Over mij

jaaroverzicht

Leuk dat je wat meer over mij wilt weten! Mijn naam is Monique, ik ben geboren in 1985 en woon al mijn hele leven in Eindhoven. In het mooie Brabant, waar de nachten lang zijn en er altijd nog licht is. Ik hou van de stad en het stadse leven. Als je goed naar mijn logo kijkt kun je er, naast de letter M, het gloeidraadje van een ouderwetse gloeilamp in zien. Een symbolische knipoog naar mijn liefde voor Eindhoven als lichtstad. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe toffe plekken en activiteiten in en om de stad en deel ze graag met je. Omdat ik het leuk vind, maar ook omdat ik vind dat het imago van Eindhoven wel een boost kan gebruiken.

Ik ben alleenstaande moeder van een prachtige dochter (‘13), en een geweldige zoon (’16). Ik ben sportief en graag bezig, maar leer steeds beter hoe ik moet ontspannen. Verder ben ik dol op kleding, interieur en koken en doe ik graag leuke dingen met de kinderen. Met name de laatste jaren heb ik geleerd (meer) te genieten van de kleine dingen in het leven. Een wandeling door de natuur, een spelletje met vrienden, of gewoon de glimlach die ik krijg als ik iemand voorrang geef op straat.

Zeeuws meisje

Als ik de Eindhovense drukte wil ontvluchten ga ik het liefst naar de Zeeuwse kust. Mijn liefde voor Zeeland en bovenstaand tussenkopje doen vermoeden dat ik er vandaan kom, maar dat is niet zo. Ik ben een geboren en getogen Eindhovens meisje. Wel ging ik vroeger elke zomer met mijn ouderlijk gezin op vakantie naar Zeeland en dat doe ik met mijn eigen kinderen nog steeds heel graag. Het is mijn droom om er, ooit, een eigen (vakantie)huisje te hebben. Dat lijkt me zo fijn!

Schrijven, schrijven, schrijven

Schrijven is mijn lust en mijn leven. Ik blog al sinds 2009 op dit domein en heb in 2017 van Moonoloog mijn eigen onderneming kunnen maken. Omdat ik het ook heel leuk vind om voor anderen te schrijven en niet alleen voor mezelf, werk ik daarnaast sinds 2019 als freelance tekstschrijver voor mijn eigen tekstbureau Tekstalent.

Op Moonoloog hoop ik mensen te inspireren op het gebied van ouderschap, lifestyle en geldzaken. Het alleenstaand moederschap heeft me gedwongen bewuster om te gaan met geld en dat heeft me geïnspireerd hier meer mee te doen. Ik geef ouders die in hetzelfde ‘schuitje’ zitten graag informatie en tips op praktisch en financieel gebied, schreef een ebook over besparen en zuiniger leven en heb nog 101 ideeën op de plank liggen. Nu moet ik alleen de tijd nog vinden om ze uit te werken 🙂

Dit was al een boel informatie, maar neem maar van mij aan dat, naarmate je me langer volgt, je me vanzelf nog beter leert kennen. Ik schrijf immers op persoonlijke titel en geef jou daarmee een kijkje in mijn (en ons) leven. Eerlijk, open en (meestal) positief. Want zo ben ik. Ik hou van gezelligheid, een feestje of een festival op z’n tijd en de lieve vrienden en vriendinnen die ik om me heen heb. Van slapen hou ik ook en wakker maken mag je me alleen voor koffie, sushi of speciaalbier.

Wil je graag meer zakelijke info en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een samenwerking? Kijk dan op de pagina SAMENWERKEN.

Moonoloog in de media

13 februari 2022 – AD.nl – Zo maak je een cheesecake in de Airfryer

27 december 2019 – Margriet.nl – Dit is dé truc om je oliebollen weer lekker en krokant te krijgen

30 augustus 2018 – Tis Hier Geen Hotel – Een ode aan alle moeders van alle puberzonen

17 februari 2018 – Indebuurt.nl – 9 x Eindhovense bloggers die je nú moet gaan volgen!