. Via de zoekfunctie rechtsboven kun je ook oudere artikelen makkelijk terugvinden. En wil je dat ik ergens over schrijf, dan hoor ik het ook altijd graag!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.