OUDERSCHAP ZWANGERSCHAP

Zo vind je de allerleukste jongensnamen! *

16 februari 2022

Eén van de allerleukste bezigheden tijdens de zwangerschap is het kiezen van de babynaam. Het is een leuke maar ook lastige klus om een goede naam te kiezen. Waar moet je zoal op letten bij het uitzoeken van een jongensnaam? In dit artikel leg ik uit hoe je de perfecte voornaam kunt vinden. Want je wilt natuurlijk die ene perfecte naam vinden die helemaal bij jullie past!

Welke naam kies je?

Het kan soms best lastig zijn om een voornaam voor je baby te kiezen. Het kan het wel even duren voordat jij en jouw partner jongensnamen hebben bedacht waar jullie allebei enthousiast over zijn. Hebben jullie een favoriet gevonden? Probeer de naam regelmatig uit te spreken, zodat jullie er gaandeweg een gevoel bij krijgen. Op deze manier kunnen jullie alvast wennen aan de naam en zien of deze stand houdt.

Stoer & krachtig

In de afgelopen jaren zijn er een aantal opvallende trends zichtbaar geworden. Zo zijn populaire jongensnamen zoals Sem, Finn en Levi ultrakort en bevatten ze slechts drie tot vijf letters. Stoere namen als Ryan, Raf en Josh sluiten helemaal aan bij de trend voor korte jongensnamen. Deze namen bevatten drie tot vijf letters en één of twee lettergrepen. De naam Raf is een afkorting van de Hebreeuwse naam Rafaël en betekent ‘God geneest.’ In Nederland zijn er ruim 1500 jongens en mannen die deze stoere naam dragen!

Tips

Als je precies weet hoeveel weken zwanger je bent én je een jongetje verwacht, is het verstandig om op tijd te beginnen met het bedenken van de naam. Ben jij bezig om voor jouw zoontje de perfecte naam te bedenken? Houd dan lijstjes bij, zodat je leuke namen niet vergeet als ze je te binnen schieten.

Bedenk daarnaast dat een naam voor het leven is. Houd er daarom rekening mee dat de naam prettig is voor een volwassen man, zodat je zoon later niet voor onplezierige verrassingen komt te staan.

Internationaal

Namen die hun oorsprong kennen in een ander gebied of land zijn mateloos populair. Wat dacht je van Engelse namen zoals Liam, Milan of Jack? Met behulp van een babynamentool kun je de betekenis van de naam heel gemakkelijk achterhalen. Zo voorkom je een naam met een betekenis die totaal niet bij jouw kindje past! Filter op ‘jongen’ en vind honderden jongensnamen, inclusief herkomst en betekenis. Je doet er verder goed aan om jouw favoriet op te zoeken. De meeste namen hebben een speciale betekenis en zijn gebaseerd op religieuze of historische achtergronden.

Met de babynamentool kan je eenvoudig de perfecte naam vinden en ben je helemaal voorbereid op de komst van jouw baby!

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.