OUDERSCHAP

Zo ga je veilig met je kind op avontuur *

4 november 2022

Als je net een kind hebt gekregen, ben je de eerste weken of misschien zelfs maanden volkomen op de pasgeborene gericht. Voor de moeder in het bijzonder draait deze eerste periode voornamelijk om het voeden, het verschonen van en het zorgdragen voor de baby. Het is niet ongebruikelijk dat jonge ouders hierdoor soms het idee krijgen in een sleur te zitten en dat zij verlangen om deze sleur even te doorbreken. Het kan dan goed zijn om soms even uit je woning te gaan, even een frisse neus te halen of om even in een andere omgeving te zijn. Hoe zorg je dat je veilig op avontuur kunt gaan met je kind? Wat heb je nodig om zorgeloos op pad te gaan?

Je kind veilig in de auto

Het is niet aan te raden om met heel jonge kinderen op de fiets te stappen. De auto is in dat geval een beter alternatief. Als je je kind mee wilt nemen in de auto, moet je een autostoeltje voor je kind kopen. Je mag een kind namelijk niet zonder speciale middelen meenemen in je wagen. Met een maxi cosi autostoel zorg je dat je kind comfortabel maar vooral veilig in de wagen kan zitten. Je kunt deze autostoel naast je op de bijrijdersstoel zetten, zodat je je kind goed in de gaten kunt houden. Blijf echter wel goed op het verkeer letten. Zorg er ook altijd voor dat je je kind met de rug naar de voorruit plaatst. Mocht de airbag open springen, dan kan het kind klem komen te zitten als het met het gezicht naar de voorruit zit. Let er ook altijd op dat je de veiligheidsriem goed dichtmaakt. Zo weet je zeker dat je je kind veilig mee kunt nemen in de auto.

Een wandelingetje maken met je kind

Voor jonge ouders kan het heel fijn zijn om even een wandelingetje met hun kind te gaan maken. Zo haal je allebei een frisse neus en doen je meteen aan lichaamsbeweging. Een goede kinderwagen is in dit geval belangrijk. Je kunt eens kijken naar de mogelijkheden die het merk Joolz Aer biedt. Dit merk heeft heel mooie kinderwagens en buggy’s gemaakt die je lange tijd kunt gebruiken, omdat je ze aan kunt passen aan de leeftijd (en lengte) van je kind. Ook heel handig aan deze kinderwagens is dat ze eenvoudig mee te nemen zijn in de auto.

Zorg ervoor dat je kind het niet koud krijgt

Wat je ook gaat doen, zorg er goed voor dat je kind het niet koud krijgt. Een jong kind kan dit zelf moeilijk aangeven, dus hou daar rekening mee. Koop een goede omslagdoek voor je kind tegen de kou. Deze kun je overal gebruiken: in de auto, in bed, maar ook wanneer je kind in de kinderwagen zit.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.