OUDERSCHAP

Zomertijd en je kindje

30 maart 2015

zomertijd

Het is lente en zoals altijd eind maart is in de nacht van zaterdag op zondag de tijd een uurtje vooruit gegaan. Zomertijd! Ofwel, een uurtje langer licht ’s avonds. Heerlijk! Kom maar op met die vitamine D.

Toch moet ik altijd even wennen aan dat uurtje tijdsverschil. Het lijkt niets voor te stellen, maar mijn biologische klok doet er toch altijd wat langer over om zich aan te passen. Zo was ik gisteravond om half 12 nog helemaal niet moe en lag ik met wijd open ogen in bed. Het duurde zeker nog een uur voordat ik sliep. En toen vanmorgen om half 8 de wekker ging, had ik juist enorm veel moeite om eruit te komen. Het voelde immers als half 7!

Ik hoor ook vaak dat kleine kinderen een paar dagen last kunnen hebben van dat uurtje tijdsverschil. Op Instagram zag ik bijvoorbeeld foto’s voorbij komen van klaar wakkere kindjes om 21.30 uur. Alsof dat ene uurtje verschil ze zo van slag maakt dat ze besluiten helemaal niet meer te willen slapen.

Aan Lise hebben we gisteravond niet veel gemerkt, al lag ze er wel wat later in dan normaal. Het was half negen nieuwe tijd (en dus half acht oude tijd, wat haar normale bedtijd is). Ze lag nog wel heerlijk te slapen toen onze wekker vanmorgen ging, maar werd zoals altijd wakker van M die naar de wc ging. Ik was erop voorbereid dat ze misschien niet helemaal in haar hum zou zijn vanmorgen, maar daar was niets van te merken. Ze was vrolijk als altijd. Haar middagslaapje is ook wat later ingegaan dan normaal, dus ze zal ook wat later wakker zijn. Hopelijk hebben we dat in een paar dagen weer helemaal rechtgetrokken.

Heeft jouw kindje last gehad van de overgang naar zomertijd?

8 Comments

 • Reply Daantje 30 maart 2015 at 16:48

  Niet echt tot nu toe. Maar we hadden gisteravond een verjaardag, dus hij was sowieso later dan normaal…. Ben benieuwd hoe het vanavond zal gaan. Maar aangezien ik toch thuis ben kunnen we gelukkig de tijd nemen om te wennen 🙂

 • Reply Deirdre 30 maart 2015 at 16:57

  Gelukkig hebben onze kinderen totaal geen last van de zomer/winter tijd! En wij zelf ook niet 🙂

 • Reply iooon 30 maart 2015 at 17:40

  We hebben gisteren een super rommelige dag gehad. Hij wilde opeens onregelmatig drinken. Vandaag is het ook niet als vanouds maar wel meer op de oude tijdstippen… zonder het verzetten van de klok dus. Een beetje onhandig maar ik denk met een paar dagen goed structureel de eerste voeding volhouden op de vaste tijd dat we dan ons ritme wel terug vinden.

  Ik heb zelf ook altijd verschrikkelijk moeite met de zomertijd. Dus dat zal ook wel niet helpen.

 • Reply Seline 30 maart 2015 at 18:41

  Ik merk niet dat ze van slag zijn, maar werden inplaats van 7 uur wel pas kwart over 8 wakker, het voelde net alsof ik had uitgeslapen haha.

 • Reply Dineke 30 maart 2015 at 18:45

  Hihi, last niet echt! Of nouja, ze word juist later wakker ’s morgens. Hopelijk is het snel weer normaal want soms komt ze om half 10 pas uit bed, dan is de halve ochtend al voorbij.

 • Reply Wytske 30 maart 2015 at 21:57

  Hier ook niet echt. Heerlijk dat ze ’s ochtends wat langer slapen ;-). Zaterdag had ik ze al wat eerder naar bed gebracht om ze voor te bereiden op de volgende avond. Grappige was dat de oudste toen ook nog extra lang uitsliep, ondanks dat hij eerder naar bed was gegaan: normaal vaak voor 7en wakker, nu 9 uur nieuwe tijd!! Uur langer dus! Gisteren gingen ze iets later naar bed dan normaal. Vanavond zonder problemen gaan slapen.
  Stomme was dat ik me gisteravond om 22 uur juist voelde alsof het een uur later was, zo moe was ik! Haha!

 • Reply Nicole 31 maart 2015 at 07:57

  Ik zelf heb er geen last van en bij Fay valt t ook wel mee geloof ik!

 • Reply Tamara 1 april 2015 at 22:44

  Ik moet het omrekenen altijd uit mijn hoofd zetten om mijzelf niet gek te maken.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.