OUDERSCHAP

Dilemma | Wel of geen kinderwagen op vakantie?

27 juni 2018

draagzak in plaats van kinderwagen op vakantie

Ik zit er echt al ruim een week over te twijfelen: moeten we nu wel of geen kinderwagen op vakantie meenemen? Ja, ik weet heus wel dat ik zelf uiteindelijk de beslissing moet maken, of misschien word ik daar wel toe gedwongen omdat het allemaal niet in de auto blijkt te passen, maar ik ben heel benieuwd wat jullie (zouden) doen!

Wel of geen kinderwagen op vakantie?

Zoals je misschien weet hebben wij een kinderwagen van Joolz. Nadeel: het is een vrij groot ding, helemaal aangezien wij niet zo’n grote auto hebben. Nu rijdt mijn broertje vrijdagavond ook naar Zeeland met een deel van onze spullen, dus theoretisch gezien zouden we hem denk ik wel mee kunnen nemen. Maar… is het echt nodig?

Een groot voordeel van de wagen vind ik dat hij fijn rijdt. Veel fijner dan een buggy bijvoorbeeld en Quinn slaapt er goed in. Nu is dat slapen eigenlijk alleen van toepassing als we een hele dag of middag op pad zijn en ik gok dat we dat in de twee weken dat we op vakantie zijn wel een aantal keer zullen doen, maar niet elke dag. We willen een keertje naar Mini Mundi en ook vast wel een keer een dag naar Middelburg of Goes. Maar als het weer tegenvalt gaan we misschien nog wel vaker een dagje weg. De Joolz heeft dankzij het boodschappennet ook lekker veel opbergruimte. Nog een voordeel.

Op de dagen dat we niet weggaan gok ik dat het vooral een sta-in-de-weg zal zijn bij ons chalet. Meestal leggen we de wagen dan in de auto, maar dat is dan weer onhandig als we boodschappen willen gaan doen. Het neemt namelijk letterlijk de gehele kofferbak in beslag en met twee kinderen op de achterbank blijft daar ook niet veel ruimte meer over.

Wat is het alternatief?

We hebben twee buggy’s dus als we echt lange afstanden te voet gaan afleggen zouden we ervoor kunnen kiezen die allebei mee te nemen. Eentje kan in de ‘beenruimte’ achter de voorstoelen en de andere is meer een vierkant pakketje dat makkelijk in de kofferbak past (waarbij er dus nog wel ruimte is om ook andere spullen mee te nemen). Nóg een optie is slechts één buggy en de Tula draagzak mee te nemen, zodat Lise als ze moe wordt in de buggy kan en we Quinn dan in de draagzak kunnen doen. Ik weet dat Lise langzamerhand misschien wat groot wordt voor een buggy, maar ze is geen heel goede loper en klaagt vaak al snel dat ze moe is. Ik vind het zonde om een dagje uit daardoor te laten ‘verpesten’ dus ik vind het dan wel prettig om in elk geval de optie te hebben haar in de buggy te kunnen laten stappen.

Pff… keuzes, keuzes. Nou, ik ben benieuwd wat jullie doen!

Welk ‘vervoermiddel’ nemen jullie mee op vakantie voor jullie dreumes en neem je voor je kleuter een buggy mee of niet?

9 Comments

 • Reply Nicole 27 juni 2018 at 06:36

  Wij hebben voor onze dreumes wel de kinderwagen mee maar dan niet de joolz die lieten we thuis. Wij hebben de maxi-cosi Stella en die neemt een stuk minder ruimte in. Maar alsnog gebruiken we onze dakkoffer hoor want anders had het niet gepast. Een buggy hebben we niet eens maar onze kleuter zit daar ook al lang niet meer in. Fay klaagt gelukkig niet zo snel over moe zijn dus dat scheelt. We hebben ook de draagzak mee trouwens.

 • Reply Paola 27 juni 2018 at 08:32

  Ik zou buggy en draagzak meenemen. Heb je altijd 2 opties. Zelf gebruikte ik de kinderwagen nauwelijks. Hoevaak gebruik jij hem thuis? Als je hem dan veel gebruikt zou ik wel even kijken of hij past.

 • Reply Shirley 27 juni 2018 at 11:05

  Voor Maddox hadden we een buggy en een draagzak mee naar Turkije en ik heb de buggy vrijwel niet gebruikt. We gaan van de zomer naar Frankrijk maar dan neem ik wel de buggy mee, omdat we dan meer gaan doen. Ligt dus ook een beetje aan de planning! Voor Skyler neem ik niks mee, die loopt! En als ik mijn kleine Joolz meeneem, dan is die voorzien van een meerijplankje!

 • Reply Casamina 27 juni 2018 at 11:29

  Als ik op vakantie ga neem ik een draagzak en buggy mee. De draagzak blijft een heerlijk ding, maar af en toe wil ik ook mijn vrijheid en dan is de buggy de ideale oplossing. Vooral omdat mijn dochtertje nog middagdutjes doet en op die manier kan dat in de buggy en heb ik mijn handen vrij om ook volop te genieten.
  Ik moet wel zeggen de kinderwagen blijft favoriet en voor daguitstapjes blijft die nummer 1

 • Reply Jacqueline 27 juni 2018 at 13:44

  Wij gingen toendertijd voor de buggy + draagzak. Ook omdat we met het vliegtuig gingen en dus niet zo veel mee konden nemen. Maar daar hebben we het prima mee gered.

 • Reply Erica 27 juni 2018 at 14:20

  Ik zou voor lise een fiets of step mee nemen voor de lange stukken en voor quinn de buggy en draagzak misschien?
  Wij hebben geen buggy, nooit gemist ook. We deden vroeger alles met de draagzakken en nu alles met (loop)fietsen.

 • Reply Daniëlle 27 juni 2018 at 21:16

  Wij zijn afgelopen weekend voor t eerst weg geweest met onze 10 maander.
  Joolz day2 mee en de draagdoek. 3x raden: doek gebruikt, wagen helemaal niet haha

 • Reply Fem 27 juni 2018 at 22:17

  Wij zweren bij de kinderwagen, elke dag op vakantie gebruikt toen ze een jaar was. En het rijdt zóveel fijner dan een buggy! Zeker op vakantie waar je anders wandelt dan thuis in de wijk. Als het past, zou ik hem zeker neenemen!

 • Reply Mirella 28 juni 2018 at 09:13

  Een buggy,draagdoek en evt (loop)fietsje voor Lisa.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.